Cupcakes. Tipy a triky profesionálov!

Hera, 18. marca 2015     3 minúty čítania

Hera vám dnes prináša najtajnejšie tipy a triky profesionálnych cukrárov, ktorí dokážu vyčarovať z bežných cupcakes tie najkrajšie a najoriginálnejšie umelecké diela. Ponorte sa s nami do tajov tejto na prvý pohľad náročnej disciplíny a uvidíte, ako vám nabudúce ich príprava pôjde pekne od ruky!



  • Ste milovníci sladkého krému? Odrežte korpus hneď nad košíčkom. Rovná plocha korpusu sa bude lepšie zdobiť a vy si tak budete môcť vychutnať ešte väčšiu porciu krému!

  • Pokiaľ to s pečením cupcakes myslíte naozaj vážne, poobzerajte sa po pergamenových košíčkoch na muffiny. Oproti obyčajným košíčkom neprepustia toľko tuku a košíček bude aj po upečení krásne biely. Pre inšpiráciu sa poohliadnite po špecializovaných cukrárskych predajniach.

    Ak potrebujete ozdobiť väčšie množstvo cupcakes, vezmite si objemnejšie vrecko spoločne s väčším tipom (zdobiacou trubičkou). Práca vám pôjde pekne od ruky a vďaka rýchlosti zdobenia si krém udrží svoju krásnu konzistenciu.

  • Tak ako ostatné delikatesy, i cupcakes sa potrebujú tzv. „nadýchnuť“. Vyberte ich teda z chladničky aspoň 20 minút pred servírovaním.

  • Ak sa chystáte na oslavu a chcete hostiteľov prekvapiť a potešiť milým darčekom v podobe cupcakes, neobídete sa bez prenosky na torty. Pre inšpiráciu sa poohliadnite po špecializovaných cukrárskych predajniach.




  • Buďte s ročným obdobím jedna ruka a snažte sa spracovávať ovocie v dobe, kedy je čerstvé a jeho chuť tým pádom najlepšia. Ovocie, ktoré vám zostane, zamrazte a využite ho na zdobenie cupcakes i mimo sezónu.

  • Viete, ako naplniť zdobiace vrecko bez zašpinenia? Jednoducho postavte vrecko (trubičkou dolu) do dostatočne vysokého pohára, vyčnievajúcu časť prehnite smerom von a začnite plniť. Už žiadne zašpinené ruky od krému!

  • Pamätajte si, že všetky ingrediencie pre pečenie a prípravu krému musia mať rovnakú teplotu. Jednou z mála výnimiek je smotana na šľahanie, ktorá musí byť vždy dobre vychladnutá, aby ste ju našľahali do požadovanej konzistencie.




  • Zapojte do pečenia aj svoje deti! A keď budú mať svoje vlastné náčinie, budú piecť s o to väčšou chuťou. Pre inšpiráciu sa poohliadnite po špecializovaných cukrárskych predajniach.

    Ak chcete experimentovať s farbením, skúste vsadiť na gélové farbivo. Z ponúkanej palety farieb si vyberie každý. Ich farebnosť je navyše veľmi vysoká, takže vám bude k docieleniu krásnej a plnej farby krému alebo korpusu stačiť naozaj malé množstvo.



    Diskusia k článku

    tinca
    fajn rady, hlavne stým plnením vrecka v pohári:)
    biopsik2
    Je trochu na skodu ze sa neuvadza viac receptov z mensim obsahom tuku a cukru . 80 % ludi trpi na diabetes a cholesterol pomozme im

    Biopsik2






     



    TOPlist