Trendy:
7 Varecháčiek vykúzlilo 5 skvelých jedál za 3 hodiny

Andrea Červenková, 6. augusta 2016     6 minút čítania

Komu sa nelení, tomu to s Varechou varí. V škole varenia Radosť variť v bratislavskom Poluse sa stretli výherkyne júnového kola našej súťaže Varíme s Varechou, aby si spoločne pripravili piknikové menu.



Hneď na prvý pohľad bolo zrejmé, že sa stretla skvelá partia. A aby bolo jasné, o koho ide, hneď sme sa aj predstavili. Tu sme teda pekne poporiadku:
zľava doprava Timara, Katarina22, Rennatte, naša dnešná lektorka Adelka Dubnická, v prednom rade Sisinkacik, Danda3, v zadnom rade Chutnezdravie, Luprox a autorka tohto článku Andreac.

Usmievavá Adelka Dubnická sa cíti v kuchyni ako ryba vo vode. Už ako 11-ročná o sebe vyhlásila, že chce byť kuchárkou. Hoci jej cesta k vareniu nebola až taká priamočiara, pri varení a blogovaní o jedle zakotvila celkom úspešne. Píše inšpiratívny kulinársky blog a vedie niekoľko druhov kuchárskych kurzov. Jej srdcovkou sú makrónky a pečenie chleba. Neštetrí praktickými radami, dôsledne usmerňuje aj nás a my si zapisujeme, aby sme jej dobré rady nezabudli ani doma, keď budeme skúšať dnešné recepty.



Suroviny už na nás čakajú, hor sa teda do práce.



Ako prvé sme si pripravili cesto na chlebové placky.



Niekomu išlo váženie veľmi dobre.



Ďalší špekulovali, ako tá váha vlastne funguje.



Učili sme sa, ako správne zamiesiť chlebové cesto, aby sa nám nelepilo a malo správnu konzistenciu.



V tejto časti kurzu to bola najväčšia zábava, lebo - ako sa to často pri varení stáva - veci na prvý pohľad veľmi jednoduché v skutočnosti naozaj vyžadujú cvik. No a miesenie chleba medzi tieto aktivity nesporne patrí.



Po vykysnutí sme cesto rozdeliil na malé bochníčky a s naolejovanými rukami ďalej tvarovali na placky, prípadne špirálky či žemličky.







Vytvarované chlebové placky sme ukladali na plech pokrytý papierom na pečenie a natretý olejom, popichali vidličkou a posypali semienkami.



Voňavú vanilku sme pridávali do muffinov.



Horčicový dressing zasa do šalátov.



Ako sa dá ošúpať 20 vajec uvarených natvrdo za pár minút? Stačia 3 páry šikovných rúk.



Kým sa upiekol náš chlebík, vyskúšali sme tento viaczrnný kváskovo-ražný, ktorý priniesla Danda3. A ako dezert sme ochutnali aj jej skvelé figové miňonky.



Hladní sme určite domov neodišli. A vyzeralo to tak, že všetkým veľmi chutilo.



Každý dostal domov výslužku v podobe pohárika s pečeňovou paštičkou, muffinky i chlebové placky. Tú moju sme doma "zlupli" ešte v ten večer :)

Zažite s nami neopakovateľné zážitky a naučte sa uvariť niečo nové. Ako? Je to jednoduché. Stačí, ak sa zapojíte do augustového kola našej súťaže Varíme s Varechou. Tentoraz je téma atraktívna aj pre mužské osadenstvo našej Varechy - budeme totiž pripravovať mäsové recepty!


Vyskúšajte si aj vy uvariť podľa dnešných piknikových receptov:











Foto: Stanislava Melcherová, Radosť variť - Škola varenia v Poluse



Diskusia k článku

radost
ste super..prinášate-krem receptov-radosť..a to je v dnešnom smutnom svete veru dosť...
vďaka..
danda3
Neskoro, ale predsa, krásne napísaný článok, že z fotiek je vidno, že sme si to užívali, všetko, čo sme pripravovali, bolo výborné, som rada, že som tam mohla byť.






 



TOPlist