Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
tejaja
„Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)”
@chemik (18.4.2024 14:14) Presne ako píšete, chlieb nesmie ostať zlepený. Keď sme pred rokmi kúpili pekárničku, tak som každý upečený chlieb vážila, aby som mala predstavu, akú má gramáž podľa druhu použitej múky. A prišlo mi divné, že veľký chlieb z obchodu mal 900 g a môj oveľa menší bochník vyše kila. Spýtala som sa kolegyne, ktorj syn brigádoval v pekárni. Na druhý deň mi doniesla od syna odkaz: Do chleba sa v pekárni naháňa vzduch. Tak mi to bolo jasné, prečo sa z doma pečeného chleba zje krajec a ste sýty a z obchodu zjete aj pol chleba bez problémov.:))

charlie52
„Ovsené vločky s banánom”
Myslím, že mám lepší recept.
Ovsené vločky, kokos, špaldové alebo iné otruby, chia semienka, goji, brusnice, mleté vlašské orechy, hrozienka, jogurt, kefír, mletá škorica, med, strúhané menšie jabĺčko a trocha bazového sirupu z bobulí.
Príprava síce trvá dlhšie, no stojí to zato, lebo za 13 rokov sa mi nedokázali prejesť.
gordon67
„Mokrý zemiakový šalát podľa mojej svokry”
tak toto je dosť zjednodušený recept. Do mokrého zemiakového sa používa aspoň zeleninový vývar a samozrejme mleté čirne korenie. Sedanom, či bylinami nič nepokazíte, mladá cibuľka s vňaťou je vhodná tietž, ale ďalšia chyba, ak do nálevu dáte príliš olivového oleja, spraví vám zlú službu, bude horkastý. Skrátka toto je taký ten recept, ktorý podliezol latku podpriemeru, skrátka niečo uvarte z zmiešajte . No tak ho teda nazvite zemáky mojej babičky, ale nie mokrý šalát!