O Varecha.sk

Změna je život

haji - bez fotkyhaji, 1. februára 2016

Nový vzhled stránek Varechy mě dostal. Neva, zvyknu si - jako na všechno. Marně se snažím najít náhodné recepty z minulosti. Je to velká škoda, bo jsem se ráda podívala, pokochala, případně jsem našla ispiraci, objevila neobjevené... Hmmm Moc se přimlouvám u tvůrců za další změnu, tentokrát ve prospěch INSPIRACE! Děkuji.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
Náhodné recepty na hlavnej stránky www.varecha.sk len trochu nižšie. Možno ich posunieme vyššie.

Potešia nás prípomienky a nápady na zmeny. Potrebovali sme urobiť responzívnu verziu, keďže stále viac ľudí prichádza cez mobilné zariadenia, iphony, androidy či tablety. Poteší nás však odozva, a ak nejaké veci budú žiadané, určite sa objavia.
methi
Na mna to robi dojem len taky, aby sa viac klikalo. Chces vidiet cely komentar zo stranky komentarov? Klik na dalej. Chces vidiet diskusiu pod receptom, klik na diskusiu. A tak dalej. Ale moznost jednoducheho pridania fotky do komentara zasa nic. Nerozumiem tomu, ake ma toto nove vyhody. Ale snad to niekto vysvetli.
kimlo
Na mobilnej verzii mi v KK nezobrazuje kategórie, ale len "všetko v KK"...
2x alda a soncya
janger
V tajnych spravach sa mi teraz zobrazili spravy, ktore mi neboli v minulosti dorucene...Takze sa ospravedlnujem, ak som niekomu neodpovedala. Jednoducho som o nich nevedela, lebo sa mi nezobrazili....Teraz to bude fungovat asi lepsie.
janger
A okrem toho som rada, ze vsetky stare tajne spravy si mozem aj teraz precitat. Lebo tie po case vzdy vzdy zmizli.
haji
@Tomas děkuji za info. Už jsem to objevila. Jsem jen laik, bez foťáku, patřičného mobilu a IT je pro mě španělská ves. Jsem jaká jsem a budu na sobě pracovat. Zdravím a přeji mnoho zdaru ve Vaší práci!! Díky moc za vše!! Ráda sem chodím!!
mijaita
Chapu tedy dobre, ze pujdou ukladat a sledovat diskuze a diskuze pod receptem a bude zjednoduseno pridavani fotek ?
janger
@tomas , prosim ta, este nieco k tym tajnym spravam...nebude aj nieco take, ze by nam ta obalka vpravo hore nejako blikala, ak dostaneme novu spravu? Aby sme hned vedeli, ze mame nieco nove v schranke...
tomas
@mijata áno ak myslíte uložiť si záložku / bookmark do diskusie (alebo napr. aj článku), tak áno.
tomas
@janger staré Tajné správy boli trochu nešťastne oddelené (tie databázy sa synchronizujú) a malo by sa s tým lepšie pracovať, predpokladám niekedy v priebehu 2-3 dní. Niektoré zmeny sa zapli dnes, niektoré sme museli urobiť až po spustení.
mijaita
@Tomas mela jsem na mysli, ze u nově založené diskuze bude mozne kliknout na "sledovat diskuzi" a kdyz nekdo prida komentar, dostanu upozorneni na mail. Stejne tak u receptu, ktery by me zajimal. S takovou "sluzbou" jsem se setkala na vic webech a je to vic nez skvělé. Uložení diskuze je take uzitecne, velmi uzitecne!
methi
Dobre, som zvedava na to pridavanie fotiek. Pinterest tlacitko ma potesilo.
zdenkaa
@Tomas poprosím v minulej verzii bolo v KK záložka moji obľúbení teraz tam chýba už bude zrušená ?
marianne
Ja zas neviem pridat pod recept koment, sak tam nemam pridaj komentar...a tie stvorceky pri surovinach sluzia na co? som klikla na ne, a tam dalo fajku, to tak ma byt? Som cela v tom rozhodena..
jujoska
na oko fajn, ale nevidim uzitocne vylepsenia, ako napriklad tak trivialna zalezitost, ktoru maju ostatne podobne portaly - moznost tlacenia receptov bez fotiek. Je to dost otravne ked si chcem vytlacit postup a musim to pracne kopirovat do wordu a vymazavat obrazok za obrazkom. Nechce sa mi minat toner na obrazky ktore nepotrebujem
marianne
Uz som na to dosla @janka. Klik navyse. No neviem, uvidime, mne chyba, ze na tej hlavnej strane, ze uz nemam prehlad o diskusiach, kde su vyborne rady a napady a ani ani zazitky tam nie su, to mi az tak nevadi, ale niekedy pobavia..
janger
@marianka , zazitky su stale, ale musis najprv kliknut na Clanky a potom sa ti nizzsie ukaze Zazitky.
janger
A prehlad o vsetkych komentaroch (ak to myslis?), tak to musis teraz kliknut inde... Vpravo dolu mas "Pekne komenty" a pod tym mas "Najnovsie komentare", kliknes a tam mas vsetky komentare ku vsetkym rubrikam....Aj ja som sa najprv zlakla, ze toho uz niet...
marianne
No ved ano @janka , len na mna to robi ten isty dojem ako na @methi , viac sa preklikava. Nezda sa mi, to az tak prehladnejsie. Prehlad vsetkych komentarov som nasla v pohode. Ale ak sa bude dat jednoduchsie pridavat fotka do komentara, ukladat diskusie, opravovat v texte chyby,ktore sa pri rychlosti pisania vyskytnu, pisanie foodblogov..tak prizmurim nad preklikavanim oko:-)
tomas
@Mijaita aha toto myslíte, vlastne niečo podobné chceme (len to nebude e-mail, ale stránka s výpisom aktualizácií odoberaných tém), žiaľ nevieme garantovať, či email bude doručený alebo nebude (to viac závisí od príjemcovej schránky, než od odosielatela emailu), preto niečo podobné bude, len to bude stránka v rámci Varechy, že "čo pribudlo v témach, ktoré odoberáte"...
marianne
A este by som sa prihovarala za to, co aj @jujoska pise. Moznost tlacit recepty bez fotiek. To kopirovanie do wordu je fakt otravne. Je pekne mat nove saty, ktore varechu oblecu a bude sik, ale chcelo by to aj nieco prakticke.
braxi
pekný deň, nenešla som BURZU, alebo to neviem?
katka75
Dobry den - to som stratila vsetky doteraz ulozene recepty???? To by bola velka skoda.... a tiez, nedaju sa recepty si ulozit???? neviem tieto moznosti najst...
janger
Ja osobne by som bola rada, ak by sa vsade, teda aj na stranke, kde sa zobrazuju vsetky komentare z celej Varechy, mena (nicky varechacov) zobrazili v inej, vyraznejsej podobe (farbe). Takze ak niekoho oslovim, napr. @janger , @tomas , ... aby to tiez bolo zelene. Ak mi niekto nieco odpise, oslovi ma v komentari, tak si to skor vsimnem, ak je to vyraznejsie...A tak isto by ma zaujimalo, ako sa tu pytaju uz vyssie, ci Moji oblubeni zmizli natrvalo... A co znamenaju tie stvorceky, co spomina @marianne o 11.41.
horgosiova
dobry den! ani ja si neviem otvorit kucharsku knihu, v ktorej som mala nespocetne vela dobrých receptov,,,, dúfam, ze sa to nejako napraví, bola by som rada, keby sa to udialo co najrýchlejsie.... podakovala by som sa aj za informaciu ohladom ulozenia novych receptov.... sice zatial neviem kaam, lebo kucharska kniha mi zmizla.... skoda, ze ste urobili taketo zmeny, zbytocne komplikuju zivot..... pred tým sa mi stranka velmi pacila, bola jednoducha a ja si myslim, ze v jednoduchosti je krasa.... dakujem za moznost vyjadrit sa a dufam ze sa vo vas nesklamem.... pekny den !
janger
Dievcata, ak potrebujete surne varit....tak kucharska kniha nezmizla. Da sa otvorit tak, ze si kliknete v pravo hore na to srdiecko a ukaze sa vam vasa kucharska kniha. Alebo na svoje meno - nick, tiez vpravo hore a pod tym sa vam zobrazi, okrem ineho aj kucharska kniha...
marika9
Privítala by som možnosť určiť si počet zobrazovaných receptov na 1 stranu. Teda výber 20, 40, 100. Keď človek hľadá niečo, pri tom množstve zobrazených receptov by nebolo treba klikať po každom piatom recepte.
Už som v ankete uviedla, že by bolo šikovnejšie vyhľadávanie podľa dvoch hesiel, napr.: kur.rezeň - zelená fazuľka. Objavilo by sa podstatne menej receptov (bývajú to aj stovky).
aroooo
@Horgosiova - aj ja som chcela pridať Koložvársku do mojej KK a nič na to som nenašla, ale pod hviezdičkami na ohodnotenie receptu je zelené srdiečko s poznámkou že" migrujú" údaje v KK, a potom zrejme bude to všetko v poriadku, dúfam.....
valeri
Možno úplne banálna otázka, ale neviem si uložiť v tejto novej verzii recept do KK
marianne
No dufajme , ze to nezostane len v rovine kozmetickych uprav a to, po com volame uz roky sa aspon ciastocne pretavi aj do obsahu a nielen do vzhladu varechy.
zdenka1009
Ó, som prekvapená, novým dizajnom VARECHY ...musím si zvyknúť, všetko dôkladne preštudovať...pol hodiny som hľadala - pridaj komentár...ale našla... tak nech sa nám darí :-)
jaana
Dobrý deň, ako sa teraz vymazávajú recepty uložené v kuchárskej knihe ? Niektoré by som chcela odstrániť a neviem kde , ďakujem
1x ilusa
marienka44
@Tomas , ja by som rada v Mojich receptoch zmazala 2 skryté recepty, lebo som ich uz nahradila kompletným receptom. Je pri nich v nadpise poznamka: Sem napis nazov receptu. Nikdy nevidim tlacitko zrusit. Chcem mat v mojich receptoch poriadok. :-)
Ďakujem za radu
milad
Po vychytaní múch to možno bude celkom fajn, potrebujem nejaký čas na zorientovanie, potom sa uvidí...
mamimna
Nový vzhľad sa mi vcelku páči. Zatiaľ sa mi zdá, že možnosť využívať QR kód je preč, čo je podľa mňa škoda.
kukulienka71
Prvý dojem z novej Varechy bol u mňa hrozný:-) Ale pomaličky prechádzam rubriky a našla som hneď niekoľko vylepšení, ktoré ma potešili: diskusie sú rozdelené podľa tém, koho nezaujímajú komentáre pod receptom, ten na ne nemusí kliknúť, páči sa mi rubrika SUROVINY(asi je miesto Chladničky), Moja KK je zoradená abecedne:-) takže na nový vzhľad si zvyknem, ostatné vítam a želám veľa spokojných užívateľov;-)
rolfynka
aj ja by som bola rada keby som vedela ako si pridat recept do kucharskej knihy aj mne sa stara veria pacila ovela viac bola jednoduchsia
rolfynka
no nasla som si kucharsku knihu a aky je tam teraz bodel predtym ked som si klikla na hydinu tak tam boli recepty z hydiny a teraz je tam vselico a aj podinymi nazvami to nie je tak usporiadane ako to bolo dufam ze sa to napravy
radox1
mne vadi ze pod receptom nie je diskusia automaticky,ale iba kolonka na ktoru treba kliknut.navyse ma bolia oci,ked v diskusii na zelenom podklade je este zelensie pismo-meno a pekny komentar.ine moznosti stranky nevyuzivam,tak to neriesim.
tullitulli
nepáči sa mi vzhľad a aj uloženie receptov v mojej kuchárke je celé pomiešané ,a neviem si ani uložiť ,ani vymazať recept.
leaela
Fuuuuha,mila @redakcia...riadny gulas ste nam tu narobili ;-).zatial sa neviem vyjadrit k novemu formatu varecha.sk,musim si na to zvyknut.ale mam otazocku:prepnut na desktop verziu sa neda?vela roznych napr.spravodajskych stranok tuto moznost ma-mobilna verzia aj desktop.diky za odpoved....ak samozrejme najdete moju otazku v tomto chaose,a samozrejme,ak ja najdem vasu odpoved v tomto chaose.... :-)
lenka78
nenasla som okienko "co mas v chladnicke" - to som vyuzivala asi najviac, dam veci co mam k dispozicii a vyhodi mi recepty s ingedienciami - KAM STE HO ZAKUTRALI?
alena45
Po prvom skúmaní vidím, že tie tri ikonky vpravo hore sú ako na Halloween a na novom recepte je tiež akési parte.
Najnovšie komentáre, ktoré som si zvykla vždy prejsť, sú úplne vpravo dole maličkým písmom chúdence, a nad ním Pekné komenty v diskusiách. Neviem, čo je pekné na komentoch, ktoré tam sú zavesené, (momentálne Jerica k diskusi Och, ryba tam visí už dosť dlho - ani sa nepohne. Keby sa aspoň podchvíľou vymenila s niekým iným, ale asi ten iný nedal pekný koment.
Zmizla chvalabohu burza a dúfam, že sa znovu neobjaví, s Varechou nemala nič spoločné a zaberala pol stránky.
Fajn, že nabehli staré maily v TS, hoci asi nie každému sa to bude páčiť.
Som veľmi zvedavá na zjednodušené pridávanie fotiek do komentov,
a veľmi by som privítala sledovanie diskusie pod vybraným receptom alebo diskusiou (keď už to má rovnaký názov) notifikáciou do mailu, prípadne do TS. Sledovanie diskusie by malo mať možnosť vypnutia.
Do kuchárskej knihy ešte nepôjdem, vraj ešte nie migrácia ukončená.
Napriek tomu by som privítala možnosť zoradenia receptov v nej podľa výberu : chronologicky alebo abecedne. Ja uprednostňujem chronologické zoradenie, lebo názvy receptov neviem, aby som využila abecedné zoradenie, to skôr tuším, kedy som ho uložila. Percentuálne najviac skúšam najnovšie uložené recepty, tak preto.
Okná na jeden koment vychádzajú veľmi veľké, čo prispieva k tomu, že na jednej strane ich je len pár. Tento problém tu už bol tuším.
Anketu som vyplnila, ponúkalo mi to ďalšiu možnosť vyplnenia, to fakt môžem aj viackrát ? Alebo ma to zastaví pri vyplnení mailu. Dúfam, že údaje z ankety - email a telefónne číslo nebudú zneužité na komerčné účely. Inak chápem, že Varecha chce podstúpiť kozmetický lifting, to by som aj ja rada, napriek tomu prajem prekvapený pekný večer.
A ozaj, smajlíky nebudú ?
horgosiova
všetko je v najvacsom poriadku, recepty sa nacitali a su zoradene presne ako boli pred tým, som spokojna a dakujem.... asi to potrebovalo len trochu trpezlivosti....
mijaita
@Tomas zkusila jsem vyhledat recept, kvuli četnosti jsem zadala pagáče a klikla na 5. stranku. Po přečtení jsem šipkou šla zpět a zase jsem se ocitla na strance 1. !!! Tak to bylo a je opět? Vždyt to je hrozné!
1x abdul
tomas
@Braxi burzu používalo málo ľudí, dokonca nám pár ľudí písalo, že je zbytočná a zavadzia...
tomas
@Marianne ale aj v starom dizajne bola na hlavnej stránke iba linka na najnovšie komentáre, tá linka je tam aj teraz, len je v pravom stĺpci.
tomas
@janger farebnosť je chyba, to nebolo tak plánované, mali by byť farebné aj tam a budú...
tomas
@Horgosiova môžem sa opýtať, keď o 14:42 vám zmizli recepty a o 21:39 sa zobrazili, nemohol byť problém s pomalým internetom? Lebo tie dáta by mali byť o 14:42 a 21:39 tie isté...
alena45
@mijaita , vidíš, to som zabudla napísať, že stránka sa nevie zafixovať na poslednej prezeranej stránke a skočí vždy na prvú. Dúfam, že táto nová Varecha nedopadne ako všetky zlepšenia predtým, keď sme vypisovali, čo ide a čo nejde a čo by mohlo ísť a čo by malo ísť a neurobilo sa nič, zrejme sa čakalo na túto novinku. Treba si takéto chyby ustrážiť.
tomas
@marika9 kde presne vidíte "po každom piatom recepte"? v KK sú stránkované po 10, a v iných rubrikách tuším po 20.

Stránkovanie po 5 receptoch bolo iba v starej Chladničke, ktorá bola zrušená. Ak vidíte ešte niekde inde stránkovanie po piatich receptoch, tak napíšte prosím kde, nech to vieme napraviť.
tomas
@Marienka44 ešte pribudne aktuálnejšia verzia "Moje recepty" s viac možnosťami. Čiže áno.
tomas
@Mamimna áno QR kód sme dali preč. My sme sa pokúšali (aj keď možno to na prvý pohľad tak nikto neberie) vyhodiť veci, ktoré zbytočne zaberajú priestor, prípadne sa načítavajú (sťahujú dáta) a používa ich strašne malé percento ľudí. Napr. Chladničku používalo 0,2% ľudí zo všetkých vyhľadávaní, alebo inak 99,8% hľadaní išlo cez horný vyhľadávač a zvyšok cez chladničkový vyhľadávač.

QR kód sme vyhodili.
tomas
@Kukulienka71 to ma veľmi teší (a ešte niektoré vylepšenia pribudnú pár dní po spustení nového webu)
tomas
@Rolfynka k hydine, čiže je problém v KK, že vo vašej rubrike Hydina v KK je všetko možné?
Hlavná zmena je takáto: Teraz sú recepty zoradený podľa abecedy, nemôže to byť tým, že predtým ste si vedeli meniť poradie a tie zlé recepty boli na spodku? A teraz tým, že je to podľa abecedy sa to prejavilo?

(zatiaľ podobnú sťažnosť nemáme, ale mám ešte asi 63 emailov na spracovanie, tak možno sa nájde podobný prípad).

tomas
@Radox1 farba podkladu robí problém len v diskusiách, alebo aj z niečoho iného (iná časť webu) nie je dobrá?
alena45
teraz som si všimla, že najnovšie komentáre sú medzi tými tromi halloweenskymi ikonkami hore vpravo, čo je fajn.
tomas
@Leaela v mobilnej verzií sa momentálne NEDÁ prepnúť na destkop verziu (tá by sa ostatne mala v telefóne čítať horšie, než mobilná). Ešte v najbližšich dňoch vyladíme nejaké detaily a chybičky na webe (potom sa "stabilizuje" css, potom vieme spraviť tlačítko "prepnúť na desktop", po ustálení zmien)
tomas
@Lenka78 okienko Čo máš v Chladničke sme skryli (používalo ho cca 500x menej ľudí než klasické vyhľadávanie, čiže 0,2% ľudí čo hľadali, ale prekvapivo viacerým ľuďom to chýba, hoci sa tá funkcionalita nepoužívala, pravdepodobne ju vrátime, len nebude mať tak veľké okienko na hlavnej stránke, ale bude inde).
leaela
@tomasko dakujem za odpoved a prajem pekny vecer(je mi jasne,ze dnes mas tazky den.zvladni to,drzime palce ;-) )
tomas
@alena45 áno, občas sa do "Pekné komenty" zaradí niečo, čo nie je úplne pekný komentár, zaraďuje sa tam to, kde ľudia klikajú na "pekný komentár" v danom komentári...

Notifikácie so sledovaním diskusie budú chodiť do stránky (pri emailoch nevieme garantovať doručenie, lebo závisí viac od schránky príjemcu, než od odosielatela), čiže to bude v rámci webu.

Čo sa týka kuchárskej knihy, tam je momentálne zoradenie podľa abecedy.

Anketu si rieši marketingové oddelenie Pravdy, chcú tým podporiť rozbeh Varechy, vlastne to ide mimo našu redakciu.

Smajlíky neviem. Mali by byť? :)
alena45
@Tomas , sorry, to vidím, že zoradenie v KK je podľa abecedy, aj som vysvetlila, prečo je pre mňa lepšie chronologické zoradenie. Abecedné zoradenie nedáva takú logiku, hoci verím, že časť ľudí si to priala. Preto som navrhla mať možnosť zoradenia podľa vlastného úsudku.
Ak budú notifikácie prichádzať do schránky, to bude fajn, ale už nepíšete, či bude možnosť aj zrušenia sledovania receptu alebo diskusie.
tiginko
preboha len smajlíky nie! Keď si predstavím tie hrozné blikajúce záplavy na niektorých stránkach, chytá sa ma hrôza
alena45
viem, že boli problémy so smajlíkmi, či už zavirovali stránku, alebo niektorí varecháči nevedeli, koľko je dosť. No obmedziť na jedného smajlíka v komente to by mohlo byť, niekedy by sa tak zmiernil tón.
Aha, už chápem, lenže mne sa tam vždy ukáže len tá zátvorka s dvojbodkou.
alena45
aha, práve som si klikla na svoj koment, že pekný komentár, to je teda !
tiginko
ten odstránený QR kód teda mne bude chýbať určite. Chladničku, v ktorej sa poriadne nedalo vyhľadávať a bola zbytočná, kedže je k dispozícii vyhľadávacie okienko, tú chcete vrátiť späť. A takúto užitočnú vec odstránite. Tak to je naozaj škoda :-(
tomas
@Alena45 lebo nevieme, ale asi by malo byť možné zrušiť sledovanie.

ono v KK a Mojich receptoch a Mojich diskusiách a článkoch má pribudnúť ešte vyhľadávanie (vrámci nich, čiže v rámci KK), uspokojí to, aj keď nebude chronológia?
tomas
@alena45 takto smajlíky samé o sebe nie sú zavírené, ten prípad tu bol, že niekto pridával obrázky smajlíkov (ako obrázky) z nejakej pokútnej ruskej stránky a tá bola zavírená (resp. prehliadač ju blokoval). samotné smajlíky sú bezpečnosť, len sa obávam, či by to nepôsobilo veľmi neseriózne, keby tu boli smajlíky...
tomas
@tiginko takto, dve veci:

1. QR KÓDY: najviac náš web spomaľujú externé pluginy (google vyhľadávač je pomalý, či napr. rôzne meracie/reklamné kódy, ktorých sa zbaviť nevieme, QR kód generovala tiež externá strana a úvaha bola, čím menej vecí tým lepšie

2. CHLADNIČKA: takto, ja som nepovedal, že chceme vrátiť tú starú chladničku s nepraktickým zobrazovaním, keď sa chladnička vráti, tak nová lepšia. určite nie v takej podobe v akej bola (napr. aj to, že keď niekto klikol na 5-tej stránke, tak ho to vrátilo späť, len v tej starej podobe sme to vlastne ani nevedeli už opraviť, preto ju nahradíme úplne inou, ktorá by mala plniť rovnaké potreby).
tomas
Ešte chcem povedať jednu vec všetkým. Nikto nie je dokonalý a ani my, ani ja, a síce robím weby veľa rokov, študujem knihy o UX dizajne, a analyzovali sme svetelné mapy klikov a rôzne štatistiky Varechy, netvrdím, že všetko čo sme zmenili je 100% správne. Predpokladáme preto, že v najbližších dňoch sa funkčnosti vyladia a niektoré sa možno upravia. A možno sa tu zjavia (alebo v dotazníkoch, kde sú už stovky odpovedí - asi 21 vecných cien / výhier v ankete motivuje :)) aj nejaké nové nápady, ktoré nás nenapadli...
evusik
ja mám rada zmeny a zatiaľ sa mi stránka pozdáva...
PROSÍM smajlíky NIE!!! keď vidím na niektorých stránkach tú smajlíkovú spúšť tak radšej nie...
mňa asi najviac zaujíma KK ja ju mám v poriadku len mi tam chýbajú úpravy, čiže pridať nové chlieviky, premiesťňovanie, vymazávanie atď. teraz mi v KK pribudla rubrika Všetko z mojej KK ktorá mi je úplne, že nanič...
a ešte v TS sa mi objavili všetky správy a pribudli aj neprečítané správy ešte z roku 2014, týmto sa ospravedlňujem tým ktorým som neodpovedala, ale vtedy sa mi tie správy jednoducho nezobrazili a odpovedať na ne po dvoch rokoch asi nemá zmysel :-)
lidia3
Moja kucharska kniha je uplne obratena hore nohami ,napr.korpusy pri tortach som mala vždy prve ,a nemam tam všetky recepty.Prečo sa nedaju pridavať recepty do kucharskej knihy a tiež premiestnovanie receptov a vymazavanie.
evusik
a ešte musím pochváliť rubriku Suroviny ktorá je veľmi pekne graficky spracovaná a aj vyhľadávanie receptov podľa surovín je fajn...
abdul
Moja KK - nebude možnosť ukladania v PDF ?
kimlo
Ešteže som si minulý týždeň zálohoval a uložil KK v *.pdf....
marika9
@Tomas , pardon, ale tých 5 receptov som napísala len obrazne. Viem, že je ich viac, ale aj tak by som privítala dlhšie stránky - napr. po 40 až 50 receptov. Keď nebudú, kľudne sa stým zmierim. Inak napriek všetkým pripomienkam, si myslím, že si varecháči zvyknú. Páči sa mi nový dizajn.
luss44
potešilo ma objavenie sa starých TS, ale zisťujem že nie sú všetky, z niektorých mesiacov sa mi ukazuje len jeden deň, upraví sa to alebo to ostane už takto?
janger
Ono je to asi tak, ako s obchodmi...Niekedy ma az natahuje, ked pridem do obchodu a zase je tam vsetko poprekladane na inych miestach. Musim si zase zvykat, hladat, myslim si, naco to robia! Ale zvyknem si...Myslim, ze si zvykneme aj na novu Varechu. Chvilku nam to potrva, ale zvykneme si. A ked to este trosku upravia podla nasich navrhov, tak to bude mozno celkom fajn.

Bolo by byvalo mozno dobre, ak by ste boli napisali (tvorcovia stranky) nejaky taky suhrn, kde by boli vsetky zmeny napisane, vysvetlene v bodoch, a aby bolo vysvetlene aj to, co sa este zmeni, co este mozeme ocakavat. Takto su ludia zmateni, zacina sa diskusia za diskusiou...opakuje sa casto to iste, a vy musite casto to iste opakovat, nie je prehlad....

Pre mna mozu byt Pekne komenty odstranene. Pochybujem, ze to ludia budu citat. Namiesto toho by som dala Najnovsie komentare k diskusiam, Najnovsie komentare k zazitkom a Najnovsie komentare k receptom. Nech maju ludia hned moznost si vybrat, co chcu citat. Najnovsie komentare na celej Vareche sa daju kliknut hore ( ten oblacik), tak to je fajn.

Tiez by som uvitala, ak by na spodu kazdej stranky bola sipka, aby sme sa po kliknuti na nu vratili hned hore, navrch stranky a nemuseli stale skrolovat...

Najviac mi asi prekaza to delenie pod receptami, ze treba najprv kliknut na diskusiu, aby sme mohli napisat komentar, nie je to jeden celok, recept a komentar, bolo by to omoc prehladnejsie, ak je to spolu....

Hviezdickovanie - ako je to? Este je to nefunkcne? Mne zobrazuje pri kazdom recepte 3 hviezdicky. Ak kliknem, nic sa nemeni...

Chyba mi pri recepte oznacenie, ci ho uz mam ulozeny, alebo nie...

Uz som asi prisla na to, k comu sluzia tie stvorceky pod receptom, pri surovinach...jednoducho si mozeme zakliknut suroviny, ktore mame a ktore este nie. Tak ako si robi clovek listok, ak potrebuje robit nakup. Ale mozno je to na nieco ine?

Tiez dufam, ze bude to jednoduche pridavanie fotiek...

A tak je to, ze kazdy chceme mozno nieco ine. Ale ak vyberiete a zmenite aspon to, o co ziada vela ludi, tak bude fajn.

Prajem nam vsetkym trpezlivost, urcite to bude fajn.
alena45
prišla som domov z práce, otvorím Varechu, halloweensku ikonu vpravo hore - komentáre, prečítam jednu stranu a nič. Musím scrollovať naspäť hore, lebo stránkovanie je len jedno - hore. Však si to vyskúšajte !
haji
Otravné je v receptu otevírat diskusi - následně není vidět na recept. A pokud se člověk chce přesně vyjádřit, nemá šanci vidět recept. Velmi nepraktické! Alespoň pro mě. No nech, budu trénovat bobříka trpělivosti a nebo - zbavím se chuti číst diskusi a diskutovat. Prostě - vyřídím se sama. Zdravím admina! Věřím, že to vadí více lidem. Med a ořechy - jsou dobré na nervy.
katka78
Priatelia, "MOJI OBĽÚBENÍ" sú ešte k dispozícii na tomto linku:  varecha.pravda.sk/moja/oblubeni/...
ale asi iba dočasne, tak ak ten svoj zoznam obľúbených k niečomu potrebujete (ako napr. ja), tak si ho tam ešte v tejto chvíli viete okopírovať. Aspoň u mňa to zatiaľ ešte funguje.
kucharka
Ja som pravidelne a rada chodievala na varechu, samozrejme kvoli receptom, ale aj preto, ze vsetko bolo jednoduche a prehladne. Sorry, ale teraz sa mi zda, ze hned na prvej stranke je toho velmi vela, akoby jedno cez druhe, taky mis-mas. Hlavna stranka nevyzera moc .... akoby som to povedala ... "elegantne". Je to ako cinsky obchod, vsetko pokope.
Rada by som mala diskusie hned pod receptom. Tiez sa mi zda, ze v diskusii by malo byt meno diskusie vacsie ako meno uzivatela.
A este jedna otazka: "Myslite si, ze rubrika Pekne komenty bude navadzat ludi na slusne a pekne komentovanie?"
Prepacte, mili adminovia, verim, ze viete vela o dizajnovani stranok a urcite nas vsetkych "frflosov" mate uz asi plne zuby, ale my iba chceme aby sa dali jednoducho vlozit, precitat a ulozit recepty.
Neviem ako budem moct klikat a klikat na ipade s pomucenymi alebo pocukrovanymi rukami ked budem piec podla fotoreceptu ...
Dakujem. Pekny zbytok vecera.


havino
zmena je život Tomáško, je, ale mala by byť k lepšiemu, ja za seba: nie som tu celý deň, večer otvorím varechu, išla som na nové recepty, pootvárala si a komentovala, o.k. to ide, ale pod novými receptami bol link, najnovšie komentáre, áno aj teraz je, ale začala som čítať komentár o 23,00 hod a skončila čítanie posledného komentára o 17,30 hod, potom mi to ponúklo, dalšie vaše články a už som bola niekde inde, čo predtým som si listovala a čítala komentáre z obeda, doslova od rána, dalo sa listovať s komentármi, denný súhrn a vtedy a tam som aj objavila recepty, ktoré som deň, dva dni predtým prehliadla, alebo nevidela, napríklad aj takýto môj postreh, mrzí ma to, ale nič čo by ma potešilo, som tu 6 rokov takmer denne
marianne
@kucharka to napisala vystizne: cinsky obchod na slovensky sposob - vsetko v kope. Ja bohuzial patrim medzi tych , ktorym sa novy dizajn nepaci vobec, koli neprehladnosti a nepraktickosti. Mozno to chce zvyk, v novom orientovani , ale mne tato uprava nevyhovuje. Preklikavat sa do nemoty nemienim, takze, ked pojdem na varechu, tak uz len po recept a pozriet nove. Zmeny,ktore som uviedla a po ktorych tu roky volame maju stale cas a mne sa zase nechce travit cas v chaose a preklikavanim.
methi
Mohli by sa vratit komentare k receptu rovno pod dany recept prosim?
tomas
problém s chýbajúcim stránkovaním na spodku najnovších komentárov vyriešený.
tomas
@marika9 všade bude minimálne 20, problém je, že niektoré slabšie/staršie mobily majú problém s veľmi dlhou stránkou. preto sa pokúšame urobiť kompromis, aby tam nebolo ani príliš veľa, ani príliš málo receptov (resp. obsahu na stránke)
tomas
@janger šípka na vrch stránky na spodku stránky nebude (lebo stránka je strašne dlhá, vymysleli sme niečo lepšie, ak začnete scrolovať HORE (čiže naspäť) tak sa vám vysunie hore logo, aby ste sa mohli prekliknúť na hlavnú stránku - čím sa viete dostať na začiatok a nemusíte ani scrolovať úplne na spodok, stačí sa trochu jemne posunúť späť)
tomas
@kucharka pravdupovediac je na hlavnej stránke MENEJ vecí, ako bolo, ale vždy každá zmena spôsobí podobné pocity u ľudí.

@kucharka @methi diskusie pod receptom, asi umožníme, aby si to človek mohol zapnúť (že si to v počítači zapne, v telefóne nezapne), ono ak je tá diskusia strašne dlhá, tak môže ísť celý recept na telefóne dosť pomaly (problém telefónovej pamäti). ono to má výhody aj nevýhody. ale teoreticky nie je problém to ľuďom, ktorí to výslovne chcú, aby si to mohli zapnúť.

pekne komenty - to sú predsta komentáre, kde ľudia klikajú na srdiečko "pekný komentár", ale asi to nemá až tak motivačný charakter ako sme si mysleli. čiže pekné komentáre nahradíme niečim iným.
janger
To cislovanie naspodu stranky je fajn!
Tiez sa uz zobrazuju mena varechacov vo vseobecnych komentaroch vyraznejsie, aj tomu som rada.

Scrolovanie ste vyriesili takto... Sice je to trosku taka "obchadzka", cize najprv treba kliknut na tu hlavnu stranku a potom mozeme ist dalej...Ale aj tento sposob je celkom fajn. Je to rychlejsie, ako scrolovat...

Co sa mi na tablete (pozitivne) zmenilo, ze ak dam nieco do vyhladavaca a otvorila som recept na strane 10, potom sa vraciam, tak ma to pekne vrati na stranu 10 a nie znovu na 1.stranu. V notebooku ma to vsak stale vracia na 1.stranu :-(...Neviem, ci aj to sa zmeni?

Ano, pekne komenty su pekne komenty (teda aj to je vlastne trochu subjektivne)...Niekedy aj ked sa ludia hadaju a jeden nadrza tomu a druhy inemu, tak tiez sa to zobrazi ako pekny koment, ak to niekto ohodnoti srdieckom...Ja osobne som to myslela tak, ze ci to miesto by sa nedalo lepsie vyuzit tak, ako som to uz spomenula vyssie....Ked sa clovek ponahla, tak si niekedy chce precitat len najnovsie komentare napriklad k recepom, alebo len k zazitkom a nie k vsetkemu. Ale to je len taky osobny nazor, malickost, to nie je nejaky problem.
mhubinsky
Prosím Vás ako si uložiť recept do svojej KK
Nevidím žiadnu ponuku na uloženie.

Ď