Nápady

Žijeme pre to aby sme jedli alebo jeme preto aby sme žili

zajomato - fotkazajomato, 12. septembra 2017

Používam pri jedení paličky preto že sa nimi nadá nabrať plná lyžica.

@zareaguj


Diskusia k téme

kecupicek
Mám rada recesiu, aj my s manželom keď sme začali spolu bývať, sme mali len jednu lyžicu. Poznáš ten vtip: Cigánka prehrabáva veci na smetisku a malý synček vedľa nej nájde lyžičku. Pýta sa matky:- Mamo co to? -Ruc het,-/ zahoď to/ odpovie mu matka,- to dzecko od lopaty!- Netráp sa s paličkami, o niekoľko rokov budeš ľutovať, že si sa nenaučil jesť lyžicou, budú ti musieť dávať len infúzie. Ha, ha ,ha..........................
zajomato
pokúsim sa usmerniť túto diskusiu,
aké sú sezónne potraviny?
ktoré jedlo by ste zaradili medzi tradične slovenské?
hadik
"ktoré jedlo by ste zaradili medzi tradične slovenské?"

Bambino, vegeta a pokiaľ ide o kompletné jedlo tak ostrokyslá polievka alebo čínske nudle.
rulik
@zajomato mne sa zdá, že by som tam dal papriku a paradajky, lečo s vajcom alebo bez, studené aj teplé, keď tam nedáš veľa tuku
bubaya
@Zajomato (14.9.2017 08:21)

Slovenske narodne, to budu urcite halusky a pivo. Zemiaky su z Ameriky, bryndza z Rumunska, slanina z Madarska a pivo zez Plzne. Ale zas podla frekvencie vyskytu v receptoch to bude tiez bambino, vegeta a ja pridavam aj 30% eidam.
kukulienka71
múčne, zemiakové, kapustové, kaše, omáčky, nejaké to údené...a potom určite kurča na x-spôsobov. Aj omáčku zvládneš paličkami, ak si do nej riadne namrvíš chleba:-)
zajomato
v ére supermarketov už nie sú sezónne potraviny, aj jahody kúpiš celý rok a čo sa týka národných jedál mám v tom zmätok
kecupicek
Neviem čo riešite slovenské jedlá? Pozerám v Tv Slovensko chutí. Ako vedia zúčastnení upraviť pôvodné recepty žasnem. Nevarila by som s nimi ani za nič. Čo je sezónne? Predsa drahá zelenina po celú sezónu. Nech si ľudia pochutia! Ale celoročné Slovenské jedlo je podľa môjho vnuka pizza a hotovo. @Zajomato (14.9.2017 16:00)

kecupicek
Skúšaš nás ako v škole! Pokiaľ potrebuješ vyplniť dotazník, napíš otázky, my ti odpovieme a máš doktorát. Neviem, dávajú sa kuchárom tituly? @Zajomato (14.9.2017 08:21)

kecupicek
Žeby sa naše brušká zamerali na národné jedlá? Mali sme návštevu zo Sýrie, z mesta Homs. Navarili sme u nás sýrijskú paradajkovú polievku. Čím sa líšila od našej? Pridali sme kurkumu. Upiekli sme aj arabský chlieb, bol ako naše sódové lokše. Mám pokračovať?@Zajomato (14.9.2017 16:00)

karade
my s mužom máme taký súkromný vtip že "žijeme pre varenie" takže nikdy nič nedojem, susedka je chorá a sama tak vlastne varíme aj jej