Varenie

Zihlavovy sirup

evulienka44 - bez fotkyevulienka44, 1. mája 2016

Chcela by som poradiť, ten žihľavovy sirup musí byť stále v chladničke alebo môže byť aj v tmavej komore
ďakujem za pomoc

@zareaguj


Diskusia k téme

cesminaz
@evulienka44 poradit ti mozno budem vediet,ak napises,ze o ktorom sirupe hovoris :-) Je tu na Vareche? Ako si ho robila a kolko cukru si dala? Od hoho vsetkeho zalezi,ci ho musis mat v chladnicke,alebo ho mozes uzavrety skladovat v spajzi.Ja robievam agatovy med(sirup) a aj pupavovy.Mohla by sa ozvat aj @mariamka :-) ona tu ma jeden zihlavovy sirup.
evulienka44
Dala som tam 3 kg cukru a nechala som ho rozpustiť a kým som sirup naliala do fliaš , tak tie fľaše som umyla vo vode do ktorého som pridala alkohol :-)
cesminaz
Z toho màla co pises,tipujem ze si ho nevarila..a ani to nepises,ze do akeho mnozstva vody ti islo 3kg cukru..takto je tazko radit...Nevarene sirupy dlhu trvanlivost nemaju a musia sa drzat v chlade.Jedine ak by si do neho dala nejaky praskovy konzervant z obchodu ;-/ ,ktory ho strvanlivy. To oplachovanie flias v alkoholovej vode pocujem prvy krat :-) Ci ti to sirup bez varenia strvanlivy neviem.Do sirupov sa väcsinou dava ako konzervant cukor-pomerne dost,alebo kyselina citronova(citron) a necha sa to povarit.Vriace sa plni do cistych flias,uzavries a skladujes celkom v pohode v spajzi :-) Ty si robila sirup na kasel,aby sa uchovalo cim viac vitaminov? Alebo si robila obycajny sirup na pitie,co sa potom miesa s vodou? No tak,ci tak,je to ako som pisala..aspon podla mojich vedomosti :-) Pozrela som zopar zihlavovych sirupov tu na vareche,najdes tam zopar ràd,ktore ti mozno pomozu dalej.Alebo ti tu mozno niektora varechacka bude vediet dat presnejsiu odpoved :-) Pekny den.
evita1b
Jednoduché riešenie. Siru, nesterilizovaný (za surova) musí ísť vždy do chladničky a ani tam nevydrží veľmi dlho. Sirup preváraný ( sterilizovaný) môže byť volne uložený v komore.