Rôzne

Že vraj:

stefanm - fotkastefanm, 30. marca 2015

Toto je príspevok plný myšlienok na zamyslenie ale hlavne pobavenie.

... podľa nejakej „výskumníčky“, muži nedokážu robiť dve veci naraz, ale ženy aj tri a viac! Tak budem k tomuto výroku tolerantný a priznávam, že niektorí áno. Ale my „výchdňare“ to hravo zvládneme. Uvediem príklad: dnes ráno som vo svojej skrini robil kontrolný prieskum jarného ošatenia a potom som si niektoré veci musel vyžehliť. A viete, že som robil dve veci naraz???!!! Žehlil som a bigľoval (bigľovať = v Šarišskom nárečí, žehliť) súčasne. A na viac som pri tom aj počúval rádio!!!
Uznávam, že moja mozgová kapacita už nedokázala registrovať manželkine výčitky, príkazy a nariadenia a zachytila len útržkovité výroky ucelených rozkazovacích viet. Uvádzam, čo som si zapamätal: ...schodíky, záclona, obývačka, kvety, parapet, okno, umyť, zavesiť...a jednu ucelenú myšlienku: ... „ a o ôsmej doma“!! Takže, poobede odchádzam za kamarátmi do „Centra pre všeobecné vzdelávanie mužov“, aby mi z tých útržkov pomohli dať dokopy činnosť čo mám urobiť a o ôsmej budem doma.

Milé dámy. Nezabúdajte byť pri tomto pracovne náročnom týždni veselé, k manželovi alebo priateľovi, ležiacemu na gauči byť tolerantné a aj v kvetovanej dederonovej šatovej zástere byť upravené, očne tiene mať v jej odtieni a vyzerať vždy sexi. Potom uvidíte, že Veľkonočné sviatky majú svoje čaro a my, muži dokážeme robiť aj dve veci na raz. Hladiť vás po vlasoch a popíjať whisky!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Muži problémy riešia, ženy o nich len hovoria...?
Uvádzam, čo som si zapamätal: ...schodíky, záclona, obývačka, kvety, parapet, okno, umyť, zavesiť...a jednu ucelenú myšlienku: ... „ a o ôsmej doma“!!
Preklad : zoberies si schodiky , zvesis a das vyprat zaclony z obyvacky, nezabudni pritom dat dole kvety z parapetu lebo ich zhodis pri otvarani na zem , umyjes okna , zavesis vyprate zaclony naspat ...popri tom mozes povysavat , navarit obed aj veceru , poukladat zimne topanky do pivnice , nakupit a potom ma cakaj ! O osmej budem doma :-)
evusik
@stefanm nie je podstatné, či muži zvládnu 2-3 činnosti naraz, ale je podstatné, že nedokážu v jednom čase robiť a zároveň počúvať manželku čo im hovorí... to je podstatné :-)
tomu môjmu už druhý deň hovorím, že musí okná umyť, šak Veľká noc, a keď som ho dnes pristihla, že nič nerobí len fajčí na balkóne a pripomenula mu okná, vieš čo mi povedal? že je chorý a ja, že čo ti je? a on, že má KOKR... ty asi budeš vedieť čo to je, pre tých čo nevedia tak to je skratka pre ku..vský odpor k robote :-)
radost
odľahlo mi..dobre je mi..a ja že tou diagnozou =enem jednooo=trpí len môj muž..ak číta noviny..napr. a ja chcem mu dačo povedať-musím prísť ku nemu-poklepať po pleci-a povedať čo je vo veci..aaaleeee...dobre je..že tie večné deti pri sebe máme..a nie sme samé..aj ked..často mi to srdce láme..nervy trhá..ako s tým časom mrhá..:-)
aa..@evusik..o tom okne..:"a načo umyť..však prší..znova zmokne..!!"
a ja len synov mám..po meči dedičnosť..vždy budem svokra..čo sa aj pretrhám..:-)
evusik
@radost veru veru... ten môj ešte vypotil, že načo umývať okná, veď ich umýval na Vianoce, že či to nestačí??? ale šak on ich umyje!!! to by tak bolo aby nie... nielen muži nepočúvajú čo im ženy hovoria, ani ja nepočúvam jeho výhovorky a nakoniec aj tak spraví to čo chcem :) no, teda väčšinou :-)
radost
@evusik
hej ty - medzi varecháčkami-moje zlato..nože vyzraď fortieľ..fintu..ako na to..že ti znesie modré z neba..doškoliť sa mi treba..
že vraj láska/poslušnosť/ ide cez žalúdok..aj preto chodím na VARECHU..ale zdá sa-že len pre malú sebe útechu..hoc som stará..učiť bych sa ešte rada..
majte všetci deň radostný..:-)
frezia68
@stefanm : Nuž @babidka Ti úlohy jasne vysvetlila,nemám čo dodať.Akurát keď ja bigľujem,počúvam obľúbenú hudbu a ešte spievam,lebo to ma povzbudzuje k neobľúbenej práci.Ale dederónové,hoci aj kvetované...už demódne,kúp pekný domáci komplet a potom pridáš aj tretiu činnosť k whisky a k hladeniu :-)
stefanm
...ja nerád odpovedám na komentáre k mojím príspevkom lebo to vedie k problémovým informácia. Ale, pretože viem, že @evusik má rada operu tak si dovolím pridať jednu "áriu" z opery Cosi fan tutte, aria Guglielmo "Donne mie" v textovej a prerfektne zaspievanj
úprave pána Nohavicu. Myslím, že to tu pasuje. Na ostatné komentáre nereagujem, aby sme sa nedostali do sporov, ktoré tu v tejto dekáde sú čoraz vyostrenejšie a podľa mňa nevhodné.!!




evusik
@radost žiadne finty nemám... to len tak vyzerá, že ten môj poslúcha lebo ja sa chválim len s tým dobrým :-) to horšie predsa na neho nebudem prezrádzať :-))))) ale je pravda, že rokmi sa hrany obrusujú...
a keď už @stefanm pridal pesničku, ja pridám básničku od môjho obľúbeného M.Válka - myslím, že sa sem na varechu celkom hodí :)


Prajem vám krásnu nedeľu....

V nedeľu po raňajkách,
keď je vzduch asi na polceste k ľadu,
v komíne pištia tenké flauty myší,
v nedeľu po raňajkách,
po čerstvom snehu kráčať
ku klietkam.
Stiahnuť si rukavice na ružovú slávnosť,
na plot ich napichnúť
jak čerstvo odseknuté dlane
a fajčiť cez dvierka.
Potom už vsunúť hľadajúcu ruku
a s dymom v zuboch vravieť sladké reči,
lichôtky, jemné slová,
trochu poľutovať,
uchopiť pevne za kožu
a zdvihnúť z teplej slamy.

V nedeľu po raňajkách
čpavok ovoňať.
Chvíľu tak držať ľavou dolu hlavou,
pozerať, ako brunátnejú uši,
pohladkať nežne za väzami,
pofúkať, odniesť
a náhle pravou udrieť do tyla.
Ešte raz v dlani zacítiť odraz
k zbytočnému skoku,
mať ťažko v ruke,
sladko na podnebí,
počuť, ako sa otvorilo nebo zajačie
a plné hrsti srsti z neho padajú.
Viedenský modrý,
belgický obor,
francúzsky baranovitý,
český strakáč,
ale aj bastard z hocijakej krvi,
všetci zomierajú rovnako rýchlo
a bez slova.

V pondelok mať modro pod očami, mlčať,
v utorok uvažovať o osude sveta,
v stredu a štvrtok
vynájsť parný stroj
a objavovať hviezdy,
v piatok myslieť na iné,
ale najmä na belasé oči,
celý týždeň ľutovať siroty
a obdivovať kvety,
v sobotu sa do ružova vykúpať
a usnúť na jej ústach.

V nedeľu po raňajkách
zabijať králika.
stefanm
@evusik.
Miroslav Válek, žiaľ, nebol len básnikom.
1969 – 89 minister kultúry Slovenskej socialistickej republiky a členom Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska a jeho predsedníctva.
Ale jeho báseň, ktorú zhudobnil pán Hammel obdivujem:




Tak vidíš! Dostali sme sa od mužských alebo ženských hemisfér v mozgu k Válkovi. A to na "Vareche" obdivujem. To ma tu drží.


stefanm
A ešte mi to nedá tak ti k tej básni predsa len pošlem môj klip o zajačikovi, len tak, pre pobavenie!



evusik
@stefanm to ja všetko veľmi dobre viem, veď sme vtedy žili a jednoducho toto nehodnotím, viem, že ako minister kultúry riadil z Carltonu potlačenie sviečkovej manifestácie ale zároveň bol jediný ktorý vyhlásil nesúhlas s takým postupom...
jeho básne sú úžasné, písal aj básne pre deti ktoré sme čítali deťom pred spaním a teraz ich učím svoje vúčatká (Neviditeľné auto, viditeľný strom)... ja nie som žiaden odborník, skôr to všetko vnímam tak pocitovo, páči-nepáči... vieš, že Picaso bol vraj sadista a mlátil svoje ženy? alebo Chaplin bol tyran ktorý sekíroval celú rodinu? alebo Burian vraj bol veľmi nadradený a povýšenecký... stratení básnici ožrani a drogovo závislí atď, atď... ale boli to géniovia a dnes alebo o 100rokov to už nikto nerieši a riešiť nebude, nikoho už nezaujíma akí boli, ale to čo stvorili a čo nám zanechali, pretože mi nič také nedokážeme :-) som sa rozkecala, čo :-)
evusik
u nás sneží!!! priam snehová metelica a ten môj sa vytešuje, že nemusí okná umývať :-)
inak Hamel nemá chybu :-)
a zajac Azurit je dobrá haluz... mne tá básnička zas vždy pripomína ako som chodila s oteckom zabíjať králika na nedeľný obed... ja viem znie to príšerne, ale žili sme na dedine a smrť domácich zvierat bola súčasťou nášho života... ale otecko vždy keď chytil zajka najprv ho pouhládzal a poprihováral sa mu aby ho ukľudnil a ja si dodnes pamätám ako som ho hladkala a pod rukami cítila ako mu splašene bije srdiečko... bože, čo tu ja všetko pospomínam :-) ale vonku fujačí a môj muž ma tušim nakazil, lebo toho KOKRa mám už aj ja :(
stefanm
...a Nohavica eštebak! Ja ti veľmi dobre rozumiem. Keby tak rozmýšľal každý!
Preto nerád reagujem na komentáre pridané k mojím prácam! Pretože každý máme svoj názor a myslíme si, že je ten najlepší. (viď: momentálne tu prebiehajúca kauza @P ).

No a k tej, tebou pridanej Nohavicovej pesničke som pre teba našiel, podľa mňa elegantné riešenie. Presťahuj sa zo S t a r á j Turej do M l a d é j Boleslavi a nebudeš myslieť na tú naj väčšiu chybu ktorú stvoril Pán Boh a to, že dopustil s t a r o b u!!!
stefanm
@viera1 . Keď už som porušil svoju zásadu nekomentovať komentáre na moje príspevky a odpovedal som @evusik , tak odpoviem aj tebe. Nech je to tu zaujímave a veselé.

... pochválil som sa „ironicky“ (irónia = drobný výsmech aj zo seba samého (!) s predstieranou nevedomosťou, alebo niečo podobné. Nechce sa mi googliť). Ale v žiadnom prípade nemôžem prijať tebou pridané argumenty, pretože sú uvádzané v jednak v nehodnoverných „Topkách“ z roku 2013 bez uvedenia autora textu, ktorý argumentuje výskumom kdesi v Pensilvanskej Tramtárií. Takýto článok napíšem kým sa mi uvarí cvikla.
A druhý, tebou pridaný, tento krát vedecký spracovaný, hoci tiež už dosť bradatý (z roku 2010!) argument je z čisto ženského pohľadu uvedený na čisto ženskej stránke „LA FEMME“a hoci podpísaný autorkami Zuzkou a Alexandrou, ale všimla si si kto sú títo „autorí“? Nie? Tak si ich vyhľadaj a uvidíš! Mne to pripadá ako keby to opísali z nejakej diplomovej práce s témou: „Hrrrr na mužov“!
Takže – neschladila si moje nadšenie, pretože v mojom príspevku o žiadne nadšenie nejde a svojimi vedeckými dôkazmi si ma nepresvedčila, lebo nebolo o čom! Ber moju odpoveď s humorom .Pridávam ju tu len preto, lebo mám prestávku pri Veľkonočnej výzdobe nášho bytu. Fakt.

evusik
žeby to fungovalo? stará-mladá?... ináč starobu by mali zakázať... hlava furt mladá a telo? no škoda reči :(
stefanm
@janazjarku odpoviem aj tebe. Pravdivo a úprimne.
Nie, nezabudol som navariť, ale nevaril som lebo som nemohol a nemusel. Musel som si predsa požehliť a potom ísť do toho „Centra pre všeobecné vzdelávanie mužov“ aby sme vylúštili čo mám to vlastne urobiť a potom umyť to okno. A nehladovali sme doma lebo ostalo od nedele približne toto:
 varecha.pravda.sk/recepty/rezen-monte-negro-bez-piva/2384...

... aj téma decentnej diskusie pri spoločnom nedeľnom obede, lebo to nebola plánovaná členská schôdza nášho domáceho parlamentu, bola podobná. Ale neriešili sme dovolenku pri mori ale predlžený pobyt vo Vysokých Tatrách, ktorý chce absolvovať v máji manželka so svojou mamkou a mojou svokrou spoločne lebo sa im tam dobre dýcha. Ale hlavná téma bola, či ma môžu nechať 4 - 5 dní samého doma bez dozoru. Záver bol, že môžu ale príkazy mi nenapíšu na tabuľu odkazov ani do kalendára, ale budu zadávať denne telefónicky poprípade SMS správami, aby ma mali pod kontrolou. Čo myslíš, súhlasil som?
viera1
Tak takto...aby sme si to ujasnili :) počas 40 rokov manželstva som aj bez vedeckých štúdií dospela k poznaniu,že muž a žena sú dva diametrálne odlišné živočíšne druhy a z toho pramení veľké nepochopenie v komunikácii...zásadne nerozoznáte,čo žena chce,keď vám to naznačí;napr. dva dni pred narodeninami poviem pred mužom (idúc okolo výkladu s nápisom Klenoty),že sa mi veľmi páčia konkrétne náušnice...a nič.Na narodeniny dostanem obálku (s väčším obnosom ako bolo treba na náušnice),že kúp si,čo chceš (!) Chcela by som,aby si to pochopil ☺☺☺ a keďže nežijem na ostrove,zistila som,že podobné skúsenosti majú aj iné ženy.Je chyba v nás? ☺☺☺
stefanm
@viera1 to preto, lebo muž rozmýšľa racionálne. Predpokladám, že si sa vydávala okolo dvadsiatky, štyridsať rokov ste spolu tak na tých dvadsať, čo ťa ešte čaká sú ti na frasa nové náušnice. Veď ich máš určite plný šuflík. No ale keď sa ti tak páčia tak si ich kúp! Veď potrebný "obnos" na nich máš!!!
stefanm
@babidka tvoj preklad jasne poukazuje na to, že si sa na môj príspevok pozrela, aj keď veľmi vtipne, čo vysoko oceňujem, ale predsa len ženskými očami. Chybou je, že si riešenie hľadala sama a neišla ku plotu poradiť sa so susedkou, že čo a ako. Oproti tomu ja som sa v svojom Centre..... poradiť bol, porada trvala dlho a záver bol taký, že mám ísť domov umyť okno a potom sa vrátiť a preberať s nimi tie najdôležitejšie veci ďalej, ale len do ôsmej.
Tvoja prvá veta, že: Muži problémy riešia, ženy o nich len hovoria...? je o inom. V tomto príspevku riešim "poveru", že muži nedokážu robiť dve veci naraz!!!
stefanm
@frezia68 na našom sídlisku dnes v noci žehlili nejaký dvaja chlapi. Tak vyspevovali. A rovno pod našou spálňou. A v prestávkach preberali kto to bol Cyril a Metod a čo doniesli na Slovensko. Najviac sa mi páčil výrok jedného z nich: ...."šak, hik, to buli "zvieroveštci" a donesli Bibliju z Grecka a teraz Greci od nas chcu žeby sme jim za to zaplaceli eura"!!! A potom následovala klasika: ....héééééééj Macejo,Macejko na plné pecky!
A čo si pri žehlení spievaš ty??? Typujem ťa na AC/DC!!!
frezia68
Ale @stefanmku ,veď tí viac naladení boli celkom vtipní až na to,že nemuseli v noci rušiť Tvoj zaslúžený spánok.Lebo v tom centre vzdelávania si sa iste aj unavil pri rozoberaní dôležitých tém.A čo si spievam? Uhádol si!Pretože som bojovo naladená,ak prádlo veľmi vyschlo,tak : A ci pirko..... / Do celu (urob výnimku v latine a čítaj " kelu" ),zaš mušim rošic !!! Ale keď končím,tak aj moju obľúbenú: " Goralu,ci či nežaľ......" tešiac sa,že nemusím ďaleko za prácou,ale mám ju pod nosom a doma.
frezia68
Milý @stefanm :prezradíš, mne nevedomej, čo znamená AC/DC !!! ??? Lebo Ci pirko/Do kelu ....to nebude.Hoci riskujem,lebo dnes je 1. apríl :-) .Teraz tu riešim dilemu.Ohlásila sa mi návšteva na sviatky a riešim,či mám piecť bezlepkové,z čoho sa ujde aj mne,alebo niečo fajné a ja sa budem len olizovať....idem na moju KK vyriešiť a Tebe želám pekný a usilovný deň :-)
stefanm
 sk.wikipedia.org/wiki/AC/DC...

...myslím si, že by si sa mala obetovať a upiecť niečo fakt fajne. Ďakujem za prianie pekného dňa. Keď si myslíš, že diavovanie nábytku v obývačke je pekná práca, tak ho budem mať naozaj pekný. Ale mám to za úlohu na dnes, hoci manželka vie, že to nerád robím, lebo mi ta diava smrdí!!! Ale mám plán. Iba utriem prach a rozprášim po izbe trochu diavy nech to tam smrdí. A keby
mi na to prišla - poviem....Prvý Apríľ a bude sranda :)
frezia68
Ďakujem,že si mi rozšíril obzory,ale pre mňa už len také melodické,na čom som vyrastala...,toto mi drása nervy :-))).Ale s tou diavou by sme sa dohodli,mne vonia.Ja by som pomohla diavovať a Ty by si ma naučil s fotkami.......Ale ten plán máš dobrý,fakt sa mi páči :-))))))))))))))))
gordonko
..... muži dokážú robiť niekoľko vecí naraz ... napr. písať na PC (1) a pritom ignorovať výmysel ženy (2)
tváriť sa že ju počúvá (3) a kývať hlavou ako že sňou súhlasim (4) ...... a keď predsalen zbadá že ju ignorujem , tak ju ešte stihnem nasra.. (5)

.... pekné sviatky všetkým
tiginko
super odľahčenie @stefanm , to je dobre že sem občas prinesieš ľahký vánok
Inak milé, že aj napriek tomu, že neznášaš diavu, manželke (ne)rád vyhovieš. Aj ja mám doma takého milého manžela, dúfam, že mu to vydrží naveky. Neznáša vysávanie, ale čo by pre svoju drahú polovičku neurobil? Ona mu za odmenu zase dobre navarí, to on nevie. Ale okrem toho vie straašne veľa užitočných vecí, ktoré sa manželkám vždy zídu. Lenže milé dámy, nestačí aby bol muž šikovný a zručný, on musí byť aj ústretový a ochotný tieto svoje dobré vlastnosti aplikovať v domácnosti. @evusik tak si ma pekne rozosmiala s tým KOKRom - prečítala som to mužovi a ten hneď, že si to musí zapamätať. U nás je najčastejšia výhovorka - nemôžem, lebo mám robotu /v preklade že si na PC robí prácu, lebo jej má veľa/. A to nie je také priehľadné ako cigaretka na balkóne, ťažko oponovať, keď z práce plynú peniažky, že? Ja vždy na to, že keby som to robila aj ja, tak zomrieme od hladu a špiny :-)
radost
nielen @tiginkonohavicov ý..si zapamätá výraz od @evusik nový..
ja som v tomto vianočnom na jar počasí nadne..
tvoj výraz mi celkom vhod padne..i ja sa za KOKRA schovám..jednoducho..teraz mu neodolám..:-)
slawi
Jezis ale som sa nasmiala :)
Dakujem vam :D