Varenie

Žalovať ženu, čo varí kyslú kapustu s maggi?

zemo - fotkazemo, 28. júla 2017

Mám právo žalovať niekoho, čo varí kyslú kapustu s maggi? Len kam? Na Európsky súd na ochranu kuchárskej dôstojnosti? Či do závodnej kuchyne v pezinskom blázninci? Podobné zverstvá mi za posladné mesiace pácha jedna žena. V horúčavách 24. júna 2017 sa rozhodla uvariť si huspeninu, lebo jej láme v kostiach. V rodine sme mlčali. Vypratali sme kús miesta v chladničke. Päť hodín z nás, teda hlavne zo mňa, cvrčal pot. Ale pomohol som jej, svokre. Čo na to, že potom skoro všetko akosi "tajne" vyhodila.

Dnes , keďže idú horúčavy, si spomenula na úlohu bludičky s varechou. Varí si pre seba ozrutánsky hrniec. V ňom kyslú kapustu s údenými kosťami, do čoho si pridala azda za triu žufane Maggi. V tomto experimente hraničiacom s útokom na ľudské práve, zvyky a dobré mravy sa už nechcem zúčastniť.

Chcem ju zažalovať. Len neviem kudy s paragrafmi a varechou kam. Poradí mi niekto?

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Povedz to bútľavej vŕbe.
45678
S varechou po zadku a paragrafmi!?...uvar si sam:-) pobavila som sa.
1x zemo
zemo
tak som pochopi, ujkovi Jarabínovi, čo bojuje nielen za vlasť. J je tam naschvál, nech sa mu lepšie paragrafuje, ja ho dám dokopy s tou onou, a Slovensko si vyfúkne
kecupicek
Aj ja mám podobnú príhodu. Môj bratranec sa robí, že akože vie variť. Robí pri mäse v obchodnom dome. Tak varí iba z mäsa. Keď sa s manželkou na čomkoľvek dohodnú, zaručene navarí iba kotlíkový guláš. Navarí 10 l hrniec, naporciuje a dá do mrazničky. Potom celý týždeň jedia a keď sa mu pritrafí výhodná kúpa, hádajte čo varí.... Celá rodina nenávidí toto úžasné jedlo.
1x zemo
kecupicek
@Zemo (28.7.2017 16:58)
Mám nápad, nie z vlastnej hlavy, ale zo života. Bola som na liečení a natrafila som na dosť otravného pána. Po čase sa ukázalo, že už ide rodine totálne na nervy, a tak mu syn zaplatí 4- krát do roka kúpeľný pobyt. Urobte to podobne, svokra zabudne na varenie a nájde si v kúpeľoch iného koníčka.
marika9
No nezávidím Ti. Veľa ľudí trpí varením druhých. Našťastie som u nás ja kuchárka. Ale nikto na mňa nanadáva. Skôr ma chvália. Ale ťažko povedať, čo bude o niekoľko rokov.
radost
@Lorak40 (29.7.2017 09:05)

správne..Brusel to vyrieši..zakázať kyslú kapustu=malina..zakázať voľný príchod anonymov-napriek pravidlám a zákonom=neriešiteľné..o tom sú výborne platení doživotne úradníci-služobníci v Bruseli..
láme sa náš život..
2010
@Lorak40 (29.7.2017 09:05)
Brusel nezakaze kyslu kapustu ale zmeni vsetky recepty ktore obsahuju kyslu kapustu tak, aby ziadna mensina nebola diskriminovana takze od roku 2020 bude segedinsky gulas len halal.
julica
To o čom tu točíte, bu bu bu Brusel, veď vám nikdy lepšie nebolo, pozrite sa okolo seba (2010, ty sa nemôžeš, lebo tu nežiješ), koľko ľudí pestuje, chová, každý kupuje - asi sa zle nemá. Nie Brusel je na vine, ale naše skorumpované bytosti, čo dovolia nechať vládnuť rodinkárstvo a kamaradšaft - a títo neschopáci potom nedokážu spracovať bruselské opatrenia a voviesť ich do praxe. Nie Brusel, sami sme si na vine. Nechápem, čo je to za móda nadávať na Brusel - v krajine, ktorá berie z toho Bruselu miliardy a vracia nulu.
julica
Prepáčte, Zemo, za prznenie tejto diskusie, ale štvú ma tieto ničím nepodložené výlevy a povzdychy nad tým, ako sa máme hrozne - na portáli o varení, čiže sa asi až tak zle ako väčšina sveta nemáme.
K bruselskej politike: obmedzenie plastov (napr. vo Francúzsku už jednorazové plastové riady zakázali) - je to niečo proti prírode, proti Slovensku? Určite nie, no slovenská vláda toto ignoruje. Alebo v potravinárstve - Brusel schválil nariadenia proti plytvaniu potravinami, dovoľuje a odporúča rozdávať potraviny pred dňom spotreby alebo aj po ňom - a zatiaľ čo tam je to úplne bežné, na Slovensku obchody hádžu tony do košov, ktoré zamykajú, aby si ani najbiednejší nemohli vziať.
Máte vy, majstri, niečo okrem bľabotu?
arnilka
@julica , v mnohom máš pravdu, lenže ty tu nežiješ, ako môžeš posúdiť z Bruselu, čo všetko sa tu deje? nezažívaš u nás na vlastnej koži. nič v zlom, len ma to zaujíma.
mitzy
@Arnilka (30.7.2017 07:44)

podľa mňa sa tu nežije zle. môžeme sa učiť v rodnom jazyku. na výber je slovenčina, maďarčina. žena môže byť tri roky doma s dieťaťom. máme pitnú vodu z vodovodu, na výber potraviny z obchodov aj trhov, ovocie zo záhradky môžeme predávať. nikto nás neženie na pánske. ani nemusíme ísť loviť jedlo do džungle. lekárska starostlivosť je tiež pre všetkých. iste. nepadajú nám pečené holuby, ale nie je to tu také zlé. treba si pocestovať svet, alebo pozrieť dokumenty zo sveta. trošku sa obracať v živote. a neľutovať sa. pokiaľ máte intenet, zjavne máte strechu nad hlavou. a ešte jedna vec: bola som v Belgicku, rozprávala som sa i s miestnymi. a viete čo mi povedali? že celý život tvrdo pracovali, aby mali to, čo mali. mali bežný úzky domček so záhradou, pôsobili spokojne a vysielali pozitívnu energiu. a určite mali aj svoje problémy.
frezia68
Vítaj,@Zemo ,po dlhej dobe :-).Neviem,či tu chodíš častejšie,ja už nie a aj dnes som tu náhodne.Neviem,či pokus o vtipný článok prinesie aj odozvu,lebo sa tu zabŕdlo do politiky a tam vtipy aj u mňa končia.No a čo sa týka usilovného varenia svokry,návrh by som mala.Osamostatniť ju,aby sa vyžívala a experimentovala do vôle,koľko len chce.Varešku jej asi nemôžeš vziať,veď chce sa realizovať,len odprac všetky veľké hrnce a nechaj len menšie,ako litrové :-))).Alebo jej navrhni,že budeš variť Ty,že ju chceš odbremeniť a kúp jej niečo na vyšívanie....a či čo?Ak sa nechceš rozviesť,mudruj.....sťažovať sa môžeš len na Vareche,ale či to pomôže?Hoci psychológovia radia,že už len vyslovenie toho,čo nás ťaží na duši,alebo dať to na papier pomáha.Napíš,či pomohlo,lebo aj ja mám toho na duši dosť :-)))))).
1x rela
arnilka
@Mitzy , ja som to chcela vedieť od @julica
a o lekárskej starostlivosti by som radšej pomlčala, ako aj o mnohom inom :-(
@julica má vo veľa veciach veľkú pravdu!!!
a čo tak, že sme v tých istých potravinách "druhoradí" oproti iným členským štátom EU???
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Julica má pravdu v tom, že Slovensko berie eurá z Bruselu, ale nemá v tom, že nič do spoločnej pokladnice v Bruseli neprispieva, prispieva, a dosť.
kecupicek
Super ste to popísali a teraz si niečo super uvarte, otvorte si fľašu vínka a to čo máte na duši povedzte svojej najbližšej osobe. Možno sa vám uľaví. Platilo už za čias našich starých materí, čo sa doma uvarí, nech sa aj zje. Ostatní sa vám vysmejú, ale nikto vám nepomôže. Verte mi, viem o čom píšem.
sracz
Vítaj @Zemo kamarát dávny, rád Ťa tu opäť vidím a s úsmevom od ucha k uchu čítam (keby som nemal uši, tak sa smejem okolo celej hlavy)! Myslím to vážne, z úprimného srdca. Nuž a čo sa svokry týka (na vichodze še zvikňe hutoric, že švekra dobra vtedy, kedz je daľeko, žimna a hľiboko), čo tak mix emulzia 1:1 maggi a zaječická hořká?!? ... tak to už len aby reč nestála a sranda musí byť, aj keď otca vešajú ...!
1x zemo
sovka62
Tak tu je, @Zemo ,každá rada drahá. Ako slušný človek nemôžeš osobu, staršiu od teba, uraziť, ako milujúci manžel uraziť manželkinu mamu - to dupľom nemôžeš. Ale jesť tú gebuzinu tiež nemôžeš. Navrhujem predstierať akútne tráviace ťažkosti (pri predstave tej kyslej kapusty ťa hádam napne dobrovoľne) a ťažkosti nechaj stupňovať až dovtedy, kým okoliu nebude jasné, že si na super prísnej, zložitej, ale pestrej diéte, ktorú pripraviť vieš len ty jeden - jediný. A máš pokoj!!!
1x huck
huck
Ha-ha-ha...! Chudak clovek, nemas to lahke! Ako vzdy v zivote - " Za sve kriva je svekrva!" ( Za vsetko je vinna svokra!)
1x zemo
zdezda
Podobnu, sprznenu kapustnicu mi nukala kolegyna, ktora najprv kyslu kapustu vyumyvala a potom, ked sa uz dovarala dokyslila ju OCTOM. Hruza.
astheart
@Julica , nechci to tady obrátit na politickou diskuzi, ale když si zjistíte čísla, dovíte se taky, že oba naše státy platí Bruselu daleko víc, než dostáváme zpátky ve formě dotací. Vysávají nás, je to vykořisťování par excellence. A že tam vymýšlejí samé blbosti místo toho, aby řešili podstatné problémy (o těch se v Bruselu ani nešpitne pro jistotu), už všichni dobře víme.
zemo
@Radost (29.7.2017 09:33)

Varené vajcia na vás. Teda nie na nás, ale nech si ich z Vrbovéhogo Benelux prehadzuje... Ale šaššky jašky...
zemo
@Frezia68 (30.7.2017 08:19)

Jo, napíšše
m, už ma ser.. nielen úlisný Kapitán Korkorán. Už aj ja...