Varenie

Zakalená kuracia polievka

maorka - fotkamaorka, 29. septembra 2018

Volal mi syn, že sa mu zmútila kuracia polieka pri varení. Dá sa s tým ešte niečo urobiť? Niekedy som čítala, že pomôže vyšľahaný bielok... Nikdy som to nepotrebovala a ani som to neskúšala...Prosím poradiť...

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Přecedím přes jemné sítko, nic víc.
bubaya
Mne sa bielok neosvedčil, okrem zakalenej polievky som tam mala také biele cucky. Stačí, ako radí Haji, precediť, do užšieho hrnca, nechať tam v kľude stáť, časť toho zákalu klesne ku dnu a znova sa precedí. Polievka sa zakalí, keď sa mäso varí príliš rýchlo.
1x haji
mirop
@Haji (29.9.2018 12:41)

Ani ja bych se nebojkal, spapinka se i zakalena
1x haji
haji
@Mirop (29.9.2018 14:06)
U nás se to říká i daleko jadrněji. Nebudu přidělávat práce @redakcia , se umravním sama.
radost
Zakalená..??tým nejedlá..??
kdežeee..!!
nech si zaviaže oči-a bude chutiť..
zdravie z nej neušlo-to sa nebojí ..
dľa mňa-je to bio vývar..:-)
bubaya
@Radost (29.9.2018 16:23)

Možno mu zajtra príde budúca manželka, alebo svokra, tak sa chce pred nimi blysnúť.
haji
@Bubaya (29.9.2018 19:48)
Na tom se dá zapracovat. Sebrat svokre brýle, vyměnit je za sluneční a stáhnout žaluzie. Zakalenú polievku nenahmatá. Blysnút samože až svokra polievku doje. Moc světla škodí.
babidka
Raz som skusala s bielkom a velmi to na prvykrat nepomohlo. Ale ked som to skusala druhykrat , nechala som to bielko v horucej polievke ovela dlhsie / asi 15-20 min/ a potom polievku precedila cez huste sitko. Bolo to ovela lepsie ...aj ked nie uplne dokonale.
Mozno niekomu zakalena polievka nevadi...mne vsak ano :-) Aj chut sa mi zda ina .


1x 45678
kvakac
Moja rada znie doliať studenej vody do hrnca a nechať pomalý rozvariť . Ak je plný hrniec, tak odobrať tekutinu a miesto nej doliať studenej vody. Mám to vyskúšané, keď som niekedy z netrpezlivosti dal sporák na silnejšie, hlavne v začiatku varenia. Ten kal sa zrazí a potom preliať cez husté sito.
2x sracz a 45678
sovka62
Presne ako píše @Kvakac , rýchlo a účinne. Ak polievku neustrážim a začne besniť prudkým varom, prudko do nej vlejem hrnček veľmi studenej vody a hneď sa spamätá. Kým sa dovarí, kal klesne ku dnu a je po probléme.
kecupicek
Táto rada je od mojej dobrej kamarátky, vyučenej kuchárky. Pokiaľ idete variť akúkoľvek mäsovú polievku, dajte do hrnca iba mäso a priveďte do varu. Odstavte, vodu z mäsa vylejte do odpadu a dajte novú, môže byť aj teplá. Dajte potrebné ingrediencie a pomaly varte, pokiaľ nie je mäso mäkké. Z kupovaného kuracieho mäsa sa tak bez problémov uvarí nezakalená a chutná polievka. Odstráni sa tak pach po prášku, ktorým kurčatá posýpajú, aby sa ľahšie dali ošklbať. Aby pekne voňala dajte 4 guľky nového korenia a malú vetvičku ligurčeka- čiže magi korenia. Na druhý deň je polievka ešte chutnejšia, tak si ju pre hostí pripravte deň vopred. Veľa zdaru!
1x 45678
mijaita
@Kecupicek takhle se vari dobre PHO. Voda se vyleje nekolikrat, zhruba 4x. Varim obcas kachni, opravdu vylejvam, vyvar je pak ciry! Jinak vyvary delam v papinaku, cirejsi uz vyvar byt nemuze.


tinca
@maorka tu je moja rada,maminka ma naučila dať do vývaru, polievky akéjkoľvek /kuracia,slepačia,hovädzia.../surový olúpaný väčší zemiak spolu so zeleninou a je po zakalení.Samozrejme polievka sa musí variť od začiatku veľmi pomaly,len prebublávať.Vyskúšaj!
radox1
@Kecupicek (2.10.2018 11:39)

nastastie z kurata nikdy polievku nerobim,len zo sliepky alebo hvädziny.