Varenie

Z akych cestovín varite?

sirac - bez fotkysirac, 29. mája 2015

Ahojte varechači, viete mi poradit naozaj kvalitne cestoviny? Mam problem najst take, ktore by boli skutocne chutne, nelepili, nerozvarili sa. Mám rad cestoviny varene al dente. Ďakujem za vaše postrehy a názory na cestoviny, ktore pouzivate vy.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
ja používam Kuk-fuk alebo Maggi cestoviny
evanaaa
Ja tiež semolinové alebo špaldové a aj iné, hlavne celozrnné, kupujem najviac v Kauflande, kde je celkom dobrý výber, značky si až tak nepamätám, väčšinou sú talianske. Normálne z obyčajnej ( bielej) múky už nepoužívam. A ešte - môj muž má rád ryžové........
katka78
Ja som okrem niektorých už spomenutých spokojná aj s Garofalo, rada však skúšam aj iné značky, také z malých obchodíkov, nie z reťazcov.
mariamka
hocijake, staci sledovat :) u mna nakupuju chlapi, tak sa musim prisposobit
pusta1
najčastejšie z mojich vlastnoručne vyrobených doma, zo semoliny, špaldovej múky a výberovej polohrubej múky, z kupovaných značky Barilla, tiež celozrnných, ale aj čínskych a ázijských.
tati2008
aj v Bille kúpiš talianske cestoviny so semolíny,v Lídli ,v Kauflande aj v Tescu a aj v iných obchodoch
rolfynka
ja uz dlhodobo pouzivam cestoviny vyrobca je roznava nazov cestovin je hoistina su siroke rezance tenke a aj fliacky nemaju chybu a ja ked uz voda vrie tak osolim a nalejem trocha oleja do vriacej vody tak sa ti nezlepia ale ak ich spravis podla navodu nemaju chybu a dostat ich len v tesku aspon u nas v blave
jajamala
Ja pouzivam iba cestoviny, konkretne spagety, penne a fusilli od Podravky. Chutia nam doma najviac. Skus tie.
tinca
Rezance mám rada ázijské a kolienka sú výborné také maličké, oboje z Lídla
micanela
ja som teraz skusala cestoviny /kolienka/ z Tesca a su dobre, inak z Lidla - nic "znackove" ale nic im nechyba
radox1
ked sa mi ich nechce robit-a to je skoro vzdy,uprednostnujem chladene pred susenymi.i ked som patriot,tie nase nekupujem,lebo je to rychlo rozvarajuce blato.
1x 2010
zolik
a slovenske hoistina - rezance do polievky. take male sacky. ked mi niekto prinesie alebo si 2x do roka priveziem. nie su ale zevraj dostat vsade.
merrycherry
Ja kupujem celozrnné a semolinové...a najviac sa mi osvedčili z semolinové z marks&spencer...ale sú drahšie :/