Vyskyt medvedieho cesnaku

foska - fotkaFoska 11. apríla 2011 o 14:51

Mili Varechaci,
vcera som stravila s manzelom nadherny den v prirode, zbierali sme kadejake bylinky a dufali sme, ze narazime aj na medvedi cesnak. Zial bezuspesne. Prosim, nevie tu nahodou niekto, kde v okoli Trencina (TN-okres) by som ho mohla najst?

17 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarJollyl 11. apríla 2011 o 16:02

    ten aj ja by som rada...
    @zareaguj
  • ernest - fotkaErnest 11. apríla 2011 o 17:30

    Treba skúsit skôr lúky ,polné cesty .....viem že sa vyskytuje v mestskom parku v Tovarnikoch (Topoľčany) len mam pocit že je trošku privčas.Raz sme robili tinktúru ,je to strašná sila ,ked si spomeniem na aromu aj teraz mi vykrúca nos za tretiu zákrutu,no pomáhal na 100 %.
    @zareaguj
  • ernest - fotkaErnest 11. apríla 2011 o 17:39

    Pozriem moje múdre knihy a napíšem.
    @zareaguj
  • marianna76 - fotkaMarianna76 11. apríla 2011 o 22:15

    spravte si výlet k veterným turbínam - k vrtuliam trošku nižšie od trenčína a obci Cerová- časť Lieskové, a tam kúsok pod vrtulami ho je toľko, toľko.... vždy mi ho je ľúto, že sa nevyužije...
    @zareaguj
  • foska - fotkaFoska 12. apríla 2011 o 07:29

    Dik za tip, veru mam pocit, ze medvedi cesnak najdem az niekde od Noveho Mesta juznejsie. Tu asi nerastie. Mozno sa este niekto ozve :)
    @zareaguj
  • jatanika - fotkaJatanika 12. apríla 2011 o 07:54

    @foska , možno aj rastie, ale bude vzácnejší... u nás na severe pri Bardejove je len na jednej chránenej lokalite.. čo ja viem... na juhu, zdá sa, je ho skutočne veľa...
    @zareaguj
  • aroooo - fotkaAroooo 12. apríla 2011 o 20:45

    a ako sa dá odložiť na dlhšie:pokrájať a zamraziť ?
    @zareaguj
  • foska - fotkaFoska 13. apríla 2011 o 07:50

    @aroooo niekto robi tinkturu, no ja si ho chcem dat do mrazaku. Odkladam takto vela byliniek.
    @zareaguj
  • mariaklara - fotkaMariaklara 13. apríla 2011 o 21:55

    @aroooo , áno, dá sa zmraziť, dám na budúci týždeň recept - polievku, ktorý som mala z mrazeného medvedieho cesnaku. Listy pred zmrazením popreberám, umyjem, na obruse rozložím a vodu z listov odsajem papierovým obrúskom, potom na seba poukladám 10 ks lístkov, stočím a zviažem nitkou. Takto stočené listy rozložím na tácku a dám zmraziť. Zmrazené preložím do nádobiek a odložím naspäť do mrazničky.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarBetka11 18. apríla 2011 o 19:01

    mariaklara chcem sa spýtať akú má potom chuť,ja osobne mám skúsenosť s výrobou tinktúry,papaním čerstvého na chlebíku,dochutiť do jedla pred dokončením varenia miesto normálneho cesnaku,minulí rok mi kolegynka povedala,že na niektorej cz tv stanici varila pani ktorá používala naložený v olivovom oleji,tak som nazbierala a urobila ale niečo som pokašlala lebo mi to chutilo ako keby bolo skyslo,tu v ba ho máme na tony, kto máte možnosť si do záhradky priniesť kus zeme aj s cibulkami máte s časti postarané
    @zareaguj
  • hubata - fotkaHubata 26. apríla 2011 o 22:24

    Viem že v Ovsišti, pri dostihovej dráhe ho je plno. Len keď odkvitne, tak sa schová hlboko a nedá sa tak dobre vykopať, treba sa poponáhľať.
    @zareaguj
  • foska - fotkaFoska 27. apríla 2011 o 08:34

    Nejakym zazrakom som dostala od jednej tety par cibul cesnaku a i ked sa maju sadit vraj az na jesen, pichla som ich do zeme teraz, mozno sa ujmu. Tesim sa.
    @zareaguj
  • smorko - fotkaSmorko 10. januára 2012 o 13:04

    Prosím Vás, rastie aj niekde v okolí Martina? Ďakujem...
    @zareaguj
  • jody - fotkaJody 10. januára 2012 o 13:43

  • používateľ nemá avatarJulko 21. apríla 2012 o 09:27

    Toto ponúkam z internetu:
    Príprava šťavy z cesnaku medvedieho:
    nazbierané listy postriháme na menšie kúsky a odšťavíme v odšťavovači. S ručným mlynčekom sa listy odšťaviť nedajú. Šťavu hneď umiestnime do chladničky v sklenej nádobe alebo v tmavej fľaši, kde ju držíme niekoľko mesiacov a postupne po kvapkách užívame. Teplota, pri ktorej šťavu uchovávame by mala byť okolo 4°C. Časom sa nám šťava vyčíri, na dne nádoby sa usadí zelený podiel listového farbiva. Užívame vyčírenú žltú šťavu nad touto usadeninou.
    Ak šťavu zmiešame s 80% konzumným liehom v pomere: 1 diel šťavy a jeden diel alkoholu, časom získame tinktúru, ktorá bude oveľa viac odolnejšia voči znehodnoteniu a krátkodobo vydrží vyššie teploty uskladnenia, napríklad, ak si ju chceme vziať niekam, kde nemáme chladničku.
    @zareaguj
  • kadgalenka - fotkaKadgalenka 29. apríla 2013 o 12:38

    Ak potrebujete okolie Košíc, viem 2 lokality. kadgam@yahoo.com
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarVioletta2313 3. mája 2014 o 17:50

    Dobry den nevie niekto kde v brezne sa vyskytuje medvedí cesnak?
    vopred dakujem
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist