O Varecha.sk

Vyhľadávanie receptov - jednoduchý spôsob

bubaya - fotkabubaya, 27. októbra 2016

Heureka, prišla som na to, ako obísť toto nemožné vyhľadávanie. Ak nabudúce budete niečo hľadať a nebude to vyhľadávač chcieť nájsť, otvorte si google prehliadač. Do vyhľadávania dajte, čo si pamätáte z receptu, dopíšte k tomu Varecha a nájde vám bez problémov na prvý šup. Hľadala som recept na kvasenú kapustu v pohároch, viem, že je od Remculi, ale nech som písala ako som písala, nenašlo nič. Ani podľa surovín, ani Remcula, alebo potom 1000 receptov, kde bolo spomenuté kyslá. Dala som do googlu Remcula kyslá kapusta a ako prvé za 0,74 sekúnd mi ujo gúgl vygúglil žiadaný recept. Sláva, slávááááá. Ináč by sme boli bez kapusty, lebo som si neuložila recept do KK. Moja chyba, lenže kto rátal s tým, že vyhľadávanie bude také zabrzdené.

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
Dobrý deň, keď si na Varecha.sk zadáte do druhého okienka (ktoré je určené na vyhľadávanie podľa názvu, textu alebo nicku autora) slová "Remcula" a "kyslá kapusta", odkliknete Nájdi recept, vyhľadá 2 recepty, v ktorých sa tieto výrazy nachádzajú. Medzi nimi je aj recept, ktorý ste hľadali.



evanaaa
@redakcia , ja som včera len tak hľadala rcp na výraz - Bravčová panenka a mala som šťastie, bolo ich neúrekom, možno treba prísť na ten fígeľ vyhľadávania, alebo možno nie vždy a každému sa to podarí, a možno neskôr to už problém nebude, a budeme si to chváliť. Uvidím, ako mi to bude hľadať ďalšie recepty, či sa vždy zadarí.......
evanaaa
Inak, hľadala som len podľa suroviny, nie každý si pamätá presný názov receptu ktorý hľadá, alebo jeho autora........
bubaya
Mne to jednoducho nefunguje, nech píšem čo píšem. Ani keď sa odhlásim, ako ste mi radili, dokonca si neviem nájsť ani vlastný recept, ktorého názov si pamätám úplne presne, raz nájde, raz nenájde. Nemám nervy 5x skúšať jeden recept, takto mi ho nájde gúgl na prvý raz. Nové, čo sa mi páčia si rovno skopírujem do priečinku, lebo druhý raz by som nemusela nájsť. Pritom nie som žiadny počítačový analfabet. Možno je chyba v pripojení na internet alebo v mojom pcčku, ale prečo len na Vareche, mi je záhadou.
redakcia
@Bubaya (27.10.2016 18:28)

Ešte môže byť problém v jednej veci - pred začatím nového hľadania treba zrušiť predchádzajúce hľadanie - kliknutím na zelenú linku Začať hľadať odznova. Ak to neurobíte, systém si stále pamätá predchádzajúce hľadané výrazy.


dydya
Presne tak mne tiez nic vo vyhladavani nefunguje ,predtym to bolo uplne ze super ,tiez uz vsetko vyhladavam cez google a ide to jedna radost a nestracam cas a nervy s tymi vasimi uplne nezmyselnymi novinkami na ktore sa vela varechaciek stazuje a vy to uplne ignorujete
kucharka
Je mi to ľúto, milá Varecha, vždy mi pomáhate "obracať" fotky ale aj ja si dám vždy radšej hľadanie receptu cez google ... nájde mi to vždy a rýchlo. Je to proste tak, my ľudia si vždy všetko uľahčujeme... a s hľadaním cez varechu mi to akosi nejde.
2010
Kacka na pomarancoch... Varecha nic.
Google v sekunde 2 odpovede aj ked mam zlu formulaciu a anglicku klavesnicu?
Sorry, ale vas hladaci algoritmus je na milu Jarmilu.
sovka62
@redakcia , mne to tiež nejde. Hľadala som profil podľa nicku, nenašla opakovane. Asi preto, že som nezadala "hľadať znova". No, nezadala, predtým nič podobné nebolo treba, nech som zadala akúkoľvek časť názvu receptu, či nck, všetko otvorilo v jednom kliku. Takže je to vylepšené dokonale!
Nechápem načo treba vylepšovať niečo čo funguje, hlavne ak viete, že vylepšenie nemá žiadnu výhodu, len komplikuje prístup. Z jednoduchej prehľadnej Varechy tu máme guláš, stránku pre IT špecialistu, ak by Varecha takto bola fungovala od začiatku, asi by som neregistrovala.
Ak som vás celkom nepresvedčila, pozrite na napr. na Zážitky. Možno sa Vám podarí nájsť ich, ale na čo? Nič tam nepribúda, nikto to nečíta, takže sa vám podarilo túto zaujímavú rubriku, ktorá nám prinášala poučenie aj zábavu, úplne zničiť. Asi tak.....
lorak40
Asi bude chyba medzi stoličkou a klávesnicou.Mne ide všetko.
1x haji
2010
@Lorak mas pravdu neviem co robim, ale asi aj Varecha ked nevie najst Varechu a treba na to Google, vid screen print -:)





jerica
@Sovka62 (28.10.2016 06:32)

Mne to funguje ako lotéria, raz to ide hurá výhra, potom guláš bez výhry, tak som to vzdala, fakt to predtým sa mi zdalo jednoduchšie, aj ked nie som z tých negramotných.
1x bubaya
tomas
Vrátili sme naspäť pôvodné vyhľadávanie (nová chladnička sa vráti tiež po istých úpravách, s tým, že budú dostupné obe verzie). Ospravedlňujeme sa za komplikácie.
1x bubaya