Rôzne

Veľký deň a ešte väčší výber

politolog - fotkapolitolog, 25. mája 2019

Dnes je veľmi dôležitý deň!

Vyberáme si svojich zástupcov v Európskom parlamente!

Namiesto nadávania na diktát Bruselu choďte voliť - kohokoľvek, podľa seba. Neriešte, kto je biely, čierny, červený, zelený, hnedý, aký -ista to je, proste tam niečo hoďte.

Ja som napríklad za umiernene proeurópske Slovensko - v EÚ, ale nie pod Macronovou papučou.

@zareaguj


Diskusia k téme

kecupicek
Vysvetli mi prosím, prečo je toľko mladých ľudí za Kotlebu? A tí sa vôbec nejavia ako umiernení. Bojím sa o budúcnosť mladej generácie, ktorá čaká na svoju šancu, ale medzi kandidátmi je dosť ľudí nad 60 rokov a tí im len tak kreslo neuvoľnia. @Politolog

1x julica
politolog
@Kecupicek (25.5.2019 23:47)

Nie som ani mladý, ani za Kotlebu. Ale asi je to frustráciou, nespokojnosťou so súčasným smerovaním, pocitom, že neexistuje žiadna alternatíva (lebo všetko tu už bolo), neznalosťou historických súvislostí. Podobné zoskupenia rastú všade v Európe.
politolog
@Kecupicek (25.5.2019 23:47)

Ja sa skôr bojím o budúcnosť, ak sa niektorí predstavitelia mladej generácie do toho kresla aj dostanú... Po uliciach nám budú pochodovať bezrodové kreatúry, vychovávať dieťa v rodine s mamou a otcom bude pomaly zločin a napísať do pracovného inzerátu, že hľadáme smetiara alebo baníka tiež, veď treba písať "smetiar/ka, baníč/ka"...
kecupicek
Stála je to na figu, myslím si, že účasť bude zase veľmi nízka. Ako sme to preberali, dospeli sme k názoru, že tam mali byť akísi iní ľudia na tých volebných lístkoch. @Politolog (26.5.2019 00:06)

radost
@Kecupicek (25.5.2019 23:47)

hmmm
že prečo je toľko za...??
každý-kto sleduje vývoj-vie-že sme v ohrození..dokonca na životoch..
a tak hlasy dávajú pronárodným..veriac-že zachránia národ a zaužívaný spôsob žitia..
lenže
my malí
jedine spojenectvo dokáže čeliť ZLU..a to akosi nechápeme..
rulik
mnoho europoslancov si z toho urobilo živnosť na celý život, bez toho aby pre Slovensko niečo urobili, pr. obe Moniky si len plnia vlastné vrecká, nepočuť, že by niečo zmysluplné presadili alebo podporili, niekedy to skôr vyzerá naopak, ak sa hlasuje, tak ony sú skôr v tom rákoši, ktorý je proti SK
radost
@Rulik (26.5.2019 10:51)

presne vystihnuté
kým redakcia nevymaže-pridávam názor..
1.miesto =M.F.B.= ťahá stranu ku dnu..prečo ju tam dali..??
SME BEZMOCNÍ..??..!!
2010
@Kecupicek (25.5.2019 23:47)
Ja som sa pytal mladasov kancelarii. No co Monika ma uz dost drahych kabeliek, a na to mnozstvo hlasov 13 tam moze sediet aj baca z Ocovej. ( taliansko73, polsko 51 este aj madarsko 21).
evanaaa
Pravdu máš, @Evelynba , práve som chcela zareagovať - všetci sa rozčuľovali, že sem istá strana dávala recepty, s tým, že politika sa k vareniu nehodí, brali to ako určitú kampaň a teraz im nevadí omielať politiku, ktorá ozaj na VARECHU nepatrí...na takéto debaty majú miesta inde, kde si môžu vymieňať svoje názory.....
politolog
@Evelynba (26.5.2019 12:25) @Evanaaa nemáte pravdu, súvisí to aj s Varechou, lebo témy, ktoré Brusel ovplyvňuje sa týkajú aj poľnohospodárstva.

nephilim
Bez ohľadu na to, čo a kto volil. Ak volil. Na SK alebo kdekoľvek. Bez ohľadu na to, aký má kto názor na (ne)slávny gender. Výchovu detí v homorodine. Kedy sa Varecha sa stala tak nežne apolitická? Pretože máte resty. Radšej budem čítať, ako vyprať ponožky. Politiku tu netúžim sledovať. Not sorry, Riško.
2x haji a frezia
kecupicek
Neviete prečo varili? Všetci už majú toľko masla na hlave, že ho je ťažké len tak minúť, aj v európskom parlamente sa im bude po ňom dobre tancovať, keď ním dlážky vyglancujú. Len toho hrachu im musíme poslať z domova. Keď nás reprezentujú aj naše tradície nech je to na úrovni. @Evanaaa (26.5.2019 18:20)

viera1
Výsledky naznačujú,že okrem MBF balia kufre všetci.Voliči smeru nekrúžkovali a voliči Kotlebovcov prekrúžkovali Uhríka z posledného miesta na prvé a volili Radačovského,ktorý nikdy v ĽSNS nebol.Záborskej nepomohla zrada KDH,bude na dôchodku.Zaujímavé veci sa udiali:  volbysr.sk/sk/data02.html...

radost
@Evanaaa (26.5.2019 18:20)

ak je VARECHA aj o živote-viď rôzne témy diskusií-tak potom sa mi páči aj o hokeji-aj o tom-čo nás práve ťaží či teší-eurovoľby..naše názory-to predsa niečo úplne iné-než Sulíkova platená reklama..
frezia68
Politika je zložitá. Po r. 1989 sme mali v práci,aj v rodinách tak rozdielne názory,že ľudia sa navzájom hnevali,diskusie búrlivé,emočné.....Pokiaľ vieme diskutovať rozumne a víťazí argument a nie hnev,je to v poriadku a aj na Vareche.Veď komu sa nepáči,diskusiu obíde. Chodievam na babinec,stretávame sa kolegyne z práce od 60 r. -80 r. a doteraz máme na politiku rozdielne názory až tak,že búrlivé debaty v kaviarni naberali na "hlasitosti",tak sme dohodli. V debate bude politika TABU a tak sa zabávame,prevláda smiech a nie zbytočné emócie. Lebo my to už nezmeníme,ale voliť som bola.
nephilim
Výnimočne nechcem byť mrcha. A vida, zasa som.

 varecha.pravda.sk/diskusie/mdz/7841-forumr.html...


Kdesi nedávno na nie neznámom webe odznelo:
Reakcia redakcie: (sic!) "Máte právo na svoj občiansky postoj i politický názor, ale na Varecha.sk riešiť podobné témy nechceme, to je zase naše právo."
"Váš komentár sme vymazali. Na Varecha.sk naozaj nechceme riešiť politické témy. Na internete je množstvo iných stránok, kde je na to priestor. Ďakujeme za pochopenie."
ETC...
Slovo robí muža i Varechu. A tých iných stránok je dosť.
redakcia
@Nephilim (27.5.2019 14:53)

Dobrý deň, štandardne to stále platí. Nedávno sme sa však ocitli v neštandardnej situácii, kedy boli na Varecha.sk zverejnené platené komerčné videá pod nickom SaS. V súvislosti s ich zverejnením a s udalosťou akou boli voľby do EP na Slovensku, sme ponechaním tejto diskusie chceli obrazne povedané-napísané túto záležitosť uzavrieť. Rozhodli sme sa dať používateľom pár dní na vyjadrenie. Týmto momentom už túto diskusiu uzatvárame.