Rôzne

Vchodové dvere

larja - bez fotkylarja, 22. mája 2019

Neviem, či môžem pridať aj tému týkajúcu sa vchodových dverí ale keďže je možnosť pridávať do diskusie rôzne témy, tak skúsim. Nedávno som sa s Vami radila ohľadom obedov pre montážnikov plastových okien. Veľmi ste mi pomohli, preto mi možno pomôžete aj teraz. Uvažujeme aj o výmene vchodových dverí na rodinnom dome. Chcela by som Vás požiadať o skúsenosti, či je lepšie mať na dverách z vonkajšej strany madlo alebo kľučku. Z estetického hľadiska sa mi viac páči madlo, neviem však, či je to aj praktické /z toho dôvodu, že stále budeme musieť mať pri sebe kľúče aj keď iba vybehneme napríklad do poštovej schránky, na dvor a pod. Čo by ste mi poradili? Budem vďačná za každú radu, hlavne z vlastných skúseností. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Ak máš madlo/guľu,je to hlavne bezpečnejšie a na nosenie kľúča si zvykneš.U nás to máme riešené tak,že máme náhradný kľúč skrytý na garáži,občas sa stane,že pri takomto "vybehnutí" sa dvere zabuchnú.Je dôležité,nedávať kľúče zvnútra do zámku.Mama (85r.) si takto zabuchla dvere a museli sme rozbiť pivničné okno,aby sme sa dostali dnu.Vyriešili sme to výmenou vložky za obojstrannú (aj keď má ona kľúč v zámku,vieme odomknúť svojim kľúčom zvonku).Tento zámok je výhodný najmä u starších ľudí,kedy môžu doma skolabovať a je problém sa k nim dostať.Guľu mala osadenú od doby,kedy v našej ulici vykradol mladý muž z južného SK pár domov tak,že v sobotu popoludní pracovali vzadu na záhrade a on "gazdoval" v ich neuzamknutých domoch.Oproti suseda má tiež takú skúsenosť,kedy stála pri sporáku a objavil sa za ňou cudzí chlap ... na drzovku vošiel do domu,nič príjemné teda.
2010
Prave teraz riesime, skoncime drahou priemyselnou alternativou aku pouzivaju firmy.
To je ze zamok co sa da aktivovat otlackom prstu, kodom, ale aj skrytim klucom zo spodu + z mobilu na dialku. Dovod (zena bude mat operaciu kolien) a pristup je pomerne daleko a o dve poschodia nizsie, ale tym ze je vystaveny vonku tak vodovzdorna varianta je draha.
Tak isto sme riesili zvoncek co je tiez pohybom aktivovana mala bezpecnostna kamera, ktora aj ked nie sme doma sa da kontrolvat z mobilu a nahrava na cloud, alebo pamatovu kartu.
1x larja
45678
@Kimlo (23.5.2019 13:36)

:-))) do dnešných plastakov stačí zatlačiť lakťom.
.@larja ,.ak sú bezpečnostné,rozhodne zvonku guľu,a skrytý zámok,ako píše @2010
viera1
@45678 (23.5.2019 18:00)

. Bezpečnostné, protipožiarne 13 bodové dvere, s dvojplášťovou oceľovou konštrukciou, certifikované v 3.bezpečnostnej triede , vystužené pozdĺžnymi a priečnymi oceľovými zváranými výstuhami, so zvukovou, tepelnou a požiarnou izoláciou. Sú vyrábané s bezpečnostným trojbodovým zámkom, chráneným krytom a štítom proti odvŕtaniu...a teraz trošku praxe;to sú požiadavky podľa zákona,na ktoré vás poisťovňa pri podpise zmluvy neupozorní,ale pri poistnej udalosti zistíte,že síce poistku máte a platíte,ale poistení nie ste,lebo takéto dvere nemáte.Keď som na to prišla,tak som sa pýtala agenta s teplou vodou,že kto už by sa trápil s dverami,keď stačí šuter do okna a cesta je voľná ☺.Ale zákon je zákon,asi tak.V PP ukradli z balkóna na treťom poschodí drahý bicykel a majiteľ nedostal nič od poisťovne,lebo podľa poisťovne :"páchateľ neprekonal prekážku...",po hromozvode vyliezol a bicykel zlanil dole.
2010
@Viera1 (23.5.2019 19:15)
Presne ako pises, synov kolega jeho zena robi pre LVMH a doniesla z roboty vzorky novych kabeliek co mala rano niest na prezentaciu. Maju novo zrenovovany byt v Parizi a syn bol obzerat tiez take super kovove vrstvene nedobytne dvere este aj s vysuvacimi platmi.
Prisli z vcere a zlodeji pouzili ten nastroj co sa pouziva na vyprostovanie zakliestnenych pri havariach. Spodok dveri vyhli a podliezli dnu... jasne ze poistovna nezaplatila take tisicove kabelky nemala mat co doma.
kecupicek
Pred zlodejom nie sú bezpečné žiadne dvere ani žiaden zámok. Dnešní zlodeji používajú veľmi sofistikované metódy a keď tie zlyhajú použijú obyčajný sedliacky rozum. K našim susedom/dôchodcom/ vošli cez strešné okienko, použili ich vlastný drevený rebrík. Nemali s ním veľa roboty, lebo bol opretý o čerešňu celé leto. Kým starkí dole spali, prekutrali celé poschodie. Že im niečo chýba, zistili až o dva dni. Staré babky rečnia o všeličom na ulici a nevšímajú si, že ich niekto počúva. Boli to také detiská skoro 14 ročné, z rozvrátených rodím. Dobre že starkým nič neurobili. Lepší sa mi zdá alarm, narobí toľko rámusu, že zobudí celú ulicu. Za búrky udrel hrom niekde blízko, strašne lialo a hrmelo a alarm sa sám spustil. Báli sme sa ho ísť vypnúť v tej hrmavici, tak hučal aspoň 15 minút o 10-tej večer. Našťastie v tej strašnej búrke vbehlo auto s chlapmi do dvora. To sa nám uľavilo. Búrka silnela, ako keby sa vracala z inej strany. Tej noci sa to opakovalo ešte 2x. Takú strašnú búrku som v živote nezažila. Úplný horor. Ráno vykuklo prenádherné slniečko.
viera1
@Kecupicek (25.5.2019 00:34)

Zabezpečenie má aj svoje negatíva;čím vyšší level,tým väčšie lákadlo pre zlodejov,že v tom dome máš niečo,čo stojí za to riziko.Na druhej strane,čím väčšie zabezpečenie,tým väčšie riziko,že sa k tebe včas záchranné zložky tak ľahko nedostanú...
kecupicek
Máš pravdu. Môj spolužiak si urobil zo svojho domu doslova bezpečnostnú pevnosť. Vychvaľoval sa kamarátom, že má zbierku obrazov, tak neváhal investovať do techniky. Ale chybička se vloudila. Na ulici niečo opravovali a vypli na nejaký čas elektrinu, čo hlásil miestny rozhlas. On to samozrejme nevedel, lebo so susedmi nekomunikoval. Neurobil si žiaden nákup, však si zbehne ráno. Rolety spustené, dvere zamknuté, chladnička prázdna, voda netečie a spotrebiče nefungujú, mobil vybitý. Paráda, ani kávu si nemohol uvariť. V dome tma ako v rohu, steny zvukotesné a tu hladný a smädný väzeň. V kútiku duše dúfal, že ho niekto príde navštíviť a zachráni ho. Nikto, až do večera. Keď smola, tak smola. Od tej bezmocnosti zaspal. Až neskoro večer, keď sa už na ulici zažali lampy, ktosi šmátra kľúčom vo dverách. Syn mu doniesol knihu, na ktorú cez deň zabudol a tak ho zachránil. Otec bol diabetik, mohlo sa to skončiť aj horšie. Poučil sa a urobil opatrenia. Zhoda náhod býva nehoda.
@Viera1 (25.5.2019 08:44)

chrobaktruhlik
@Kecupicek (27.5.2019 00:22)

URČITE BEZPEČNOSTNÉ ZLOŽKY MAJÚ ČAS PRI ZÁCHRANE ŽIVOTA A MAJETKU HĽADAŤ NEJAKÝ HYPOTETICKÝ KĽÚČ, KTORÝ TAM ANI NEMUSÍ BYŤ, ČO SI SI DNES ŠUPLA NEJAKEJ LACNEJ UKRAJINSKEJ VODKY???
2010
Clovek ide prec vrati sa a medzi tym naistaluju branku so super drahym zamkom...kde si odmerali krabicu kde bol zamok , nie zamok.



2x haji a mitzy
2010
@Afataga (27.5.2019 19:23)
Odbornici na bezpecnostne dvere pridu vo stvrok analyzovat problem.
( peniaze este nevideli)
Svagor skonstatoval, chceli len dobre ked budem mat demenciu nemusim hladat kluc...





kecupicek
Bezpečnostné zložky sa tak ponáhľali k požiaru a zachraňovali životy, že si zabudli naplniť cisternu vodou a tak museli na koniec dediny k potoku. Strecha zhorela do tla.

zolik
@2010 (28.5.2019 11:37)

Tak to som ozaj zvedava ako tento problem zanalyzuju ;-)
Ta demencia bude na inej strane. Postreh Tvojho svagra uz analyzu predbehol.
haji
@2010 (28.5.2019 11:37)
Podobných vychytávek znám víc, analýzováno vždy jednoznačně, že vše je OK, jen někteří mají příliš vysoké nároky.