Kuchyňa a vybavenie

Varne dosky

marianne - fotkamarianne, 16. januára 2011

Ja by som Vas mili Varechaci poprosila o radu s praktickymi skusenostami ohladom varnych dosiek.A to:plynove,klasicke elektricke,sklokeramicke a indukcne.Caka ma rekonstrukcia kuchyne a neviem sa rozhodnut, ktoru z nich.Cim viac citam o nich,tym sa viem menej rozhodnut.Doteraz som varila na elektrickej klasike.Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

honestka
ja sa priklanam za plyn. Postupne som vyskusala vsetky okrem indukcie. najmenej sa mi pacil sklokeramicky. ak sa rozhodnes pre plynovy, dolezite je, aby jeden horak mal SPEED- neviem sa rychlo vyjadrit aky to ma speci nazov, proste pri normalnom horaku mas este jeden vyvod na plyne, ktory ked sa zapali ma velky vykon. Je to dolezite, ked robis stir fry na ocelovom woku, alebo ked mas potrebu navarit tak ako ja 20l kapustnice...
aj ruru teraz vzdy mavam len plynovu namiesto elektriky.
marianne69
dakujem@honestka popravde na plyne som nikdy nevarila.Aj ten moj je za plynovu varnu dosku,varievali na nom doma.Ja mam kuchynu prepojenu s obyvacim priestorom a nie moc velku na byte.Tak spekulukem co by bolo najlepsie.
teresa21
Ja som si do nového domu vysnívala indukčnú varnú dosku... rýchlosť varenia, úspora energie, bezpečnosť pre deti určite vyvážia vyššiu cenu.
vladkaku
My máme asi rok hore plyn s tým horákom (je to dobrá vec) a teplovzdušnú elektrickú rúru. Viac platíme za elektrinu ako predtým za plyn - v prepočte :)) ( na to ma hneď upozorňoval manžel), ale zase koláče sú dopečené a naraz môžem dať dva plechy, keď nastavím na teplovzdušnú, záleží od priorít pani domu
tinca
@marianne69 ,tak ja som vlani robila nejaké rekonšrukcie, tiež som mala dilemu čo a aké, ale nakoniec na indukciu by som bola musela prerábať elektriku a ešte čo v tom mojom prdinci 3x2 m,tak mám kombináciu elktr.+plyn a som spokojná. No ale mať súkromný dom tam sa dá vyšantiť, tak si daj všetko super, aby si bola spokojná!
pivonka
Tiež sa obávam, kedy mi doslúži sporák - mám dva plynové horáky, dve elektrické platničky a elektrickú rúru a som s ním spokojná. Keďže žijem sama a potomstvo ma navštevuje väčšinou cez víkendy, myslím, že by mi stačila indukčná dvojplatnička a elektrická rúra. Lenže tú dvojplatničku by som chcela zabudovanú a v ponuke vidím všetko prenosné. Myslím, že v tom článku od teresa21 bola zabudovaná, taká by sa mi páčila.
2010
Odpoved je pomerne jednoducha , je len jedno jedlo ktore sa neda uvarit na elektrike a to je "klasicka " naozajstna cina.Tak ako spomenula Honestka poterbujes "turbo " horak.
Ked robis slovensku cinu , tak elektrika je ovela lepsia, zalezi len od rozpoctu kolko chces minut.
viera1
@marianne69 ,dôležité je vedieť,v čom bývaš.Dcéra dostala v Prahe byt (novostavba) a prekvapilo ma,že tam nie je zavedený plyn.tak som po tom pátrala u odborníkov a kamarát -stavbár mi vysvetlil,že použitá technológia pri stavbe (lacné stavby),neumožňuje používať plyn na varenie,lebo za rok by tie byty splesneli.Treba sa poradiť.
marianne69
dakujem vam,@tinca s tym prdincom sme asi na tom rovnako:-)))preburala som priecku do obyvacky, aby som ju trochu zvacsila.@teresa21 vdaka za link kuknem nan.@2010 no kupim uz taku, aby vyhovovala,lebo sak nekupujem ju na rok ani dva...som ochotna priplatit,ak za to bude stat....
marianne69
@viera1.... ved to je to.Ja by som plynovu najradsej...ale som na byte,...ale par susediek tiez vari na plyne uz roky tak neviem,rozmyslam aj o tej indukcnej,ale musia byt hrnce len s feromagnetickym dnom a ja mam rozne aj tie,ale malo z nich...
viera1
Ak susedky varia a nie je problém,tak si daj plyn,oceníš to.Netreba Ti špeciálne hrnce a teplotu znížiš raz-dva,netrvá to tak dlho,ako na elektrickom sporáku.Pri plyne je dôležité mikrovetranie,ak máš plastové okná a bude to v pohode.
janger
@marianne , a aby som ta este viac poplietla, este existuje aj 'plyn pod sklenou doskou' ;-))). Ale to sa mi nezda moc prakticke varenie.
My sme vzdy mali plyn a myslim, ze ak budeme robit novu kuchynu, tak to bude zase plyn. Sme spokojni...Ak rada wokujes, tak tam ten poriadny plamen treba. A ak by nemohol byt plyn, na druhom mieste by bola u mna indukcia. A ruru elektricku klasiku. Mala som aj teplovzdusnu. Ale taka klasicka elektricka sa mi paci najviac. Pripadne by som nabuduce kupila kombinovanu, kde sa da aj horuci vzduch, aj klasika (horna a spodna teplota). A este by som chcela ruru, ktora ma aj samocistiacu funkciu (pyrolyzu). Pekne sa ti sama vycisti. Ale to by som len chcela, to nemam...
marianne69
@ janger doteraz som mala klasicke elektricke platnicky a teplovzdusnu ruru.Musim povedat,ze sa mi na platnickach varilo dobre,ale co sa tyka teplovzdusnej rury nic moc.Ma maso je vyborna,ale na kolace bieda.Nepecie rovnomerne a rychlo hori.Stale mam hlavu namucenu v rure...ale tu samocistiacu ruru som videla,je to pecka,ma ju kolegina a nevie si ju vynachvalit..ale ta cena...:-)))vdaka ti...
tinca
@marianne69 , tak máš pravdu, ja teplovzduch nemusím, ja len klasické pečenie, no ale čo už niekto holky a niekto vdolky
tedko
My sme už chvalabohu po rekonštrukcii kuchyne a dali sme
indukčnú dosku,je super a trubu tú samočistiacu,ešte poriadne
neviem ako slúži lebo ju máme iba 2 dni a ešte sa musí
zmontovať,potom napíšem ako slúži.
andrea3
My sme zariadovali kuchynu pred vyse rokom a dala som si poradit od spoluziaka, ktorý tieto spotrebice predava. Prehovoril ma na indukcnu varnu dosku a multifunkcnu ruru. Varím a pečiem na nich rok a som velmi spokojna. Indukcia je sice narocna na investicie, ale z hladiska rychlosti varenia, uspory energie, bezpecnosti a lahkosti udrzby je podla mna lepsia ako plyn alebo elektrika.A na druhej strane, sú to spotrebiče, ktoré nekupujeme každý rok .
azucena
dávnejšie som robila rekonštrukciu kuchyne a môžem doporučiť, aby si mala v kuchyni aspoň 2 zdroje vykurovania, napr.el.a plyn.Ja mám varnú dosku 3xpolyn+ 1x el.platňa.Upozorňujem, že to bolo pred 15-timi rokmi.
martahu60
Ja mám indukčnú platňu už 3roky a som sňou veľmi spokojná ,musela som si síce zopár hrncov dokúpiť ale oplatilo sa.Ušetrí sa aj elektrina aj čas, takže doporučujem.
marianne69
....aj ta indukcna doska by prichadzala do uvahy,sice nejake hrnce porozdavam a dokupim nove,ale co uz...
julica
Daj si plyn, elektricky sporak je blbost, dlho trva rozohrievanie platni, zostava vela prebytkoveho tepla, sklokeramicku zacnes preklinat, len co ju zacnes cistit. mam pocit, ze vsetci sefkuchari pouzivaju plyn... nie je o com :)
andrea3
@marianne69 ber to ako pozitivum- s novou varnou doskou budes mat aj nove hrnce :-) ja som skušala pomocou magnetu, keď sa magnet dobre prichytil na dno hrnca, tak bol vhodny aj na indukciu a nakoniec mi ostali aj vsetky hrnce :)
pivonka
Evusik, vďaka za tip. Neviem, prečo som nemohla nájsť, zadanie bolo jednoznačné. Dievčatá, ďakujem za názory na teplovzdušnú rúru. Mám elektrickú klasiku a viem, že na plynové rúry sa ženy sťažovali, že vysušujú. Bála som sa, že teplovzdušná to bude robiť tiež. Ale to samočistenie by som brala. Ceny sú hrozné, ale ako vraví Andrea, nekupujeme to každý rok a snáď to časom pôjde dolu. Tedko, určite napíš, som zvedavá.
marianne69
@julica dik ,len jednej veci sa obavam,mam nie velku kuchynku a plyn potrebuje vetranie a podruhe nemam s nim ziadnu skusenost,doteraz som varila vzdy len na elektrike,ale rozmyslam nad nim tuho.
marianne69
@andrea3 ved som uz vcera robila magnetkovy prieskum,co to vlastne za hrnce mam:-)co sa tyka rury,v Anglicku mam uz druhu teplovzdusnu a ziadna slava to teda nie je.Kolace pecie mizerne,ale na maso je vyborna.V KYSUCI mam obycajnu asi 10 rocnu BEKO a ta pecie fantasticky, jedna basen.Len doma zvadzam partizanske boje lebo oni chcu aj novu ruru a ja nie,som maximalne spokojna s BEKOM.
marianne69
@tedko nezabudni prosim dat potom info ako vam fachci ta samocistiaca rura:-)musim pisat po kuskoch sak ma to stale vyhadzuje...
janger
@marianne , toho plynu sa nemusis bat...Ja som este nikdy nepocula, ze by s tym boli nejake problemy. Ved tie novodobe, moderne sporaky su dobre, tam nic neunika. Ja tiez mam otvorenu kuchynu, spojenu s obyvackou, ziadny problem. Mama byva v cinziaku, tiez problem ziadny nema. Ved normalne sem tam vyvetras. Coho sa presne obavas? Nemas v kuchynke ziadne okienko? To ta nechcem nejako navadzat na plyn, samozrejme sa musis rozhodnut ty, ale vidim, ze mas nejake obavy z toho plynu ;-))). Som zvedava, ako sa rozhodnes.
sovka62
Koľko ľudí, toľko skúseností. Mám už druhú teplovzdušnú rúru, ale také koláče ako tá upečie (aj stará aj nová) som v živote nemala. Upečie mi naraz dva plechy, prípadne robím naraz mäso aj ryžu. Samozrejme má aj klasický ohrev spodný a horný a každý sa dá použiť zvlášť, okrem toho gril. Je to značka Fagor a nedala by som ju za celý svet. Dokonca je čiastočne samočistiaca, vzadu a po bokoch (kde sú drôtiky na plechy) má samočistiace panely, čo je super, lebo tam sa pri čistení veľmi nedá dostať. Mám aj sklokeramickú varnú dosku, ale to je už iná pesnička. Tam, kde treba naozaj vysokú teplotu mám smolu. Tú tam proste nedosiahnem. Ideálne by bolo mať k nej aspoň jeden plynový horák, to by bolo ono.
marianne69
sovka62 ja som presvedcena,ze spotrebit sa musi asi aj vydarit,ja som mala na tie teplovzdusne rury skratka smolu.V tej prvej prvej sa mi po roku prepalil kontakt odporovy drot a sla ta het,ale kedze bola v zaruke dali mi hned druhu.A ta druha je zase na maso vyborna,ale kolace mi horia nielen po krajoch,ale stale musim otacat plechy aby to bolo upecene rovnomerne.Ale vam sa vydarila,takze nehadzem vsetky do jedneho vreca,len mna zatial neposluchaju:-)
marianne69
janger mozno preto,ze som na plyne nikdy nerobila,tak sa ho som s neho trosku nesvoja.Mozno ani ta kombinacia elektriky s horakom by nebola zla.Necham si to este prejst hlavou,nie je to na rok ani dva....
zdezda
:-) aj ja ďakujem, lebo sa tiež rozhodujem, marianne, existuje aj 3-kombinácia, plyn+elektrina+umývačka riadu :-) kolegyňa si ju chváli, no je ešte dosť drahá, ale šetrí miesto, asi chvíľu ešte počkám, kým zlacnie :-)
alexdidi
marianne69, písala som Ti včera 3x a dnes tiež celé litánie o doskách a mojich skúsenostiach, lebo mám už odskúšané všetky druhy, ale keď to odošlem, tak sa komentár niekde stratí. Skúsim teda písať po častiach, ak to vôbec pôjde.
alexdidi
Teraz sa to podarilo, takže najhoršie sa mi varilo na klasickej elektrickej. Plyn, ako píše @2010 , teda ak často varíš čínu vo woku, alebo ako píše @sovka , mať tak jeden plynový horák.
alexdidi
Mám zrekonštruovanú kuchyňu(2roky) a rozhodla som sa pre sklokeramickú veľkú dosku, má šírku 75cm, varí sa mi na nej veľmi dobre, trochu mi však chýba niekedy ten jeden plynový horák. Nemenila by som ju však za plynovú a plyn som mala celé roky.
alexdidi
Až nedávno som mala možnosť variť aj na indukcii a bola som ňou unesená. Mať tú skúsenosť predtým, neváham ani minútu.Podľa mňa je to spojenie kladov plynovej a kladov sklokeramickej dosky.Ináč sklokeramická sa určite lepšie udržiava ako plynová.Veľmi mi vyhovuje aj možnosť časovania a automatického vypínania každého horáka na sklokeramickej.
sjuz
Ja som jednoznačne za indukciu:) - tiež ju mám - podstatná je úspora energie, nie to,či môžem na nej uvariť skvelú čínu alebo ryžu alebo nie. Na rozdiel od elektrickej je rýchla, má najväčšiu efektivitu prenosu energie, najvyššiu účinnosť - premena elektriny na teplo - priamo sa teplo odovzdáva do hrnca, nie mimo. Zostatkové teplo nie je také nebezpečné ako pri iných doskách. Relatívne nevýhody - špeciálny riad, vyššia cena v porovnaní s ostatnými, servis.
alexdidi
Ešte by som chcela dodať k rúram. Teplovzdušnú som mala už predtým a tiež sa mi pieklo výborne. Teraz mám multifunkčnú s katalickým samočistením a je to fantastické. Pri rúrach si treba dať pozor na vnútorný objem, pretože pri rovnakých vonkajších rozmeroch môže byť objem menší až o 10litrov.
sjuz
Ja som jednoznačne za indukciu:) - tiež ju mám - podstatná je úspora energie, nie to,či môžem na nej uvariť skvelú čínu alebo ryžu alebo nie. Na rozdiel od elektrickej je rýchla, má najväčšiu efektivitu prenosu energie, najvyššiu účinnosť - premena elektriny na teplo - priamo sa teplo odovzdáva do hrnca, nie mimo. Zostatkové teplo nie je také nebezpečné ako pri iných doskách. Relatívne nevýhody - špeciálny riad, vyššia cena v porovnaní s ostatnými, servis.
sjuz
rúru máme Elektrolux - tiež samočistiaca - pyrolýzou - neviem si to vynachváliť. Zapnem pyrolýzu, a keď vychladne, len povytieram spálené zvyšky vo forme prachu, resp. "popolčeka". Viem, dnes sú už aj lepšie rúry - samočistiace sa parou - neviem však posúdiť, čo je lepšie:)
No nemusím nič pracne drhnúť, ako kedysi starý sporák:)
alexdidi
Až teraz som si prečítala komentár od @zdezda , tak by som Ti len chcela vyjadriť skúsenosť mojej priateľky, ktorá má túto trojkombináciu už dlhšie. Jej vyjadrenie je také, že to je to najhoršie čo môže byť a nič nie je dobré, ani umývačka, aani rúra...vraj je všetko malé a veľmi stále nadáva. To len aby si poznala aj iný názor, lebo myslím, že málo ľudí má práve toto...
honestka
Ja si tiez neviem vynachvalit samociastiacu ruru, pracuje vynikajuce bezozvyskov spali vsetko, len proces je troska zdlhavejsi. Inac pomedzi ked potrebujem ze sa mi nieco pripali pouzivam vyrobky uz vyse 20 rokov na vsetko co sa tyka pouzita v kuchyni- ziadny lespsi vyrobok som nenasla na vsetku mastnotu, ktora sa vyprodukuje pri vareni. Velmi sa mi osvedcuje aj v tuhom skupenstve pasta, ktora ked sa rozrobi s vodou, odstrani aj dlhorocne skvrny vsetky a v celom dome dokonca sa s nim da cistit aj drevo a kabinety. tu je linka, ak niekto ma zaujem nakuknut:  www.orangeglo.com
== inac sa chcem opytat, ked bola rec o vetrani, nemate nad sporakom namontovany ventilator, ktory odvadza pary vonku? a ak nie, nic to, ved aj tak vetrame a da sa aj nepriamo, ak v kucnyni okno nie je, nam to nevadi ani dnes, hoci mame - 27 st. ....
@2010- dakujem za upresnenie nie je to Speed ale TURBO!
zdezda
alexdidi, ďakujem, rada príjmem aj iné názory, ja varievam pre početnú rodinu, takže malá rúra mi nebude vyhovovať
marianne69
....preto som Vas poprosila o radu,pretoze niet nad dobru a osvedcenu skusenost z praxe...srdecne vam vsetkym dakujem...po uvahe vyhrava indukcia so samocistiacou rurou,pociatocne investicie budu sice vyssie,ale po case sa vratia a moje milovane Beko poputuje na chalupu:-)))
mikat
Podľa mojej skúsenosti: elektrika - pomalá. Sklokeramika - lepšia, ale to čistenie :( Veľmi rýchlo sa doškrabe a už nie je taká krásna. Keď niečo vykypí, ide to rovno pod hrniec, takže platničku treba vypnúť a nechať vychladnúť, až potom čistiť. Mne sa najlepšie osvedčil plyn :)
marianne69
..dik...plyn ma nepopieratelne vyhody,stale maturujem medzi idukciou a nim:-)))
milan2
@marianne69 ak si ešte nekúpila, tak poradím aj ja. Urob podľa mňa a garantujem Ti, že nebudeš ľutovať. Predovšetkým si musíš ujasniť, či chceš ako zdroj energie plyn alebo elektriku. Lebo niekto, keď má zavedený plyn, tak o elektrike ani neuvažuje. Ale ako čítam, ty nie si ten prípad. Takže... jednoznačne INDUKCIU!!! Nie je o čom diskutovať. Niektorí aj tu v tejto diskusii písali o indukcii, o jej výhodách a nevýhodách, len by ma zaujímalo, kto z nich má indukciu aj skutočne odskúčanú (má ju doma) a nie len "vyčítanú" z časopisov a z internetu. Ja Ti hovorím z vlastnej skúsenosti, indukciu používam už druhý rok a nič iné už v živote nechcem vidieť. Keď som o nej prvýkrát čítal pred viacerými rokmi, bola to novinka a hneď ma zaujala. A keď sme pred dvoma rokmi kompletne prerábali kuchyňu, veľmi som váhal medzi keramikou a indukciou. Váhal preto, lebo chcel som "keramickú platňu" a to znamená buď sklokeramickú alebo indukčnú. Ale indukčné boli strašne drahé, okolo 40 tis korún. To bolo jedno, čo ma brzdilo. Druhé bolo to, že či sa na tom fakt tak dobre varí. A vtom som objavil na internete akciu - indukciu Electrolux za polovičnú cenu 18 tisíc. A zároveň som v jednej diskusii čítal, teda chlapík písal, že si kúpil kombinovanú platňu - dve platničky sklokeramické a dve indukčné, a že za posledný rok mal tie dve sklokeramické zapnuté až dvakrát a inak vždy varí na indukčných.
Dnes mám indukciu a keby som si dnes mal kupovať novú platňu, tak opäť by to bola indukčná. Aj keby mala stáť tých 40 tisíc.
Presvedčil som Ťa?

P.S. Ak má indukčná platňa funkciu rýchloohrevu (u mňa sa to volá tuším buster), tak sa dá robiť aj čína, platňa má obrovský výkon, moja 3,5 kW, jedna platňa. 4 litre studenej vody uvedie do varu za necelých 8 minút.
P.S.2 Hrnce používam aj obyčajné smaltované, začínajú sa mi viac páčiť, ako nerezové.
marianne69
@milan2 pekne Ti dakujem za obsiahlu informaciu.Velmi si cenim,ze si si dal taku namahu a utvrdil si ma v tom k comu som inklinovala.Poviem uprimne, ja sa plynu trochu bojim,nikdy som na nom nevarila,ale to neznamena,ze je zly...len viac tak podvedome ma taha k tej indukcii...Budem sice musiet povymienat hrnce,ale to nevadi,aj tak uz maju cosi odvarene:-) my budeme len dvaja,takze by nam mozno stacili 3 indukcne platne a ten elektrolux sa nam vidi kvalitna znacka,ktora mala aj vela pozitivnych recenzii...Este raz Ti pekne dakujem za uzitocne informacie a dam vediet ako sa vydarila,presvedcil si ma:-)))
marianne69
...a este by som sa Ta chcela opytat,kde si ju kupil?zaujima ma ci v kamenom obchode alebo cez internet?...
milan2
Hrnce nie sú problém, treba chodiť po obchodoch s magnetom a skúšať. Horšie je to s panvicami, tie sú väčšinou hliníkové. Ja som kúpil v Lidli, zvonku sú oceľové (tojest vyzerajú ako nerezové, ale len vyzerajú, lebo nerez nie je magnetický) a vnútri sú teflonové. A sú lacné.
milan2
Všetky spotrebiče som kúpil cez internet, v kamenných obchodoch už skoro ani nenakupujem. Ja nakupujem často v mall.sk, ale nehovorím, že je to naj... obchod. Mne sa osvedčil.
martahu60
JA ešte raz k tej indukcii,ja som kúpila indukčnú platňu s 3 platňami v Ikei za 500eur pozri na internete,som spokojná.
marianne69
...dakujem Vam obom:-)trojka mi bude vyhovovat,elektrolux je perfektna,aj tak nevarim nikdy viac ako na troch horakoch sucastne...
mamenka
Aj keď s odstupom času, pridávam sa a podporujem indukciu a samočistiacu rúru. Tak ako píše Milan, z vlastnej skúsenosti. Nič inšie už nikdy nebudeš chcieť.
Ozvi sa, pre čo si sa rozhodla a aké máš skúsenosti s výberom.
fynest
chod do indukcie som profi kuchar nic lepsie nepoznam na usporu energie obsluhu cistotu a rychlost...mam to v praci a uz hladam nieco aj domov...ver mi neolutujes....:-))))
fynest
a ked budete dvaja staci ti aj dvojplatnicka... vpraci som uvaril na dvojplatni rychlejsie ako na styroch plynovych horakoch...:-)))
marianne69
@fynest uz ju mam 4 mesiace a som maximalne spokojna.Aj tu ryzu som sa uz naucila na nej varit,celozrnu,stale bola taka sklovita ako nie celkom hotova,ale uz som prisla na fintu:-)
anna123
marianne69 - akú značku si kúpila a koľko si investovala, aj ja uvažujem na indukčnou varnou doskou, veľmi pekne ďakujem za informácie.
marianne69
@anna123 mam indukcnu dosku Whirpool Schott Ceran,kupovala som ju spolu s rurou aj ostrovcekovym digestorom,uz nepamatam presne kolko stala ,ale kedze sme kupovali vsetky elektrospotrebice u jedneho dodavatela dostali sme 30% zlavu.Asi 350 euro mohla stat.Nezabudni ked ju budes osadzat,ze musi mat indukcia urobene odvetranie a reviziu.Inak, keby sa ti nieco s nou stalo,neuznaju Ti reklamaciu.(plati to len u indukcii) stoji to okolo 20 euro ta revizia.Tiez som to nevedela,ani kuchyniar to nevedel,ked robil linku na mieru a musel spravit osvetranie dodatocne.Kazdy predajca by Ti to mal povedat.
marianne69
lebo bez toho odvetrania: dole nasavanie cez mriezku,dvierka znizit o par mm koli cirkulacii -sa vraj rychlo pokazi,(niektora uz o pol roka)musi mat chladenie,mi revizak povedal,som zabudla:-)bez toho odvetrania ani reviziu neda...
anna123
Ďakujem za informácie, dám si pozor na od odvetranie už len rozhodnúť akú značku, podľa teba na čo sa mám zamerať pri výbere. Ďakujem.
marianne69
@anna123 ak si prebehnes tuto diskusiu komentar po komentari,je tu par uzitocnych linkov,online obchodov a rad, ktore Ti pomozu sa zorientovat,ktora z nich by sa Ti najlepsie hodila.Urcite si vyberies.Najskor sa mi celozrnna ryza videla na indukcii taka-nejaka nedovarena,sklovita,ale stacilo vymenit za spravny hrniec a je to OK.Zelam stastnu ruku pri vybere.:-)Ja som ju kupovala v kamennom obchode,kde mi ochotne poradili,ktora by sa nam najlepsie hodila...
danielas
Tiež mám indukčnú platňu s boosterom I a II st. Miele 3 roky. Môžem len doporučiť. Veľmi dobre sa na nej varí, rýchlo, jednoduchá údržba. Cena je vyššia, ale nemenila by som a vrelo doporučujem