Varenie

Vajicka na mäkko

zolik - fotkazolik, 13. decembra 2017

Prosim Vas, poradte mi!
Uz ich varim 2 hodiny a nezmäkli! Asi robim niekde chybu.

@zareaguj


Diskusia k téme

mitzy
a čo voda? je z kohútika alebo zo studne, poprípade, varíš v dažďovej nazbieranej?
1x zolik
rela
Zobrala som to smrteľne vážne. Až neskôr mi zaplo o čo ide. To bude asi tým vekom:-))
haji
No a co vyzkoušet nějaký dojemný příběh, pak by mohly změknout dojetím. A nebo trochu zatlačit na pilu a ony vyměknou. Ještě si můžeš měkká vajíčka nakreslit. Ta budou nejenom měkká, ale i stále čerstvá! Vydrž a všechno bude!
bubaya
Pusti im nejaký americký doják, kde sa všetci za západu slnka ruka v ruke poberú v ústrety svetlým zajtrajškom, alebo aspoň rozkvitnutým čerešniam.
2x zolik a haji
zolik
Aj ocot som pridala, aj vriacu vodu som prilievala a aj dojemnu rozpravku som porozpravala. O Jankovi a Marienke ako ich bosorka nad raznom opekala. Nezmäkli!
haji
@Zolik (14.12.2017 14:24)
Dej si novou várku, tato vajíčka už jsou vypečená, možná až vyčůraná. A co youtube? a nebo youtuber? Budeš pak mít cool vejce na měkko.
1x zolik
monty469
Mas smolu. Dala si jednoducho varit natvrdle vajcia a im uz nevysvetlis, ze maju zmäknut. Tieto vajcia to proste nechapu, nech sa snazis ako chces :-)
1x zolik
zolik
@Kukulienka71 (14.12.2017 15:10)
;-) ;-) moje problemy s vajcami! Na cas si od nich dam pokoj.

Naladu mi maximalne zlepsilo: Nasta Kuzmina prave vyhrala Svetovy pohar!

zolik
@Maska , vyse styri hodiny som ich varila aj vidlickou skusala a nic. Nezmäkli.
1x mitzy
zolik
Tolko dobrych rad, napadov a inspiracii som ani vo sne neocakavala. Niektore postrehy su velmi zaujimave, niektore vrele odporucane, urcite aj z vlastnych skusenosti ;-)
Dufam, ze ste sa aspon trochu pobavili. Mna ste velmi potesili. Hned sa mi kufor veselsie bali (len sa nie a nie zmestit do tych predpisanych max 23kg). Ale na to uz diskusiu "Ako nafuknut kufor, alebo co urcite nebudem potrebovat" zakladat nebudem. Ale ak by ste mali nejake rady..... a nie, lyze neberiem ;-)

Dakujem Vam za uzasne prispevky, prajem peknu sobotu a zdravim Vas vsetkych srdecne!
marianne
@Zolik (16.12.2017 11:32)

a práve diskusia :
Ako nafuknut kufor, alebo co urcite nebudem potrebovat" by bola pre mňa prínosná...:-))
idem na 11 dní len s príručnou....zatial
zolik
@Marianne
ano, vecna dilema, co nabalit a co nie ;-) ale zavisi aj od toho kam letis a na ako dlho. Ak letis do tepla, tak ozaj netreba vela. Len ja zajtra odlietam na mesiac domov. Kabelku uz mam zbalenu - ma iba 8kg :-)
marianne
@Zolik (16.12.2017 12:30)

práveže aj termo prádlo sa zíde:-))) ale kamarátka sa vrátila zo 14-dňovej túry po Islande len s batohom na chrbte a vraví, že v pohode..tak uvidím
1x zolik
zolik
@Katka78
tak toto je bomba! Sa nad tabletom rehnim, ze od vajec sme sa prepracovali ku kvasku. A stale je to o vareni! A hned po prilete si uz aj kvaskovala a vypekala?
@Marianne
dobre, ze si Termo pripomenula. Idem dobalit!
Moj kamarat sa pred 6 dnami vratil po mesiaci z Ruska. Precestoval vlakom celu Transsibirsku az po Vladivostok a tiez len s ruksakom. Ale to sa neda porovnavat, to je chlap ;-)
marianne
@Katka78 (16.12.2017 14:04)
odpadnem:-))
@zolik idem trošku pretrajdlovať krajinu, kde je všetkého dostatok, nebudem vláčiť drevo do hory:-) čo bude chýbať dokúpim, ešte lacnejšie ako na SVK, nerada sa vláčim s kufriskami, radšej na ľahko...
1x zolik
katka78
@Zolik (16.12.2017 14:16) Jasné, veď preto som ho vliekla so sebou, rodičia sa potešili po dlhšej dobe kváskovému chlebíku a sestra s rodinou tiež. Potom som mnou cestoval aj naspäť, dobre som urobila, lebo ten, čo zostal doma sa mi zopsul, už dobre nevoňal a nebudem riskovať nejaké plesne, či zblbnuté kvasinky a baktérie.
Inak dievčence prajem vám pokojnú cestu a bezpečne doleťte tam aj späť! :-)
zolik
@Marianne , jasne. Som presne Tvojho nazoru. Len ja letim po dlhsom case na Vianoce domov. A nie, maslo neberiem aj ked je tu v CH lacnejsie ako na SVK...
zolik
Dakujem, aj vam stastne lety a este stastnejsie navraty :-)
marianne
@Zolik (16.12.2017 14:43)

ani vajcia? teeda, si koleduješ..:-) ja letim po Novom roku do IE. letenky boli po 20 eciek, nedalo sa odolať...
1x zolik
zolik
@Marianne
NE, s vajcami to na tento rok uz stacilo. Na jar som varila na tvrdo, v hrnci mi vyvrela voda a vajcia vybuchli. Nebudem radsej dalej rozvadzat, ale clovek by neveril na kolko 1000 kusockov. V lete som mala tesne pred odletom stres co s vajcami, tak som mrazila. No a teraz som davala na vodu pozor aby nevyvrela a boli konecne poriadne na mäkko uvarene a vidis ako to dopadlo.

Prosim Ta skratka IE sa priraduje kam?
marianne
@Zolik (16.12.2017 15:02)

Irsku. Bookla som ich v septembri už. Ja lenže SVK sú 21-26 centov/ks. Maslo - vajcia, najvážnejšia tema na SVK teraz:-))
1x zolik
zolik
@Marianne , tak to je super cena! Nie je nad cim rozmyslat, lebo ked tu jednu letenku prepocitas na vajcia, tak to je 8 kartonov po 10 vajec po € 0,25/kus.
zolik
To je velmi dobre @Afi , len sa rehni. Super, ze Ta nasa konverzacia rozosmiala :-)
janger
Chudata vajcia....Urcite boli zelenomodre....Ako je to mozne, ze sa @radox neozval, ze si ich tak dlho "mucila" ;-)? A nepridal nam tu nejaky ten jeho pristroj na mucenie ;-)...
haji
@Janger (16.12.2017 17:26)
Nebojkaj, semtex nebublinkuje a psí kontrola zatím nedostala do tabulky pach kvásku. Ale co se jednou podaří, nemusí příště fungovat. haha @Katka78 nestraš mě, že pojedu na cesty s kváskem jako s domácím mazlíčkem!!
katka78
@Janger (16.12.2017 17:26) presne kontroly som sa obávala, keďže som mala len príručnú, preto som už popredu googlila iných kváskujúcich so skúsenosťami. Poctivo som ho vložila do "predpísaného sáčika pre tekutiny" a dúfala, že mi ho nezoberú, hoci som v najhoršom rátala aj s tým. Kontrola bola relatívne krátko po balení, tak ešte poslušne držal v kelímku a vyzeral ako krém. To až neskôr, počas čakania na odlet, resp. letu a následného cestovania z letiska a v rámci SK už rozkvasil "cez". Nezostalo ho veľa, ale zvládol sa pekne namnožiť. Verím, že aj pre budúcnosť môže cestovať so mnou, len mu asi zabezpečím väčšiu nádobku, však môže byť "až" do 100ml ;-)
2x haji a zolik
katka78
@Zolik (16.12.2017 15:17) "keď tú letenku prepočítaš na vajcia.." mám záchvat smiechu, vďaka ti :-)))

2x haji a zolik
katka78
@Haji (16.12.2017 19:21) No ale veď on to aj je taký mazlíček :-)
Inak som rozmýšľala, že zoberiem sušený, ale bola som len na pár dní, tak sa mi ho neoplatilo brať, predsa aj on potrebuje nejaké dni na "prebratie" a ja som chcela/potrebovala piecť hneď, preto čerstvý. Inak minule mi ten v chladničke vydržal v dobrej kondícii 2 týždne, no tentoraz nie. Veď podľa dĺžky svojej dovolenky uvidíš, či pocestuje s tebou, alebo zostane doma. Pre istotu si z neho nasuš, ak by ten v chladničke predsa len odišiel do večných kváskových lovišť :-)))
2x haji a zolik
haji
@Katka78 (17.12.2017 00:24)
Děkuji za dobré rady. Peču chlebík nejméně jednou za týden. 10 dnů už je hranice, kterou se snažím nepřekročit. Zatím to jde, jsem statická. Udělám opatření, nasuším. Bych i sehnala aupair, ale sehnat proškolenou by byl kumšt. Možná ještě větší než uvařit vejce na měkko. Obdivuji tvůj chlebík, vždy je to krasavec!
katka78
To robíš dobre, veď čím častejšie sa omladzuje, tým lepšie. Ja tak často nepekávam, nemá kto jesť, aj to ide z neho polovica často do mrazničky. Au-pair pobavila :-))) Keby si bola bližšie, mohli by sme si vzájomne robiť au-pairky :-))
2x haji a zolik
haji
To je téma! Dnes se mi náramně hodí. Vařím špenát s vejcem. Můžu si vybrat z přehršle různých možností, taktik, postupů, receptů.
Dnes jdu na jistotu:  www.kucharkaprodceru.cz/jak-uvarit-vejce/...

Jsem strašpytel. A hlavně hladná jako vlk. Nechtěla bych natáhnout brka hlady. Před Vánoci je to sice šetrné /nebo šetřící?/ řešení, ale já se mám móc ráda. @Zolik je někde na cestě, tak Good Luck a Dobro došli!
A já běžím vysvobodit má vajíčka, už jsou hotová. Dobrou chuť přeji všem, kteří obědvají později.
babkaancika
keď dostaneme kúpiť v obchodoch "úprimné kurence", prečo by nemohli byť niektoré vajíčka "tvrdohlavé".
mamamaria1
@Zolik (13.12.2017 22:50)

Našla som len teraz túto diskusiu. Problém nie je vo vajciach. Problém je, že boli zo starej sliepky :-D ;-)