Nápoje

Tyčový mixér/Smoothie maker

dvacopiky - bez fotkydvacopiky, 20. januára 2015

Ahojte,
dlhšiu dobu rozmýšľam nad tým, že si kúpim SM. No v domácnosti nemám žiadny mixér (nedávno som si domácnosť založila), tak sa chcem opýtať-najmä tých, čo majú oba produkty-spravím s TM smoothie nápoj? Nemám celkom poňatia, ako fungujú tieto produkty, čo s nimi viem vyprodukovať, atď.

Ďakujem každému za radu

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
niektoré tvrdšie potraviny sa Ti budú TM robiť tažšie(mrkva, zázvor a pod), aj semienka nepomelieš tak dobre, na smoothie treba mixér s vyššími otáčkami(výkonom), aby výsledný efekt nebola kaša ale nápoj, mal som z Lidlu a ten mi robil len na kašu, teraz mám ten z reklám a ten už robí lepšie, ale 10 000 otáčok teda nemá, možno by bolo dobré sa pozrieť na nejakú kombináciu robota s mixérom, keďže časom asi budeš niečo podobné kupovať, keď ešte nič nemáš
dvacopiky
Rulik,ale keď by sa tvrdšie potraviny nakrájali na menšie,tak by to šlo? A podľa teba sú aké otáčky minimálne, aby z toho bol nápoj a nie kaša? A keď sa k tej kaši pridá tekutina, "neznápojuje" to?
Ďakujem (y)
micanela
Mam tycovy mixer Philips - uplne obycajny, zdalo sa mi zbytocne platit za "x" nadstavcov a je super, hlavne na polievky a zeleninove/ovocne pyre. Smoothie maker nepoznam ale myslim, ze tycovy mixer staci aj na to.
kukulienka71
tyčový mixér ti bude stačiť na mäkkšie ovocie, zeleninu, ale ak chceš aj tvrdšie pridávať, popozeraj si recenzie od kupujúcich, čo všetko dokážu zmixovať v praxi tie prístroje. Nestačí to pokrájať na kúsky. Ak sa zariaďuješ, kúp si kvalitnú spoľahlivú značku s vyšším výkonom, neoľutuješ;-)
kuchticka
u NAS PREDAVAJU NA VYROBU SMOOTHIE tkzv. Magik bullet.
Je to maly ale dost silny motorek, dvoje druhy nozov - rovne dva, a krizovy (4 noziky do kriza). Manzel si denne za par minut pomixuje vsetku moznu zeleninu na redsiu kasicku, ma to namiesto salatov, pouziva tie dva noziky a kratky pohar (prilozeny k tomu buletu). Na ovocne smoothie pouzivam vysoky pohar s krizovymi nozikmi. Za par sekund je krasme smoothie.
rulik
@dvacopiky tak ako píše aj @kukulienka71 , navyše z Tvojho textu vyplýva, že si budeš zariaďovať pomocníkov do kuchyne tak by bolo asi lepšie kúpiť niečo čo bude mať aj iné zariadenia, TM Ti nerozomelie semienka(ľanové,sezamové, mandle, lieskovce a pod.)navyše kupovať každé zariadenie jednotlivo ide do peňazí a vyžeduje veľa priestoru, nápad: určite máš nejakú dobrú kamarátku, ktorá má TM, zájdi za ňou a vyskúšaj
evanaaa
Myslím si, že ak sa má mixér použiť len na smoothie, tak potom si kúp taký, čo na to je určený, ale lepší, nie nejaký akože.....alebo potom normálny mixér, kde si rozmixuješ ovocie či zeleninu na akú konzistenciu chceš. Aj v predajni ti poradia. Inak, prístroj na výrobu smoothie nápojov má @tatranka , a ona si ho chváli.
evanaaa
Normálnym mixérom myslím taký s vyššou nádobou a sekacími nožmi, kde sa suroviny mixujú pridaním tekutiny.
patriciaz
ahoj ja som mala taky isty problem no nakoniec som si kupila oby dva aj TM aj SM (znacka orava) a oboje vyuzivam na 90% v novej domacnosti sa urcite zidu
zamatt
No ja také problémy už nemám pretože som si kúpila fakt kvalitný mixér ktorý pomelie naozaj všetko aj tvrdé veci ako semiačka zázvor ľad orechy skús pozrieť na klarstein.sk a sama uvidíš je to nemecká kvalita.Síce si priplatíš ale vydrží ti môj je herakles3G