Ako schudnúť

Tukožrútska polievka

gitka2 - fotkagitka2, 2. januára 2011

Zajtra navarím tukožrútsku polievku. Dúfam že aspoň do Troch kráľov vydržím na nej. Kto sa pridá ?

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
ja nie, lebo je to blbost, nevyvazene zivyny, akurat ta odvodni. nechapem, ze podobne "diety" prezivaju. treba zmenit navyky, pravda, to uz je tazsie
gitka2
@julica , mi hovor o nevyvážených živinách. A tie kopce majonézového šalátu, lineckých a neviem akých koláčikov. Že ja som vôbec zobrala varechu do ruky, radšej som mohla štrikovať ...
julica
Tak na pretravenie ti mozno pomoze, ale na schudnutie nie. Nechcem tomuto panovi robit nejake promo, ale jeho metoda je ucinna a dlhodoba a hovori napriklad toto: nehladajte sposob, ako schudnut, ale odpoved na otazku, preco som pribral.  www.chudnutie-ako.sk/diety-nepomozu/...
zdezda
ani ja sa nepridám, lebo máme báječnú kapustnicu z 3-druhov mäsa, so slivkami a dubákmi a tú keď jem bez chleba, taaaaaak mi prečistí črevá až - až :-)))))
frezia68
Mám veľmi jednoduchý recept,nižší príjem potravín,ako je výdaj a dôsledne dodržiavať.Jesť 5-6 x denne,ale málo.Sladké ovocie už po 16.-ej hod.nie,ináč kedykoľvek a pohyb,hoci len rýchlejšia chôdza denne,kto môže-cvičiť Žiadne fitnes,stačí doma s mierou.Ale základ je racionálna strava a mať v hlave jasno,že chcem a pravideľne a neklamať samu seba,že chcem a potom večer pri telke chrumkať niečo sladké,či slané....stačí upravená zeleninka,šalát( ani jablko nie) a tak sa dá pravideľne chudnúť mesačne 2-3 kg,načo aj viac? Len pevná vôľa...ale ťažko to dodrží ten,kto musí vyvárať rodine,fetovať lákavé vône a odoprieť si,alebo sebe niečo zdravé a racionálne variť,teda dvojaké jedlo,ak manželi,či dorastajúca mládež nepotrebuje chudnúť.A teraz ma nebudete mať radi......dá sa,len treba naozaj chcieť pravidelne sa stravovať menej papať a častejšie a zdravo.Ale ja to nedodržiavam,hoci skúsenosti s tým mám.
arasidka
Gitka2, tak tak, je po sviatkoch, a cítime to na sebe. Tukožrútska polievka nie je zlá ani na chuť.Ale jesť ju dokola, pokým sa všetka nezje, brrrrr, poznám.
ja ti poviem, ako sa mne po sviatkoch uľavilo.Nášmu psovi ochorel "pániček", just na konci roka dostal môj syn silnú angínu. No a čo so psom? Ráno venčiť, na obed venčiť, poobede aspoň dve hodiny prechádzka za mestom za každého počasia. Ešte že máme toť kúsok od nás Karpaty a pod nimi vinohrady. A telocvik začal, než sa v tej tuhej zime oblečieš, to trvá. A to naše psíča - 52 kg "rídžbek", potrebuje denne pobehať aspoň tri kiláče. A tak som chodila zhadzovať kilečká medzi riadky do vinohradu, pekne prešľapávala sneh, a než som prišla na koniec jedného radu, bola som už spotená.Psisko behal ako šialený, ceril od radosti zuby a na moje zapískanie sa šťastný vracal k mojej "nohe". Prvotná nechuť vôbec vyliezť von ma hneď prešla, príroda okolo bola kúzelná, ani som nevedela ako prešli dve hodiny a niekedy i viac, než sme sa dostali vyluftovaní domov. A do večera som si naťahovala zimné oblečenie ešte niekoľkokrát...
Frezia 68, je to pravda, čo píšeš, mojím vzorom je moja mama, tá mi hovorí, že "každé sústo v hube mosíš požuť tolkokrát, kolko máš rokú" a "nakládaj si na tanýrek pre malé dzeci, hi hi hi - si prectaf , že chodzíš do škólky..." .
A namôjdušu, pomáha to.
A tie moje výlety sú ešte na jednu vec výborné: proti boju s gonatrózou najvyššieho stupňa - bolesť kolien sa mi znížila, chôdza zlepšila a nesmejte sa mi, i napriek tomu, že nie som ešte takáááá staráááá, ale už druhý rok sa vďaka môjmu psovi učím v prírode utekať.A to je veru ťažká disciplína, ak máte operované koleno a problémy neutíchajú. Darmo, tý moje jabúčka jakosi frišči dozráli!
alexdidi
Tukožrútka podľa mňa (a mne aj chutí) nie je zlá na prechod od ťažkých nezdravých jedál k normálnej - zdravej strave. Nakoniec, kto to má v hlave jasno a pevnú vôľu, nemá čo naprávať a ani počas sviatkov nezhrešil!!!!!?????
arasidka
hm.....tak to musí byť riadny askét...... nezhrešiť na Vianoce!
Kapustnica vianočná a majonézový šalát sa u nás just robí len na Vianoce...a k tomu pohoda, sledovanie televízii, nikto nejde do práce... proste pohoda,klídek, a u nieko homožno aj ten tabáček.Tri dni takéhoto života, keď človek tzv. vypne, a telo sa poddáva, a veď že prečo nie, keď vonku fičí vietor, robia sa záveje a doma svieti stromček, voní to tam vanilkou, klobáskami,šalátmi, medovníkmi, popoluškou, mrázikom.... hi hi a tiež aj ten Kevin je sám doma, pyšná princezná a celá vesničko má česká....NO NEZHREŠ!
janazjarku
Ja by som sa tiež pridala k tukožravej kapuste no aplikovať jedine zvonka /žeby kúpeľ? / však nak si tuk obžere odkiaľ chce no nie ? :-D @arasidka mám viac kamarátiek, ktoré chudnú pomocou havkáčov jednej keď tento spoločník zahynul pribrala za mesiac 10 kg !! No inak a to vaše psíča si nemohla zapriahnúť pri jeho váhe by ťa isto posánkoval ! :-)
viera1
@arasidka ,mám dni,keby som nemala dvoch psíkov,ani sa nezdvihnem z postele.Skladám sa ráno ako Lego,ale povinnosti velia vstať.Myslím,že mnoho ľudí so zdravotnými problémami to takto prežíva.Čo sa týka tukožrútskej polievky,mala som kolegyňu,krásne z nej schudla,no potom pribrala ešte viac.Raz darmo,keď prijmeš viac kalórií ako spáliš,nalepí sa.A v našom veku aj hormóny blbnú.
arasidka
Nuž, januška, há ha, sánky....nemáme... ale jeden poznatok mám, čím viac bolo snehu vo vinohrdoch, tým bolo lepšie, vybrala som si ten môj riadok, kde nikto neoral, nestrihal, neoberal, bo sa neurodilo, vinohrad leží ľadom a skladom, len tak... mladí zdedili po starých, v rámci reštitúcii samozrejme, a darmo - robiť sa im nechce. Ptreto je tam pôda rovná, zelinu srnky vyžrali / a je ich dosť, poznať to podľa ich bobkov, čo tam nechali/ a tak som si povedala, toto tu prešľapem, a zajtra prídem zase. A tak som pochodovala, pes popredu, kde nechal šľapu, tam som šľapla aj ja, ani som si neuvedomila, ako blahodarne pôsobím na moje nohy. A domov som sa vracala ani nie vymrznutá, ale zohriata a div sa svete - kolená prestávali bolieť. Ešte lepšie, ako keď cez leto lietam na bicykli! Čím to je, že len čo vyleziem na betónový chodník, prejdem cestou do obchodu, už ma kolená bolia a tam hore šľapem hore vŕškom, potom dolu a nohy mám he he - jako srnka!
arasidka
Vierka, nech si hovorí kto chce čo chce - pes je naozaj najlepší priateľ človeka! Okrem toho pod nami, hajzlík vreští od šiestej rána, ako domáci odišli z domu. Kto vymyslel premeno "jorkšír"? To nie je pes, to je uzlík zlosti, upišťanosti, mohol by ísť robiť útočníka hokejistom, že ho ráno neožerú, než idú preč. Mala som budíček ešte za úplnej tmy!
viera1
@arasidka ,susedia oproti majú dvoch,to je rasa,ktorú volám "malý domáci terorista".S celou rodinou cvičí,ani plastové okná nepomohli,počuť ich až na ulicu.
bozulka
Poznám niekoľko druhov týchto polievok s malými obmenami,vyskúšala som všetky,ale bohužial môj tuk tým potvorám asi nechutí.Viem,že je dôležitý príjem = výdaj,aj s tým mám už problé,stala som sa imobilnou.Fungujú ešte stres a životné problémy,ale zase iba chvilku,potom moje telíčko sa začína dožadovať viac a viac.Potom si poviem veď ten život je taký krásny,ale krátky a snažím sa odolávať dobrotám,ktoré prídu do môjho zorného pola -odolávam,odolávam aby som nakoniec podlahla...
lucylee
pozor, niektorým ľuďom robí kapusta zle a priberajú z nej namiesto toho aby chudli! Hlavne ženy, ktoré majú problém so štítnou žľazou a nulky krvné skupiny!
julica
Podla mna si este raz precitaj radu @frezie a prilis nespekuluj. Zhrnula to dost vystizne, fakt
2010
Najlepsie je to povedane polopaticky, :" Cica nezer" 99 % ludi nema ziadne problemy. Jediny problem je zavriet usta a nejest.
Ja , preto ze som pazravec , tak sa snazim eliminovat potraviny ktore nemusim , aby som mohol jest tie ktore "musim".
Takze nedavam cukor do kavy ani caju, na chleba nedavam maslo, nejem sladkosti.Zemiaky, ryzu, pastu len polovicnu porciu druhu polku nahradim zeleninou a to preto aby som sa mohol napchavat masom a vinom.
evanaaa
Mne je jedno, či sú sviatky alebo obyčajné dni, neprejedáme sa . Dokonca naopak, cez sviatky veľa nezjem a na štedrý deň je mojim prvým jedlom večera a tá nie je toľkochodová ako inde, nám stačí jeden chod. Jam rovnako nezdravo-zdravo ako po iné dni. A niektorým ani to "cica nežer" nepomáha, veď už ani jeho autorka nie je medzi nami pár týždňov, pritom radila iným. Takže, jedztre, koľko chcete a čo vám chutí, lebo neviete,či to nebude vaše posledné jedlo. Amnohým nepomohla ani zdravá strava, čím ale nechcem nabádať, aby sa ľudia prejedali.
bambitka
Chudnutie podla Mira Veseleho je dobre,lebo tam mozes jest vsetko v primeranom mnozstve.Jedavas 5x denne a pocitas Kj.Zo zaciatku sa to zda trochu zlozite,ale da sa to naucit.Dcera tak chudne,ked trochu priberie.Treba si to poriadne precitat a ideeeees:)))))))
pavel1
Tukozroutske diety,jsou pouze k trapeni tela i duse,vysledek je vzdy minusovy.Byt zdravej ,stihlej a v kondicce jde, ale clovek musi chtit! Vim o cem pisi,,je to ma prace :-)

Clovek žije z toho, čo zje: prestaňte jesť a vaše dni sú spočítané. Už dávno je tiež známe, že tak, ako rastlina zasadená do zlej pôdy živorí, živorí aj človek, ktorý sa stravuje zle ... Clovek totiž nielen žije z toho, čo zje. Clovek je z toho, čo zje: molekuly každého sústa sa stávajú molekulami nášho tela. A tieto molekuly si musia medzi sebou aj dobre rozumieť. Clovek totiž nielen je z toho, čo zje. Clovek sa dokonca má tak, ako a čo zje. Výživa sa preto stáva čoraz dôležitejším nástrojom prevencie a liečby širokej škály ochorení.
alena45
Na tukožrútsku polievku mám všetko pripravené, ale ešte mám kapustnicu a tú musím dojesť, taká je dobrá.
Tak dvakrát do roka si túto polievku robím, nie z kapusty, ale z kelu a k tomu všetku možnú zeleninu, vlejem do nej aj svoju vlastnú paradajkovú šťavu a ochutím pálivou paprikou, tak ako všetky polievky. Ale prečo to niektorí berú tak vážne ?
janazjarku
@evanaaa chcem, nechcem musím zareagovať na "cica nežer" ono to heslo bolo paródia a nie to čo Edita hlásala /bola som päť rokov jej oficiálna lektorka s riadne zakúpenou licenciou/ fígeľ chudnutia bol práve v tom, že ženy mali jesť pravidelne a vždy keď mali pocit hladu no v rozumnej miere jej doporučenie bolo vždy nechaj na tanieri aspoň lyžičku jedla a ak máš stále pocit hladu tak počkaj 20 minút pokiaľ sa hlava dozvie, že brucho jedlo :-D Editine chudnutie bolo o hlave asi o tom napíšem zážitok, ktorý bude ozaj veselý celkom taký ako bola Edita ..
baculata
pavel1 velmi mudry nazor na vec,ale potom čo si myslíte o hladovkach.ktore uz v historii pouzivali aj jednoduchy ludia vo forme postov hlavne predvelkonocny 40 dnovy.Totiz som citasla ze tieto hladovky su naopak zdrave.
janazjarku
@baculata nuž nie som síce veriaca , ale myslím, že pôst a hladovka sú dve rôzne veci..v čase pôstu sa vylúčili mäsité jedlá, nepil sa alkohol a išlo o nejakú očistu duše /nebolo to kvôli nadváhe/ teda si myslím v rámci pôstu sa hladovalo vždy v piatok a vtedy sa pila len voda to je ozaj zdravé, lebo je to očistný deň /po našom debordelizácia organizmu/:-D Potom sú zase hladovky zo zdravotných dôvodov, ktoré netrvajú 40 dní a počas "liečby" je nutné popíjať šťavy zo surovej zeleniny, aby z organizmu nezmizli minerálne látky to som kdesi čítala ja a čo to ma v škole voľakedy naučili.
murgaska
Schudnutie je jednoducha zalezitost.Zamedzit SOL,CUKOR,ZEMIAKY,CHLIEB,MUCNE JEDLA.Zarucenych 5 kg za tyzden......vyskusane....(prvy tyzden)...potom 1 kg tyzdenne.
Zdravi Vas Magda
viera1
Mám známeho,ktorého som nevidela 4 roky a nepoznala som ho.Schudol 40kg a povedal len toľko :4 roky som nejedol chlieb,ani rožky...
gitka2
dievčatá, ako vidím aj chlapci, ďakujem za rady za aj proti. Mám obrazne povedané "vysokú školu chudnutia", t. z. ovládam všetky vychytávky chudnutia, len tá vôľa mi chýba, Snažím sa celý deň a večer to pokafrem. Mala by som si zamykať kuchyňu, ako som kedysi deťom vyhrážala, keď nechceli jesť. Kapustovú dávam cca raz za rok, prežila som aj ryžovú a celkom úspešne, aj 90 dňovú, ale ten jojo efekt sa vždy vráti. Čiže chýba mi disciplína. No čo už so mnou. Na druhej strane mám niekedy pocit že priberám aj z vody.
julica
@gitka , ked si tak dokafres metabolizmus roznymi dietami, necuduj sa, ze telo sa zasobuje, prave to je to, ziadna vysoka skola diet, ale racionalnost. inac heslo "priberiem aj z vody" velmi casto sluzi ako vyhovorka, ako zverenie svojej vahy do ruk osudu. to nie je spravne
evanaaa
Janazjarku, vidíš, ako to dopadne, keď si človek poreiadne neoverí to, o čom hovorí. Ja som si myslela, že je to jej (E) hláška, ale teraz už viem, kto ju vlastne parodoval a ako to vzniklo, takžw odvolávam aspoň polovicu toho, čo som napísala. Viem ináč, že mnohým ľuďom pomohla, chcela som vyjadriť, že nie každá snaha sa stretne s úspecho, keď jej do cesty vkročí niečo, čo už nemôže ovplyvniť. Ďakujem za upozornenie.
trencanka
Aka plodna diskusia medzi gurmanmi o tukozrutskej polievke! Moj muz navaril zeleninovy borsc, urcite je chutnejsi ako tukozrutska.
arasidka
jáj, moja... všetky jedlá sú chutnejšie ako ktorákoľvek diéta. Ale tukožrútska polievka je jedlá, dobre voní a chutí a keď si ju občas spravíme a trošku myslíme aj na svoje "všetkie droby", ako vravievali ujčok Janko NIňajovie z Liptova, nezaškodí trošku telo prečistiť. To máš ako so spoveďou- hneď ti je lepšie, keď vychádzaš z onej budky ....
zdezda
....aj z kadibudky :-)))))))), trebárs aj po kyslej kapustnej vode, vypitej ráno nalačno
zdezda
a ozaj gitka2, navarila si a jedla si ju do včera ?, neodradili ťa tieto komentáre, hoc dobre myslené ?
gitka2
@zdezda , dík za opýtanie, ano uvarila aj zjedla aj novú navarila, zatiaľ sa darí aj žalúdok sa trochu scvrkol. Dneska som robila lokše po 100 rokoch tak som iba 1 ochutnala
mariaklara
Gitka, Neviem, čo sa stalo, písala som ti príspevok a nieje tam. písala som ho asi 20min. je fuč!
mariaklara
Idem to skúsiť ešte raz. Gitka, to, čo písala Frezia68 ja robím 3 a 1/2 roka. Manželovi varím tak, a sebe inak. Ja som prešla na raionálnu stravu, mala som totiž zdravotné problémy, boleli ma kĺby, mala som alergiu a lepilo sa na mňa všeličo možné aj nemožné. Jem 5x denne v malých dávkach s troj hodinovým odstupom. Denne cvičím 1/2 hodiny cviky na chrbticu.
mariaklara
Gitka , ešte pokračujem, teraz mi to nejako rýchlo odišlo. Pred 3 a 1/2 rokom som bola v "Škole verejného zdravia" a tam som si povedala, že musím so sebou niečo začať robiť. Za tie 3 a 1/2 roka som si znížila svoju hmotnosť o 13 kg, a stále si ju držím. Gitka, treba mať pevnú vôľu vydržať! Ak chceš pozri si informácie na www.svz.szm.sk. Želám ti všetko dobré!
gitka2
@mariaklara ja ovládam teóriu čo mám a nemám ,len tá pevná vôľa mi chýba, a samozrejme varím skoro každý deň, viem si aj pre seba navariť zvlášť, no len doma je toľko nástrah za celý deň. V niektorom príspevku píšeš že si bola na nejakom kurze, môžeš napísať bližšie ? Zajtra by som chcela začať 90 dňovú . Je to jednoduchá diéta kde ješ všetko ale podľa 4 dňového cyklu už sa mi osvedčila, a povedala som si že keď sa mi vráti váha začnem znovu, no skutek utek ako sa hovorí
mariaklara
Áno, Gitka, to som ja a moje vnúčatká, práve teraz som písala komentár k mojej diskusii na Nový rok. Pozri si ju, je asi piata pod tvojou polievkou.
gitka2
myslela som na fotografiách zo sústredenia
mariaklara
Gitka, už som pochopila, áno som tam. Pozerám, že si z NR, trikrát od týždňa som v NR, môžeme sa niekedy stretnúť, čo povieš?
gitka2
nebývam priamo v NR pracovala som v Nitre no už nechodím do práce, no snáď niekedy sa môžeme stretnúť
vizi
ahojte chcem sa opytat ma niekto skusenosti s delenou stravou? zacala som pred dva a pol tyzdnom a schudla som asi 1,5kg co vetko treba dodrziavat a papat dakujem za radu
kx2z
tukozrutsku polievku nejecte je hnusna
arasidka
kx2z - prosím ťa, čo je na tukožrútskej olievke hnusné? Tá fantastická vôňa varenej zeleniny? Ak zješ dávku polievky aj s príslušným množstvo zeleniny z nej, musíš byť najedený - najedená, a to, že je v recepte predpísaná neviem koľko dní - to je iné, aj tej najlepšej polievočky sa človek časom preje a nemusí to byť zrovna len z oblasti gas´tronómie - ale vo všeobecnosti vo všetkom.
verads
A prečo je hnusná , ved je tam len zeleninka a korenie, vegeta , sol a tak... ja som ju ešte nejedla ale nemusí byt zlá, a kolko je tej polievky nepokazi sa za 7 dni ?