Milí Varecháči chcem Vás poprosiť o recept torty šomloi, ktorí sa na Vareche objavil, ale už je vymazaný. Preto ak si ho niekto zapísal, tak by ma veľmi potešil, vopred veľká vďaka:-)
@zareagujMilí Varecháči chcem Vás poprosiť o recept torty šomloi, ktorí sa na Vareche objavil, ale už je vymazaný. Preto ak si ho niekto zapísal, tak by ma veľmi potešil, vopred veľká vďaka:-)
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/somloi-galuska-zakusok-s5fotore...
a jeste video:
Tak at se ti to povede :))
Torta šomlói (recept od executive chefa Jána Dudu a Petra Minárika z reštaurácie FSH v Trenčíne)
6 vajec
120 g práškového cukru
120 g polohrubej múky
12 g kypriaceho prášku
10 g kakaa
100 g mletých vlašských orechov
80 g vanilkového pudingu
500 ml mlieka
3 PL cukru (do pudingu)
100 ml rumu
200 ml vody
120 g vlašských orechov
200 g lekváru
100 g hrozienok
100 g čokolády
1. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme preosiatu múku, nastrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva a dobre premiešame. Zvlášť vymiešame sneh z bielkov, ktorý pridáme do hotového cesta. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej zapracujeme kakao a do druhej pomleté orechy. Premiešame a dáme piecť pri 180 °C asi 10 minút.
2. Upečené cesto pokvapkáme vodou a rumom a necháme odpočívať. V hrnci zahrejeme mlieko, pridáme v mlieku rozmiešaný vanilkový puding, cukor a za stáleho miešania povaríme. Do pekáča dame upečené orechové cesto, potrieme lekvárom, polejeme pudingom, posypeme hrozienkami a orechmi.
3. Kakaové cesto potrieme lekvárom, obrátime a pritlačíme na orechové cesto. Vrch taktiež potrieme lekvárom, prípadne polejeme zvyšným pudingom, zalejeme roztopenou čokoládou a posypeme orechmi. Takto pripravený koláč vložíme do chladničky vychladnúť.
Ďakujem pekne, určite niečo vymyslím:-)