Rôzne

Torta šomloi

alina598 - bez fotkyalina598, 26. augusta 2017

Milí Varecháči chcem Vás poprosiť o recept torty šomloi, ktorí sa na Vareche objavil, ale už je vymazaný. Preto ak si ho niekto zapísal, tak by ma veľmi potešil, vopred veľká vďaka:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
@Alina598 , keďže fotografia nezodpovedala receptu, recept bol skrytý. Nech sa páči, tu je text pôvodného receptu:

Torta šomlói (recept od executive chefa Jána Dudu a Petra Minárika z reštaurácie FSH v Trenčíne)

6 vajec
120 g práškového cukru
120 g polohrubej múky
12 g kypriaceho prášku
10 g kakaa
100 g mletých vlašských orechov
80 g vanilkového pudingu
500 ml mlieka
3 PL cukru (do pudingu)
100 ml rumu
200 ml vody
120 g vlašských orechov
200 g lekváru
100 g hrozienok
100 g čokolády

1. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme preosiatu múku, nastrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva a dobre premiešame. Zvlášť vymiešame sneh z bielkov, ktorý pridáme do hotového cesta. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej zapracujeme kakao a do druhej pomleté orechy. Premiešame a dáme piecť pri 180 °C asi 10 minút.

2. Upečené cesto pokvapkáme vodou a rumom a necháme odpočívať. V hrnci zahrejeme mlieko, pridáme v mlieku rozmiešaný vanilkový puding, cukor a za stáleho miešania povaríme. Do pekáča dame upečené orechové cesto, potrieme lekvárom, polejeme pudingom, posypeme hrozienkami a orechmi.

3. Kakaové cesto potrieme lekvárom, obrátime a pritlačíme na orechové cesto. Vrch taktiež potrieme lekvárom, prípadne polejeme zvyšným pudingom, zalejeme roztopenou čokoládou a posypeme orechmi. Takto pripravený koláč vložíme do chladničky vychladnúť.
alina598
Ďakujem veľmi pekne vážená redakcia, veľmi si to vážim a nesmierne ste ma aj s Jay potešili, prajem Vám krásny víkend:-)
evanaaa
Mám dojem, že ani to od šéfkuchárov nie je ono, šomloi halušky sú iné, a že je aj torta, tak to som nevedela, ale ak si pozrieš tu, nájdeš dosť receptov z ktorých si môžeš vybrať, @Alina598.