Rôzne

Tinnitus

radox1 - fotkaradox1, 21. mája 2018

Kto má skúsenosti alebo dočinenia s tinnitus?

@zareaguj


Diskusia k téme

conscientia
@Radox1 Zbaviť sa...je relatívne. U mňa sa to nepravidelne vracia, u mnohých spolutrpiteľov na ORL nie. Mne zabrali výplachy ucha, kvapky a ušné sviečky. Nie tie kúpené v lekárni či na nete, ale aplikované odborným lekárom. Ja a nielen ja mám skúsenosť, že teplo pomáha.
conscientia
@Radox1 PS: Tinnitus býva ako nechcený a nevítaný vedľajší efekt problémov s tlakom. Nízky, vysoký či skákavý, svinka sa prihodí každému.
radox1
no,citam o tom dost a nie som vobec nadseny.
conscientia
@Radox1 A kto by bol? Teba nebaví počúvať v uchu, ako vrní práčka, hoci vôbec nie je zapnutá? Alebo zapchávať si uši prstami, lebo v nich stále cítiš prievan?
evanaaa
Mám to už dlhé roky, ale ja som mala už ako malá problémy s uchom a toto ma už dlhšiu dobu trápi ešte viac ako predtým, zdá sa mi, väčšinou to nevnímam, ale sú momenty, keď sa na to zameriam, alebo keď je to "hlasnejšie", ak sa mám tak vyjadriť, vtedy mi to dosť vadí. Niekdy je to také, že nerozoznám, či zvuky, ktoré počujem sú skutočné, alebo sú len v mojej hlave, dokonca aj teraz mi hučí v nej vodopád. Inak, chodím každý rok ušnej ale na toto konkrétne som sa nepýtala, čo s tým, no nabudúce sa spýtam a potom sem napíšem, ak to bude ešte aktuálne. Ale myslím si, v mojom prípade, že sa to odstrániť nedá.
conscientia
@Radox1 Naladila som si ten tón. Ak to cítiš a počuješ takto, jedine lekár. Bolí to ako fras. Počítaj s tým, že ti dá infúzie,ale toto je utrpenie. Nebol si nedávno prechladnutý? Veď to musí mať príčinu...
conscientia
@Evanaaa I ja som mala stav, keď som šla na ORL s tým, že som asi hluchá na jedno ucho. Údajne nie som. Mne tvrdili, že je to prejav migrény.
1x ghia
radox1
@Conscientia (21.5.2018 18:08)

bol som prechladnuty.
nedala mi infuzie,ani preplach usi,len ich precistila a povedala ze ani nebolo co vlastne cistit.dala mi betahistin a sprey do nosa.
conscientia
@Radox1 No, zasmiala som sa. Lebo toto ti nepomôže. Skús vygoogliť niekoho, kto má prax s ušnými sviečkami. Pretože to, čo ti naordinovala, to naozaj nie.

radox1
nic take som v bratislave nenasiel.nevies o niekom?
torticka
Ja to mam uz roky. Mne pomaha, ked este nie som riadne prebrata zo spanku a uz mam pusteny televizor. Momentalne mi v uchu huci vysavac turbo. Bola som aj v nemocnici, dali mi infuzie. Za 4 dni som isla domov. Ked Vam bude zas hucat, tak pridte. Ale mne to ani neprestalo. Zle pocujem na tej strane, kde mi huci. Dokonca ma to aj v noci budi. Niekedy je to hotovy koncert.
marika9
Ja som ho mala pred rokmi. Po mnohých konzíliách lekárov (v tej dobe som mala aj hnačky, cca mesiac, resp. dlhodobejší tinnitus nimi vyvrcholil), zistili, že mám dlhodobý neliečený ťažký stres. Stres som teda mala riadny. Dostala som lieky, pri ktorých som len spala. Po týždni tinnitus začal ustupovať.
radox1
ten betahistin zaberie vobec ,aby to zmiernil?uzivam to tyzden a nic.ma vyznam absolvovat tie infuzie?
conscientia
@Radox1 Ja som Betahistine priamo neužívala, zato iný liek s rovnakou látkou áno a nezabral. Najviac sa mi osvedčili tie výplachy. A v metre ma (inšpiratívne!) osvietilo: ako si na tom s hladinou mede v krvi? Lebo aj jej nedostatok či nadbytok môže spôsobiť tieto problémy.
haji
Je-li to možné, tak na začátku by bylo dobré zjistit příčinu, tady je link, sice z roku 2010, ale dobrý: www.gong.cz/rozhovor-s-mudr-jitkou-vydrovou-tinnitu...

Vytrvat, nenechat se znechutit, absolvovat co se dá. Možná právě u tebe klasická léčba zabere.
Ideální by bylo vyšetření a léčba léky nové generace, třeba v Německu. Tu poslední větu nepíšu, abych tě naštvala. Přeju ti mnoho sil, štěstí a hlavně uzdravení!
1x micca
tiginko
často to vraj býva beh na dlhé trate, záleží od príčiny. Ak je to niečo prechodné a krátkodobé a spojené s tzv. ušnou zátkou, môžu pomôcť ušné sviečky. Známemu vraj dávnejšie pomohla magnetoterapia, ale neviem nič bližšie, už nie sme v kontakte. A nič nepokazíš Gingkom biloba, je dobré na prekrvenie