Rôzne

Tesco.....a jeho možnosti

paploska - fotkapaploska, 1. augusta 2013

Dnes mi nedalo a konečne som natrafila v Tescu PP na riaditeľa,
ktorému som slušne, ale od srdca vyrozprávala svoj príbeh o
nákupoch v ich predajni. Len v krátkosti, v letnej sezóne oranžové,
nezrelé paradajky, zhnité zemiaky, práchnivá cibuľa, prázdne
regály na zelenine a ovocí a opakovane dlhodobo chýbajúci
sortiment (špaldová múka). Pán riaditeľ všetko chápal, dokonca bol
rád podnetu (to som s nám však ešte neprebrala zapachajúce 3x
vrátené mäso) a sám ma požiadal o písomný podnet. Tesco vraj
funguje centrálne a riaditeľ v regióne nedokáže ovplyvniť
sortiment ani urýchliť objednávku. Doručenie trvá 2-3 dni. No
sťažnosť aj s foto šla, mňa zaujíma, či aj u Vás je ich sieť na
takejto katastrofálnej úrovni. Ja už preferujem billu (trh mám
ďaleko:-( a času je málo) Ozaj a ak ste z PP prosím podporte ma,
poikaľ nebudú podnety nič sa nezmení. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
Nie som z PP, no voľakedy sme chodievali často do tesca práve do PP a neskôr do KK. Teraz už tesco obchádzame zďaleka, tiež preferujeme iné obch. reťazce, prípadne zájdeme do nami otestovaných obchodov do PĽR( nie na trh) A máš úúúplnú pravdu. Podporím, len kde, ako?
mariamka
tesco je z nudze cnost, lebo je tam "vsetko",, billa bola na nezaplatenie, vzdy krasna cerstva vonava zelenina, ulozena podla sablony, maso priamo z bitunku, chladene, cerstve, gazdovska slanina, klobasy, syry podla vymyslu, pečivo ani nevravim, malo ludi, ziadne rady, ... zial historia,, otvorili velke T a koniec iluziam, odvykli sme si chodit, je to od cesty, nasa chyba.. velky nenazranec zhltol maleho snazivca
brambora
no ja tiez chodievam vacsinou do billy ale... zmizlo tam kopec clever vyrobkov (vsetky mliecne vyrobky, strukoviny a vela dalsich), tovar vykladaju dost neskoro (aby cez vikend nebol o 10.00 vylozeny chlieb, tak to vie nahnevat) a tiez sa viem rozculit, ze casto menia regale v obchode a clovek musi bludit, aby nieco nasiel... ale maso a salamy maju pekne a vyzeraju cerstve. :)
janealli
Ja som bola v Tescu PP dnes okolo obeda, ale regály so zeleninou a ovocím vyzerali ináč, boli plné. Je síce pravda, že v lete uprednostňujem nákup zeleniny a ovocia u "maďara", ktorý dvakrát v týždni ponúka svoj tovar na trhovisku u nás v dedine. Zelenina je u neho síce drahšia, ale napr. paradajky chutia normálne nie umelo.
paploska
no mala som na mysli, ak nie sme spokojní sťažujme sa. dnes som tam bola aj ja a bola som milo prekvapená, naozaj boli plné regále a bolo z čoho vyberať. ale toto je tak 30% k 70% kedy sú poloprázdne. včera mali v regáloch 60% jabĺk...des
trencanka
Tesco je posledna instancia kde nakupujem. Bila u nas v TN je zalostna. Hlavne ta v Priore. Hnile ovocie a zelenina, lietajuce musky okolo....slaby sortiment. Billa v Rakusku, to je uz uplne nieco ine. Co sa da, nakupujem v Rakusku, cerstve potraviny nakupujem v Kauflande, nieco v Lidli. Tesco sa hrozne zhorsilo. Mam dojem, ze sem vozia odpad, ktory v Anglicku nepredaju.
evanaaa
Nechodím často do Tesca, to, čo potrebujem, kúpim aj vo vyššie spomínaných supermarketoch. Keďže každý má svoj tovar ( a svoju značku), nenakúpim všetko v jednom - tam majú to, čo nemajú v inom, v tom zasa to, čo je len u nich. a pod. A to s tou Billou je pravda, mnoho tovaru značky Clever je preč a nevieme prečo. Bolo by dobré dostať sa na ich stránku a tam sa spýtať. Napríklad, mne chutili Clever arašidové chrumky, stále som ich kupovala, chrúmala každý večer ( trocha, nie veľa) a zrazu hľadám - a niet ich.Takisto aj malé mliečko do kávy a iné. Ale to je aj inde, navyknem si na určitý tovar a zrazu ho niet. Tak ako aj v Kauflande celozrnná knedľa.
bozulka
Žiaľ Tesco nieje to čo, bývalo na začiatku príchodu na Slovensko.Spomínam si ako sa tam pracovalo,hlavne čerstvý tovar - mäso,zelenina,ryby...škoda hovoriť.Zelenina aj v PN je buď žiadna alebo odpadá od chuti.Doplňalo sa stále,celý deň,lebo bolo dosť personálu.Dnes-škoda hovoriť.Stačí sa len trošku zastaviť a sledovať koľko zamestnancov sa na placi ukáže.Sledovala som to často /asi profesionálna deformácia/.Dnes tam radšej nechodím,hoci majú otvorené 24 hod.Pýtam sa vlastne načo???
pusta
ja nakupujem potraviny v tescodomov. vynikajúci široký sortiment, veľký výber, vrátane potrieb pre domácnosť. majú aj špaldovú múku a iné.
dovezú až do bytu, aj v sobotu a v nedeľu. ceny ako v predajni.
ovocie, zelenina, mäso, ryby a iné prvotriednej kvality. uplatňujem aj zľavy pri nákupe, sú rôzne. som veľmi spokojná. šetrí čas i námahu a všetko z pohodlia domova, môžem len vrelo odporučiť.
pre záujemcov prikladám link:

 potravinydomov.itesco.sk/sk-SK...
1x baya94
ejta
Ináč ja do kamenného Tesca tiež nechodím, aj keď asi v Bratislave to nie je až také strašné, ako opisujete, ale na tescodomov nedám dopustiť. Už som odtiaľ kupovala aj mäso, zeleninu, ovocie, donesú to až domov do kuchyne a musím povedať, že ja sama by som si lepšie nevybrala. Všetko je pekné, čerstvé, krásne potriedené do tašiek a za 2,50 alebo 3,50 eura sa to fakt oplatí. Dokonca ak niečo, čo ste si objednali, práve nemajú, donesú vám alternatívny tovar a môžete sa na mieste rozhodnúť, či si to vezmete alebo nie.
janny300
Ja robim nakup 2 x za mesiac co zeleninu dostanem na trhovisku.urcite nepotrebuuem to co ponukaju a ich prazdne regale .I ked hypermarket v nitre je celkom fajn ale tiez to tam vyzera ako sklad vsetko na sebe alebo vedla seba az do vrchu naukladane, ale na tom nezalezi 16 pokladni 5 otvorene .stojim 3 v rade predomnou 2 obrovitanske kose na pokladnu kazdy pocitam asi 15 minut ...strasne...
paploska
no spomínala som, že ide o tesco v PP a tu je problém s doručením domov :-) mám rada svoje mesto a okolie :-), ale niekedy je to na zaplakanie, že si nemôžete objednať dodávku čerstvých surovín domov, lebo nie ste v BA. Aj keď tam trávim pracovne veľa času, čerstvé potraviny sa prevážať nedá, resp. je to náročné. nedávno som čítala rozhovor so Židekom, ktorý vidí najväčší problém v nekvalite ingrediencií predávaných v SR. Potrebujeme sa ešte veľa učiť, aby sme dobehli susedov. Mimochodom, včera v HN bolo porovnanie zmrzlín predávaných u nás a v Rakúsku. mkrnite.  hnporadna.hnonline.sk/c3-60342330-kp0000_d-60342330-par-kilom...

 hnporadna.hnonline.sk/c1-60341900-viete-z-coho-sa-vyraba-zmrz...
pusta
k tescdomov ešte chcem dodať, ak máte preukaz ZŤP, dovoz nákupu k vám domov je zdarma. okrem toho sieť zásobenia tesco rozširuje aj na dalšie mestá, len treba sledovať, či aj to vaše už nepribudlo.
mám také isté pozitívne skúsenosti ako @ejta a nedám na tesco dopustiť.
marika9
Myslím si, že všetko je v ľuďoch. U nás v Nitre máme 2 Tescá a je to rozdiel. V obchodnom dome nakupujem pravidelne a rada, okrem chleba. Ten máme obľúbený od iného dodávateľa. Nikdy som tam nevidela staré mäso alebo iný výrobok. Naozaj, nepreháňam. Ale v hypermarkete sa teda nevyžívam. Nenormálne veľká plocha, tiež zelenina nie je vždy vyložená a aj mäso som tam videla v inej farbe, ako má byť. Dosť často je mäso nedostupné. Buď nevyložené, alebo pri obslužnom pulte treba čakať na mäsiara.
Tak už viete, prečo si myslím, že je to v ľuďoch.
hubata
Mne vyhovujú menšie obchody: nemôžu mať také rozľahlé sklady, preto sú tam potraviny čerstvé. Hyperbordely majú svoje hangáre kde tovar chladia aj niekoľko mesiacov, takže nemôže byť čerstvý.

Nemáte nablízku záhradkársku osadu v PP alebo rodinné domy? Tam treba nakupovať čerstvú sezónnu zeleninu a ovocie.
paploska
@hubata máme v michalovciach všetkého neúrekom, len je to pre nás ďaleko a časovo náročné. vajcia mám domáce, mäso už kupujem kupujem od predajcu v okolí, len so zeleninou a ovocím mám problém, keďže nemôžem 3x do týždňa cestovať na záhradu k svokre. Ale stále hľadám....no stále si myslím, že ak chce niekto podnikať v potravinovej oblasti musí spĺňať isté normy a požiadavky klientov.
mirop
Tesco je tragedia aj v Cechach, pokial nemusim, tak tam nenakupujem
rulik
a potom, že len za socíku bolo v obchodoch prd
mariamka
dnes, teda vcera som bola po 100 rokoch v nasom okr. meste v Bille a doslova som sa vysantila, tolko cerstvej zeleniny, syrov, masovych vyrobkov, peciva atd atd,, mali sme malo casu ale co som potrebovala, za 10 min. som nasla, co v T stravim 2 hodiny ako bludny Holandan a kupim co som vobec nechcela
hubata
@Paploska , ty máš svokru so záhradou a nemôžeš k nej cestovať 3 x týždenne....
To načo chceš k nej cestovať 3 x týždenne, veď si tam zájdi len 1 x týždenne a predsa ak máte chladničku, tak ti tam ovocie a zelenina vydrží ten týždeň a ak niečo začne vädnúť, máš predsa mrazák, kde to zamrazíš a bude mimo sezóny.

Ja som myslela že túto tému zadala žena čo nemá prístup k nejakej záhrade a je nútená kupovať v hyperbordeloch a na moje prekvapenie vy záhradu máte .....
Takže asi zbytočná téma a problém je niekde inde....
tetuska
je to všetko o závozoch a o ľuďoch, robím v Tescu, takže môžem posúdiť.... zákazníci sú stále nespokojní, ale keby ste videli, čo robia s tou zeleninou a ovocím, to je niečo hrozné, stále preberajú a keď sú v akcii banány, škoda písať...z vlastnej skúsenosti a skúsenosti zákazníkov môžem povedať, že vždy hovoria aké máme pekné mäso a aj s kvalitou obsluhy sú spokojní... niektorí sú nespokojní stále a ani nikdy nebudú takže nech si idú nakupovať do iných reťazcov, tam im určite vyhovejú, alebo budú škamrať neustále... to najskôr... keď som bola v Jednote a videla to ovocie a zeleninu, u nás to preberajú, ale tam asi ťažko, lebo to bolo škaredé a predávali to donekonečna... takže hypermarket TESCO a iné hyper... a super... je to všetko o ľuďoch a niekedy sa tí dotyční tvária, že sú viac ako B O H a my pracovníci sme len "chudáci", ktorí im majú "slúžiť"...
janara
..no, ja som z BA, mám blízko Billu, ale čo sa týka zeleniny,ovocia a kvality som teda hodne sklamaná, neraz uvädnuté, hnilé a pritom dosť vysoké ceny, pečivo potlačené, opakovane tovar po záruke...hlavne mliečne výrobky...naposledy som doniesla na pokladňu 4 kyslé smotany..všetky po záruke..pokladník išiel blokovať, som povedala že to nekupujem,že som to priniesla, aby to zlikvidovali,že je to 1-6 dní po záruke...viete čo mi povedal? ...že mi to predá so zľavou...tak to je sen !!!
..teraz nakupujem viacej na trhu ...to je môj postreh z Bila
..ale vo všeobecnosti v každom supermarkete je niečo ok a niečo des...
2010
U nas bola nedavno afera kde obvinovali retazce ze zasobuju obchody podla smerovacich cisiel , podla principu cim nizsi prijem na obyvatela tym horsi tovar ( nekvalitne ovocie a zelenina ).
marcy
@2010 zrejme tento princíp je aj u nás.....bez servítky keď ukázali regále Billy v BA s chladenými rybami a plnými regálmi rôznych druhov zeleniny,či ovocia ,som si len vzdychla....u nás 6 cenová.....Kaufland má akciu na sušené paradajky a v sobotu ráno už nemaju ?!?!?...posuvné umelohmotné pulty zgyzdané,no hrôza :-(
paploska
@hubata nie problém nie je nikde inde, tu riešime problém v istom nákupnom reťazci. Žiaľ, nemôžeš poznať všetky okolnosti a vzdialenosti, takže chápem tvoje stanovisko :-)
arasidka
A my v našom okresnom mestečku máme : Tesco, Lidl, Billu, Hypernovu ACB, Jednotu, Terno......a aby som nezabudla na AGRO Milk.Až sa človek občas diví, že sa všetci uživia. Odkedy chodím denne k mame , zvykla som si nakupovať v Bille, je hneď pri maminom dome. A som striedavo spokojná - nespokojná. Ale ujde to. Tesco je na druhej strane mesta, skoro už až v Grinave, tak ho mám od ruky, ale akosi som si ho neobľúbila. Hneď vedľa je Lidl, tam zájdeme občas, ale obyčajne je tam cena ovocia a zeleniny dosť drahšia ako v iných obchodoch. Jednoducho - neviem ktorý z týchto superobchodov čo sa veľkosti týka, je v niečom omnoho lepší, ale najmenšiu dôveru dávam predsa len Tescu, lebo sme sa tam už viackrát sklamali. No a keď som bola predposlednýkrát v Bille, zarazilo ma, že zohnať mikroténové vrecko na akýkoľvek tovar je viac ako pracné, a čert chcel, že som stretla vedúceho. Reku, pán vedúci, ak mi poradíte, kde tie vrecká nájdem, budem vám vďačná. Poradil, aby som prešla z oddelenia ovocia a zeleniny okolo zákuskov a tam na začiatku sú pekárenské výrobky,práve odtiaľ ide, a skutočne tam tie vrecká videl. "To viete, ľudia nám tie vrecká kradnú a pri pokladni neustriehneme, či si ho omylom nedali do košíka a aj keď si ich tam dali omylom, zvyčajne nám ich nevrátia". Tak som sa otočila späť, prešla na druhú stranu a fakt - pán vedúci, hoci je už starší pán - má dobré oči - tí sáčky tam fak boli! :)
bembo
U mňa je najprv Lidl,potom Kaufland,čo sa týka Billy,je to tiež môj obľúbený odchod,hlavne čo sa týka čerstvého mäsa a akcií , s tým som veľmi spokojný.Tesco hodnotím ako smetisko euroúnie a vôbec tam nenakupujem.Teraz,keď som sa presťahoval do mestečka,kde je také mini Tesco,tam je zopár vecí,ktoré kupujem,hlavne tuniaka so zeleninou,v akcii za 0,99 centov,kapari tam boli pod 1 euro a aj artičoky,kde pôvodná cena je okolo 2 eur,ale ináč nic moc.
radost
@bembo
vtipne sa ti podarilo:...je to tiež môj obľúbený odchod...
želám dobrý deň..:-)