Varenie

Tapiokovy skrob

dzundzi - bez fotkydzundzi, 12. mája 2017

Ahojte,vie mi niekto poradit cim sa da nahradit tapiokovy skrob?neviem ho momentalne nikde zohnat.dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

hadik
Logicky iným škrobom. Zemiakovým, kukuričným, na pultoch obchodov je toho dosť pod rôznymi názvami. Načo používať niečo exotické a neprirodzené pre naše zemepisné šírky, keď máme k dispozícii viac než dosť iných rokmi overených a s našimi žalúdkami kompatibilných škrobov?
2010
Mozes ho nahradit arrowroot, ked sa mi nechce otravovat a chcem rychlo dokoncit nemliecnu omacku pri nizkej teplote aby bola hladka, priehladna a leskla.
kolby64
Tapiokový škrob sa nedá len tak iným škrobom nahradiť, je dosť odlišný. To, čo sa predáva ako tapioca, je mletý koreň manioku (cassave) a nikdy som sa nestretol s tým, že by to bol čistý, vyextrahovaný maniokový škrob. V trópoch z neho robia chlieb. Bežne k dostaniu vo vietnamských skladoch alebo indických obchodoch, v Blave Poppy na Škultétyho, v podzemí domu OH, pod názvom Tapioca starch - Farine di cassave, harina de yuca, mandioca. Výborný na pan de yuca, braz.Pão de Queijo , zmiešaný so syrom, maslom a vajcom a upečený.
hadik
@Kolby64 (19.5.2017 08:13)

Fúha, vidím, že cudzojazyčné názvy ako Farine di cassave máš v malíčku, ešte ma, prosím, pouč, čože je to tá Blava, ja viem len o jednom potoku pri Trnave s týmto názvom, ale tam asi Škultétyho ani obchodný dom nenájdem. :-)