Varenie

Syr na vysmáženie do mraziaku ?

grejsy - fotkagrejsy, 4. januára 2017

Pekný večer , chcem sa spýtať či sa môže dať syr na vysmážanie do mraziaku. Nakoľko mi jeden pán tvrdil že áno ,že to má odskúšané. Ale ja moc tomu neverím, čo vy na to . Poradíte mi ? máte s tým skúsenosti ? ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
No, myslím si, že by bolo treba upresniť - ten syr sa tam dá len na chvíľu, kým nestvrde tak, aby sa pri vysmážaní neroztekal. Alebo ho odkladať na dlhšie do mrazu a vybrať len ak je ho treba? Potom by ho asi bolo treba ale naporciovať.
alina598
Je to veľmi dobrá rada, obalený syr stačí dať aj do chladu prípadne mrazu, aby sa pri vyprážaní neroztekal.
2010
Staci zmenit techniku vysmazania a nerobit tvrdohlavo klasicky slovensky ako masne napite rezne. Potom sa da vysmazat aj zmrzlina


malusa
@ grejsy používaj sýr michalovska tehla a netreba davat do mrazaku,nevytečie,dobru chut.
rulik
Grejsy pravdepodobne myslela, či sa dá dať dlhodobejšie a či obalený
radox1
ja ked obalujem syr(vzdy 45%,aby sa tahal )si urobim par kusov do zasoby do mrazaku.
kimlo
Tiež mam v mrazaku obaleny syr do zásoby...a obalujem ho 2krat, a vyprážam vo fritéze aby bol cely ponorený, akonáhle sa začne nafukovat tak vyberiem. Ešte mi nikdy nevytiekol.
rulik
tiež obaľujem 2x a používam 45%-tný, ešte ma to nesklamalo
abdul
Ja dávam do mraziaku aj zemiakové placky prichystané na vyprážanie ( po našom haruľu ). Osvečilo sa.
grejsy
ďakujem za odpovede , /ale ja som myslela inak ,/ akože ked si kúpim napríklad 500 g syru na vysmážanie , tak ten celý neobalený , či ho môžem mať v mraziaku po dobu , až kým ho budem potrebovať či sa s ním nič nestane , ked ho vyberiem a rozmrazím, či nebude nejaký spľastnutý , alebo či sa niečo s ním neudeje tak som to myslela, neobalený len tak priamo z obchodu ho tam dať na nejakú dobu do tej mrazničky.
grejsy
@Haji tak toto som ja potrebovala vedieť , veľmi pekne ti ďakujem všetko som si to prečítala. Pekný večer .
1x haji
aroooo
Ja som si dávnejšie kúpila asi 1ks syr na vyprážanie, bola vynikajúca cena. Doma som nakrájala na rezne aké chcem vyprážať, medzi jednotlivé porcie - u mňa po 4 ks som poprekladala mikrotén. sáčik - aby sa dalo oddeliť potrebné množstvo až zamrzne, všetko uložila do sáčku a mrazničky. Teraz len vyberiem , len chvíľku nechám na linke, ešte skoro zmrznuté obalím a vyprážam a je mňam...
1x haji
kimlo
Narobili ste mi chute, dnes si určite spravím poriadneho "smažáka"...
siisa
@Haji (5.1.2017 19:57)

Super informácie. Nedávam syr do mrazničky, ale určite teraz už viem ako na to. Aj ja ďakujem.
1x haji
bubaya
Ja dávam do mrazničky bežne tvrdé syry, aj bryndzu a čerstvý ovčí syr, kúpim v lete zásoby a v zime vyťahujem. Syr trochu pustí pri rozmrazovaní vodu a nie je taký vŕzgavý, ale zato má intenzívnejšiu chuť. Bryndza po rozmrazení vyzerá úplne ako čerstvá. Základ je dobre zabaliť, aby k potravinám nebol prístup vzduchu.
1x haji
haji
@Tanaivan (11.1.2017 11:33)
Rádo se stalo, když mohu, pomohu. I mně se postup ujasnil. Všichni máme prospěch a spokojenost. Mávám!
ziegelfeld1968
@Grejsy (5.1.2017 19:47)
No konečne si im vysvetlila po lopate, čo si chcela vedieť. Nejaká pani to tu zviedla na tečenie-vytečenie syra-pochopil som, že tebe sa jedná o to, či sa môže obaľovaný syr držať v mrazničke. Pozri sa po hypermarketoch do mraziacich boxov a tým ich nájdeš kopu.