Rôzne

Susene marhule

zolik - fotkazolik, 16. februára 2015

Mate niekto skusenost, napad alebo radu? Mam vela susenych marhul a neviem co s nimi. Dakujem Vam.

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Sušené marhule sú výborné pre tých, ktorí musia v noci často chodiť čúrať.2 - 3 marhule pred spaním viažu tekutinu a človek spí v noci a nemusí behať na wc. Ak sú nesírené, kúpim.
zolik
@bubaya vdaka za tip, ale to nie je moj problem. Su nesirene, len postovne zo Svajcu by bolo drahsie ako cele marhule :-)
smejkad
klasika do biskupskych chlebickov a tak, ale napada ma, ze ak ich potrebujes minut vela , tak mi prisla na rozum este ovocna koža,
sice ju robia z cerstveho ovocia, ale hadam by to islo aj takto :-)
zolik
@smejkad vdaka za odozvu, ale nemam ani sajnu co to je ta ovocna koza.
@havino toto je dobry napad. Cast ich takto spracujem. Dakujem.
elysa
no ja by som z nich pridala aj do pečeného čaju....
bubaya
Škoda, ja som sa už tešila ako budem vyjedať pri telke marhule. Tak dať skvasiť a marhuľovicu, to je vynikajúca pálenka. Alebo marhule na chvíľu namočiť do vody a urobiť knedle, k tomu Marillenrosti, a kilo je fuč.
zolik
@bubaya , zial nemam moznost dat vypalit. ale napad dat prevarit a urobit Rösti napr. ku Kaiserschmarrn je velmi dobry napad. a este som na jednej nemeckej stranke nasla dobry recept na marhulove chutney s chilli. tak sa s tymi mojimi marhulami susenymi trochu pohram. vdaka za odpoved.
jozka2
zolik,ak mas kupovane musis ich umyt, ak domace nemusis,daj do napr.7 dl flase zalej studenou vodou,len nedavaj vela ovocia,lebo nabotnaju a nechaj na kredenci do rana.Rano budu ako zo stromu odtrhnute,nabotnaju a mozte komzumovat,mozes z nich v takomto stave urobit kompot.Ja ich konzumujem tak ako su nabotnane,skoda varit a vypit mozes aj stavu je vyborna.Suche zasa pouzivam na drobno pokrajane aj do maku na zaviny,do baboviek,do plnky z tvarohu,vsade kde chces dat hrozienka das marhule.
jozka2
Zabudla som este napisat,ze takto mocim kazde susene ovocie aj vlasske orechy,nasaju vodu a uplne oziju.
zolik
@jozka2 dakujem za dobre rady. cast som uz na skusku namocila do studenej vody.
jozka2
Pockaj a uvidis ako nabotnaju budu skutocne ako zo stromu.