Kuchyňa a vybavenie

Strojček na cestoviny

45678 - fotka45678, 11. apríla 2019

Práve som dostala tip na darček, chcem Vás milí varecháči poprosiť o radu, ak máte skúsenosť, aký strojček je kvalitný, ktorý by ste odporučili? Google núka aj s motorčekom, no rada prijmem Vašu radu. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

klukodvody
Já mám strojek na těstoviny obyčejný ruční. Stojí asi 490 Kč nevím jak na Slovensku. Já si ho nechal v roce 1985 přivézt z Italie tady se nedal koupit a jeden kolega v Itálii dělal. Dá se na něm udělat prakticky cokoliv a to mám jen ten se dvěma různými válečky. Síla se nastavuje přímo na strojku. Pokud neděláš těstoviny pro všechny sousedy tak ruční je ideální. On dnes má i nástavec na špagety. Je to dost dobré na lasaně a další. Srdečně zdravíme.
45678
@Klukodvody (12.4.2019 12:19)

Ďakujem, značku neprezradis? :-) ja to chcem kúpiť ako darček mladým.
sovka62
Ja už mám druhý. Prvý priniesol manžel pred vyše dvadsiatimi rokmi, vyskúšala som ho raz. Potom si ho požičali nastávajúci svatovci, blížila svadba našej dcéry a oni sa podujali, že na svadbu narobia tenké slížiky. Aj narobili, výborné. Strojček akosi nevracali, zato pod chvíľou prišla dcéra s krabicou slížikov, ktoré mi poslali. Po čase bol taký strojček v akcii v Lidli, tak som kúpila a svatovcom som oznámila, že ten strojček už je splatený slížikami. Robím
Chvíľu mi trvalo, kým sa metódou pokus-omyl naučila, aké tuhé má byť cesto. Teraz dávam približne 100 g hrubej múky na jedno vajce, ak je väčšie, pridám zo tri gramy. Robím najviac z troch vajec, aby som ich stihla pokrájať skôr ako cesto príliš preschne. Ak je teplo a suší sa rýchlejšie, prikryjem ho utierkou.
So strojčekom som spokojná a domáce slížiky má doma vždy.
1x 45678
45678
@Sovka62 (12.4.2019 15:02)

@sovka ďakujem, za tip aj komentár:-) ..len neviem,či v Lidli bude v dohľadnej dobe. Podravujem do Trnavy ,zaklopkam na výklad:-)
palokuchki
Neviem aky strojcek mas presne na mysli a kolko penazi chces do toho investovat. Ja som dostala tento od syna asi pred troma rokmi na vianoce.
 www.davidjones.com/Product/20350588?istCompanyId=466a8370-...

Som s nim velmi spokojna. Sam si odvazi muku, povie mi presne kolko vody treba pridat, sam si to premiesi a za 15 minut mam hotove rezance. Je tam viacej nastavcov, daju sa tam robit aj platky na lasagnu. Dcera robi na nom aj bezlepkove cestoviny.
haji
No právě. Mám jeden z prvních strojků, s nástavcem jen na nudle, ruční pohon. Dělávala jsem nudle pravidelně, měli jsme domácí vajíčka i mouku. Čím dál tím víc jsem toužila po části, která míchá těsto - to tuhé těsto mi dávalo zabrat. Nástavce na ravioly, špagety apod. mě až tak nelákaly. Postupem času začali dělat strojky i na elektrický pohon, to se mi svítily oči jako mlsnému kocourovi. Je to i moje posedlost pomocníky do kuchyně - diagnóza. Vzhledem k tomu, že už nemáme domácí vejce, ani mouku a přidaly se i jiné okolnosti, tak jsem od tohoto snu upustila.
Naprostý souhlas s @Palokuchki - její přístroj je super a úplně podle mých minulých představ a přání. Super moudrý Ježíšek, Philips byla a věřím, že i je, dobrá značka. Hodnocení zákazníků na Heureka zatím u těstovinovače Philips chybí. Například na el. těstovinovač Unold uvádí zákazníci v hodnocení různé těžkosti při práci s těstem /kryt, hřídel netěsnosti,/, nemožnost dokoupit nástavce apod..
/: strojky-testoviny.heureka.cz

Ještě jsou k mání nástavce na výrobu těstovin k různým značkám kuchyňských robotů. I to je možnost. Zmiňuji jen pro úplnost nabídky na trhu.
Držím pěsti, milá @45678 , ať dobře vybereš!
1x 45678
45678
Ďakujem za Vaše komentáre,zájdem do Nay tam by mal byť Philips čo odporúča @Palokuchty , akurát v recenzii je,že sa to zle čistí:-)..tak neviem,čo Ty na to @Palokuchty ?
palokuchki
Na kazdy nastavec je tam pomocka na cistenie. Treba to cesto na tom nastavci co tam zostalo nechat trochu zaschnut a potom sa to da velmi lahko vytlacit, vylupnut. Az potom to oplachni vo vode. V ziadnom pripade sa to nema hned zacat umyvat aj s tym cestom. No a ostatne casti sa umyvaju lahko, klasicky. Ja som s tym vsetkym velmi spokojna. Kupila som tento strojcek mojim dceram a nevestam a vsetky si ho pochvaluju. Na jeden raz tam urobis cestoviny z 500g muky.
klukodvody
Pokud mohu poradit, tak jak poslala Haji odkaz, tak bych volil ten Orion s nástavci. Přijatelná cena a dost možností těstovin. To mytí není zase takový problém. Hezký večer.
45678
@Klukodvody (13.4.2019 21:37)

Tento už nie je dostupný v e-shopoch... ďakujem,pekne popoludnie prajem:-)
beatacsontosova
Ja mam tento  www.oriondomacepotreby.sk/stroj...
ček-na-cestoviny-131501uz niekoľko rokov a maximálna spokojnosť, jedine plnené cestoviny som ešte nerobila, všetko ostatné je super a domáce rezance mam raz dva vždy spravené, ja teda robím z polohrubej múky, pomer netuším keďže mam zakaždým inú veľkosť vajca :) v orione ho bežne mávajú, má viacero na stavcov, akurát nemiesi cesto :)
1x 45678
palokuchki
No to je skoda ze ten nastavec tam neni. Ja ho mam robi to pekne jemne nitovky. Neviem ci sa daju kupit nastavce osobitne. Popozeram sa. A ci by to aj pasovalo na ten tvoj stroj. Pridavam fotku toho nastavca aj pomocky s ktorou sa to cisti.


1x haji
45678
@Palokuchki (15.4.2019 13:14)

Ty si zlatá:-) veď práve,to neviem,kde dokúpiť ,možno by aj pasovalo,keď je rovnaká značka,ten Tvoj nikde u nás nie je v predaji,a je mi to ľúto. Dôverujem tvojim skúsenostiam,aj preto by som zainvestovala.Ked pozrieš, a bude,dohodneme sa :-)
jerica
Nemám nič proti stojčekom na rezanceky. @ @ Trochu recesie , mala som ten istý ako @ kimlo, manžel v nevedomosti načo je ten strojček , strojček vyhodil . Čo už, kupila som si taliansky, ale nie je podľa môjho “ gusta” tak toľko čo potrebujem rezancov, spravím ručne, dokonca spravím aj deťom. Čo ma to aj baví ( zatiaľ)


45678
@Kimlo (16.4.2019 08:07)

Ďakujem Mirko,niečo podobné retro mám tiež :-)hádam viac ako 30 rokov,ale ruky tiež retro a aj keď hlava velí,nie a nie poslúchať:-)
kvakac
@Jerica (16.4.2019 08:36)

Najspoľahlivejší strojček. Sem tam prebrúsiť nôž a ide sa ďalej. Veď koľkože človek potrebuje tých cestovín pre domácnosť.
1x jerica
kvakac
A ešte kamarát Števko robí dobre tenké cestoviny. Minulú jeseň sme kopali studňu a naraz sa ozve z domu hlás - Števko poď prosím ťa nakrájať slížiky, ty to vieš tak dobre. Tak Števko vyskočil zo studne a išiel robiť slížiky. Tak studňa sa prestala kopať a čakali sme na Števka. Raz darmo kto vie ten je na nezaplatenie a ta hrdosť, že vie lepšie krájať slíže ako manželka. Takže aj takto sa dá.
denyany
Uvažovala som tiež o kúpe strojčeka na cestoviny a tak ste poradili aj mne. Ďakujem.
palokuchki
Prepac ze sa tak neskoro ozyvam. Tak ten tvoj strojcek je len s tyma nastavcami co s nim ponukaju. No a tie nastavce z mojho nepasuju na ten co si ty videla. Ja som si ten moj tu kupila v obchode podobnemu ako je u vas Metro. Zaplatila som zan $300AUS. Skus sa pozriet tam. Neviem ci sa tam u vas da kupovat cez ebay. Tam ich tiez ponukaju.
45678
@Palokuchki (19.4.2019 00:40)

Prepáč, že ešte Ťa obťažujem :-),ale predsa, ak by som hľadala náhradné nadstavce,bola by si taká dobrá a zmerala Tvoje? Škoda,že si nevieme napísať správu..priložila som obrázok môjho.Dakujem,že si ma povzbudila,som spokojná :-)