Strojček na cestoviny

18 komentárov
  • evusik, 4. marca 2010 o 17:57
    Chcela by som si kúpiť strojček na cestoviny. Videla som v telke talianskeho kuchára robiť na takomto strojku cestoviny. Rukou zamiesil cesto, chvíľu ho nechal odpočinúť a potom ho už len preháňal cez ten strojček, čím cesto vaľkal, ale aj miesil a na záver "pomlel" na slíže.
    Vyzeralo to super.
    Na internete som našla takýto
    » www.zasielkovyobchod.sk/inshop/strojceky-mlynceky/strojcek-na-c...
    [id-131501].htm
    ale vraj existujú aj talianske ktoré sú asi 4x drahšie, ale možno kvalitnejšie.
    Nemáte s tým skúsenosti? Ak áno poraďte.


  • sjuz, 4. marca 2010 o 19:01
    evusik - to sme dve - tiež si práve vyberám typ:)
    Ja chcem taký, čo robí široké rezance, tenké rezance a plát cesta v celku. Potom sú ešte aj také, ktoré robia štvorce.
    Premýšľam nad týmto: » www.panvice.sk/taliansky-strojcek-na-cestoviny-titania...

    Tu je ich viac: » www.panvice.sk/strojky-na-nudle/...

    Takúto sumu som zhruba ochotná dať, mám skúsenosť, že radšej si kúpim kvalitu, ako šetriť a potom ľutovať.


  • sjuz, 4. marca 2010 o 19:02
    Mám aj recept na výborné cesto do strojčeka. Pridám do receptov.


  • evusik, 4. marca 2010 o 19:18
    ten taliansky vyzerá dobre, aj cena je slušná, tiež by som si radšej kúpila kvalitnejší, nech mi vydrží dlhšie a dajú sa k nemu dokupovať nadstavce - niečo takéto som si predstavovala - takže díky.


  • malusa, 4. marca 2010 o 19:45
    Ja mam asi 5rokov strojek za vtedy 600Sk a sluzi dobre,robi nitovky,siroke rezance a platy na lasange z dlheho pasu krajam,do cesta treba pridat za lyzicu oleja aby bolo cesto pekne tvarne,chce to trpezlivost a vysledok sa dostavi!


  • kucharronald, 4. marca 2010 o 20:53
    My máme ešte asi pred 5 rokmi....vtedy mama kúpila za 300SKK....a ešte vždy ide a ani raz sme odvtedy v obchode nekúpili cestoviny..


  • alena45, 4. marca 2010 o 21:48
    ja mám strojčeky dva, obidva nevybalené, pretože najhoršie pre mňa je spraviť cesto, vaľkanie a krájanie rezančekov je super vec na nervy. Pustím si dobrú hudbu alebo prenesiem do kuchyne notebook, nahodím nejaký zmeškaný seriál a idem. Najprv nabrúsim nôž, ako obyčajne si odfaklím kúsok prstu, zalepím a potom to už ide ako po masle. V nedeľu som robila z 8 vajec a už sa teším na prvé domáce vajíčka, aby som sa pohrala znovu.


  • milan2, 4. marca 2010 o 22:14
    Ja som asi pred 8 rokmi pokukoval po takom strojčeku, ale talianske boli drahé, okolo 2000 korún, tak som kúpil v Tescome rovnako vyzerajúci asi za 500 korún (značka Merkur = made in China) a vaľkal som na ňom cesto tak ako Jamie Olivier v televízii. Nepoužíval som ho často ale aj tak sa mi po roku rozpadol, zodrali sa ozubené prevody. V záruke mi ho vymenili za taký istý. Ten som už používal častejšie a aj ten sa mi rozpadol asi po polroku. Už som sa ho hanbil ísť vymeniť a tak je v krabici v špajzi. Takže ak môžem poradiť, radšej ten drahší taliansky.


  • honestka, 4. marca 2010 o 23:04
    Taliansky strojcek pouzivam asi tak 23 rokov casto a sluzi perfect stale. Nic sa nestihlo opotrebovat a pouzivam aj nejake ine nastavce.
    Ako som ho dostala od deti na vianoce vsetky cerstve robim sama.
    Kupenske cestoviny kupujeme tiez vyrobene talianmi aj kvoli tomu, ze maju fantasticke vzorceky a cestoviny na vselico mozne.
    Takze suma dost velka, ale kvalita na neporovnanie s inymi.

    U vsetkych tychto strojcekov sa treba pozriet na vyrobok ako je urobeny a podla moznosti nekupovat nic, co ma teraz nahradu umelohmotnymi suciastkami, ktore ked sa opotrebuju je tazko nahradit a cloek zaplati vyrobok dvakrat.
    Moj stroj je uz urceny aj v "dedicstve" komu pojde hihi, som si ista, ze vydrzi, lebo kamaratky taketo stroje ozaj dedia z pokolenia na pokolenie...
    Urcite sa nesklamete, hlavne preto, ze cesto nie je potrebne dobre vymiesit a vyvalka sa takto "samo"...
    To je moja skusenost.


  • sjuz, 5. marca 2010 o 08:27
    Presne - honestka - tiež som toho názoru:)


  • jerica, 5. marca 2010 o 09:17
    Alenka45 , súhlasím , skôr ako vybalím môj taliansky strojček , mám ho ešte za socíku, bývaleho obchodu Merkúr ,domáce potreby ,má všetko na váľkanie , rezanie,ale pokiaľ to poskladám mám to dávno vyváľkané a aj pokrájané. Robím si aj bez strojčeku na cestoviny, fliačky,rezance , atď.


  • evusik, 5. marca 2010 o 09:34
    Ďakujem všetkým za rady, už som sa rozhodla že si ho určite kúpim aj napriek tomu že sú tu spokojní aj nespokojní, ale tak to asi býva.
    Keď vyskúšam, dám vedieť ako sa mi darilo.
    sjuz - sľúbila si recept na cesto, tak sem s ním


  • bozulka, 5. marca 2010 o 16:35
    Ja mám "mlynček na slížiky" od roku 1962,kedy som ho dostala od svojho otca,vyrobený "na čierno" vo fabrike.Dlhé roky som nedokázala jesť kupované slíže do polievky.Robievala ich moja maminka a potom ja.Len to gúlanie a potom krájanie,boli síce tenučké ,ale každý trošku iní a to ma štvalo.,tak som dostala mlynček a odvtedy mlela a mlela až do predminulého roku kedy som už domlela -nie mlynček,ale já.Mlynček zatial tróni v špajzi na polici.A teraz kupujem ceľkom dobré niťovky od súkromnej firmy a ostatné cestoviny jedine talianske a tie drahšie,určite sa to vyplatí lebo sú veľmi chutné.Ja sa už musím uspokojiť s veľkovýrobou.Tak trošíčku vám aj závidím keď môžete zavárať čerstvé cestoviny do vriacej slanej vody a dávať pozor aby nevykypeli a nezašpinili šporák......!!!!!!


  • sovka62, 5. marca 2010 o 18:13
    Mne manžel kúpil strojček asi pre pätnástimi rokmi na nejakej predvádzačke. Keď sme ho skúšali, zastavil sa u nás budúci svat a strojček si požičal, že na svadbu našej dcéry a ich syna so svatkou narobia domáce slížiky. Tak sa im zapáčil, že je u nich doteraz. Už viac razy sa ponúkali, že ho vrátia, alebo zaplatia, ale keďže za všetky tie roky mi vždy pár krát do roka pošlú veľkú krabicu žltučkých tenučkých slížikov, vždy ich ubezpečím, že takto mi ho splatili asi už viackrát. Tak nech je len u nich, obom nám to vyhovuje.


  • sjuz, 6. marca 2010 o 19:41
    Pozrite si: » www.igurman.com/2009/04/jamie-oliver-cestoviny-tagliate...

    Recept som už pridala.


  • gittka, 14. marca 2010 o 13:34
    ja mám strojček už asi 15 rokov a nedala by som ho za nic.stále ho používam a vtom čase stál asi 600sk.teraz presne také reklamujú v časopisich.


  • straka1, 13. marca 2011 o 15:55
    Evušik-máme takmer skoro rovnaké záľuby-aj keď vyšívania som sa musela vzdať-lebo to malo veľmi zlý vplyv na moju chrbticu.


  • evusik, 13. marca 2011 o 17:59
    @straka1 vyšívamie u mňa má zase zlý vlyv na môj zrak, respektíve už nato nevidím :-))) takže už ani moc nevyšívam... ale veď je kopu iných činností, no nie?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist