Rôzne

Spišské párky - ktoré kúpiť?

daanoo - fotkadaanoo, 7. augusta 2019

Chcem sa opýtať ktorú značku máte overenú, ktorá sa približuje k tým párkam ktoré som si v minulosti vychutnával. Teraz sa to nedá vôbec nazvať spišskými párkami, sú otrasne.

@zareaguj


Diskusia k téme

luss44
ak kúpim párky tak len spišské, iné žiadne. Skúšam rôznych výrobcov, od Cimbaláka som kúpila a boli výborné šťavnaté, no neskôr som kúpila znova a už boli trochu iné.. Chutné sú aj od výrobcu Krásno aj Zipser, i keď cena tých druhých je už nenormálna..
viera1
Originál Spišské párky od NORD-u Svit sa umiestnili na poprednom mieste v testoch.Sú v baraňom črievku,neobsahujú sóju,obsah mäsa 59% bravč. + 21% hov. zodpovedá norme originálu.Zipser párky a ani Párky zo Spiša nie sú spišské párky,obsahujú menej mäsa,sóju,sú buď v bravčovom alebo kolagénovom črievku.Toľko normy,ale na to by som sa nezamerala,vždy je to o tom,čo ti chutí.V dnešnej dobe si u výrobkov musíš sám nájsť výrobcu a akcia-neakcia,kupovať tie svoje,obľúbené.Krásno párky tiež kupujem,pôvodne boli označené ako spišské,teraz toto označenie nesmú používať (kvôli odchýlkam s normou),ale chutia mi.Mám známeho,ktorý tam chodí pre tovar a povedal,že tak čistú prevádzku v ČR,ani na SK nevidel.A to je tiež dôvod,prečo ich výrobky kupujem.V Sp.Belej by ich mala mať Sintra ☺.Vyskúšaj.
viera1
@Daanoo (8.8.2019 08:57)

Dostupnosť tovaru závisí od predajcu.Zrejme ich neobjednávajú (kvôli vyššej cene),ale zavolaj na
č. 0800 150 090 a opýtaj sa,kde v tvojom okolí dodávajú spišské párky.Myslím,že ani v Kežmarku nie je problém ich kúpiť,resp. príležitostne v Poprade,tam ich má aj Jednota.
ivkamatko
Dostať ich kúpiť v Levoči v mäsne pod názvom Spišské viršle. Nikde inde som ich nevidela. Sú vynikajúce. Neviem však, kto je výrobca, do Levoče chodievam málokedy. Ale zdá sa mi, že ich vyrábajú v Spišskom Podhradí.
viera1
@Receptik (12.8.2019 18:25)

Poľnohospodárske družstvo Branisko v Širokom a dostať ich v okresoch Prešov,Gelnica a SNV.