Rôzne

Smradľavé orechy POMÓC!

marchefka - bez fotkymarchefka, 15. decembra 2014

Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť?
Šetrila som si orechy, že z nich urobím na Vianoce dobroty.
Na moje veľké sklamanie sú smradľavé ako starý olej.
Neviete nejaký trik na to,aby sa dali použiť do koláčikov a tie nesmrdeli?
Za dobrú radu Vám vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

aroooo
no skrátka zvertali, s nimi už asi nič, jedine možno pre vtáčiky na okno...
1x vini55
bubaya
Žiaden, bohužiaľ, žlklý olej sa nedá nijako napraviť. Všetko, čo zo zožlknutých orechov urobíš bude smrdieť a bude mať odpornú zatuchnutú a príkru chuť. Jedine nasypať sýkorkám, tým žlklý tuk nevadí. Ináč len smer odpadkový kôš.
gabriele
zoxidovane orechy by som nedala ani sykorkam...jedine bohuzial vyhodit do kosa...su zdravotne zavadne pre cloveka aj pre ine zive tvory...
evanaaa
Preto je najlepšie orechy zasterilizovať alebo zamraziť.....práve včera ukazovala jedna gazdinka v TV Správach, ako ich sterilizuje, tak vydržia aj dva roky. Potuchnuté sa už nenapravia ničím.
cinka71
Zvyknem posekať a opražiť,zmiešať s cukrom a škoricou.Vhodné do mafín, jablkových koláčov,perníkov.
micanela
hned vyhodit, zrejme uz su plesnive - nevidno to ako plesen na chlebe ale su tam aflatoxiny
kuchticka
Vyhodit!!! Su nebezpecne pre zdravie ludi I tych vtacikov.
Ked kupim orechy (kupujem vylupane jadra) dam ich do rozohriatej rury na 350F (je to asi 180 C?) asi na 6-8 minut, medzi tym raz zatrepem plechom kde su nasypane v jednej vrstve , alebo ich premiesam varechou. musis kontrolovat, lebo vsetko s tukom sa rychlo spali. Po celkovom vychadeni -az za niekolko hodin - nasypem do sklennych poharov a pouzivam na pecenie, ale najviac ich zjeme ako zdravy doplnok nasej beznej stravy napr. namiesto inych pochutok pri TV, alebo ked pisem tuna na Varechu.
tiginko
jasne že bezmilosti vyhodiť. Ideálne je uskladňovať ich v mrazničke, alebo stačí aj v chladničke v zásuvke na zeleninu, množstvo, ktoré sa tak do mesiaca spotrebuje, len musia byť dobre zabalené, aby nenavlhli. Alebo kto má vákuovačku, tak vo vycucanej nádobe :-)
mijaita
Orechy zasterilovat priste, navody na Vareche jsou. orechy dej ptackum, budou ti na jare krasne zpivat za to! A upec cukrovi bez orechu a mas to. Druhu bez orechu je mnoho a jakych krasnych!
1x cuketa
zolik
Vyhodit, ak nahodou nechces niekoho priotravit, napr. Svokru, manzela atd. :-)
braxi
orechy dať do 7dcl pohára vložiť na 2 min do mikrovlnky, potom uzavrieť, uložiť v špajzke....vydržia veľmi dlho, mám to vyskúšané...
rell
Orechy uchovavam v mrazničke. V prípade núdze, keď nie sú orechy, dajú sa použiť pomleté a opražené ovsené vločky
hubata
Orechy sa najlepšie uskladňujú predsa v škarupine, ešte nerozbité a nevylúpané. Stačí ich mať zavesené v plátenom vrecku na vzduchu a podľa potreby rozbíjať.