Smotanové nátierky - alternatívy bez mlieka

7 komentárov
  • dashad, 22. marca 2013 o 16:21
    Dobrý deň,

    zo zdravotných a iných dôvodov nekonzumujem mliečne výrobky. Na americkom trhu existuje niekoľko producentov alternatívnych výrobkov, napr. značky Follow your heart alebo Tofutti. Viete poradiť, či sa dá na Slovenskom trhu nájsť podobný producent? Hľadám konkrétne alternatívu ku smotanovým nátierkam, pretože majú špecifickú konzistenciu, nie ako klasický nápoj (ktoré na našom trhu sú rôzne - sójové, ryžové, kokosové atď).


    Ďakujem!


  • julica, 22. marca 2013 o 17:12
    Obávam sa, že tu nič také neexistuje, aspoň ja som sa s rastlinnými "smotanovými" nátierkami nestretla. Riadims a skôr tým: čo si nevyrobíš, nemáš. (tiež žijem bez mlieka)


  • marika9, 22. marca 2013 o 20:05
    Ja niekedy robím nátierky s rozmixovaným Tofu, taveným syrom, čítala som aj recepty s rozmixovanými strukovinami.


  • slavka2012, 22. marca 2013 o 20:16
    Ja robim natierky z tofu a dochucujem ich roznymi zeleninami (cibula, cesnak,mrkva, paprika, chilli, olivy). Oblubili sime si aj hummus a sosovicovu ci tekvicovu natierku s bazalkou. V DM som videla natierky, dost drahe, na baze tofu.


  • brave, 24. marca 2013 o 00:10
    alfabio.
    rastlinné nátierky, sójová majonéza.


  • weron0605, 25. marca 2013 o 07:39
    jej, take by som uvitala aj ja :( slavka2012 sem s nejakym receptom :)
    inak ak ste z okolia ba, v bille v kitsee maju velmi velky vyber bezlaktozovych vyrobkov za ceny klasickych, ked nie este menej, ale natierky nemaju :(


  • martan, 25. mája 2013 o 00:11
    Produkty,ktoré kvalitou určite nezaostávajú za americkými (na Slov. určite No.1 ) : www.kulinart.eu Nefermentovanú sóju radšej nechať odsúdencom.. Domáce akožesyrové nátierky : namočiť na niekoľko hod. (ideál od večera do rána) semienka bioslnečnice. Vodu zliať(príp. prepláchnuť a zbaviť plávajúcich šupiek). S minimom vody a troškou oleja a citr. šťavy rozmixovať..a JE TO ! - základ dressingu, majonézy.
    Alternatívy : slneč. nahradiť lúpanými konopnými semienkami abo mandľami (šupky pred mixnutím preč). Slávnostná verzia - makadamové orechy ! Veľmi verná imitácia syra vznikne, ak túto hustú orechovú pastu necháme 9-10h fermentovať v malom plátennom vrecúšku - viac vo vitariánskych kuchárkach.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist