Zdravá výživa

Smotanové nátierky - alternatívy bez mlieka

dashad - bez fotkydashad, 22. marca 2013

Dobrý deň,

zo zdravotných a iných dôvodov nekonzumujem mliečne výrobky. Na americkom trhu existuje niekoľko producentov alternatívnych výrobkov, napr. značky Follow your heart alebo Tofutti. Viete poradiť, či sa dá na Slovenskom trhu nájsť podobný producent? Hľadám konkrétne alternatívu ku smotanovým nátierkam, pretože majú špecifickú konzistenciu, nie ako klasický nápoj (ktoré na našom trhu sú rôzne - sójové, ryžové, kokosové atď).


Ďakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Obávam sa, že tu nič také neexistuje, aspoň ja som sa s rastlinnými "smotanovými" nátierkami nestretla. Riadims a skôr tým: čo si nevyrobíš, nemáš. (tiež žijem bez mlieka)
marika9
Ja niekedy robím nátierky s rozmixovaným Tofu, taveným syrom, čítala som aj recepty s rozmixovanými strukovinami.
slavka2012
Ja robim natierky z tofu a dochucujem ich roznymi zeleninami (cibula, cesnak,mrkva, paprika, chilli, olivy). Oblubili sime si aj hummus a sosovicovu ci tekvicovu natierku s bazalkou. V DM som videla natierky, dost drahe, na baze tofu.
brave
alfabio.
rastlinné nátierky, sójová majonéza.
weron0605
jej, take by som uvitala aj ja :( slavka2012 sem s nejakym receptom :)
inak ak ste z okolia ba, v bille v kitsee maju velmi velky vyber bezlaktozovych vyrobkov za ceny klasickych, ked nie este menej, ale natierky nemaju :(
martan
Produkty,ktoré kvalitou určite nezaostávajú za americkými (na Slov. určite No.1 ) : www.kulinart.eu Nefermentovanú sóju radšej nechať odsúdencom.. Domáce akožesyrové nátierky : namočiť na niekoľko hod. (ideál od večera do rána) semienka bioslnečnice. Vodu zliať(príp. prepláchnuť a zbaviť plávajúcich šupiek). S minimom vody a troškou oleja a citr. šťavy rozmixovať..a JE TO ! - základ dressingu, majonézy.
Alternatívy : slneč. nahradiť lúpanými konopnými semienkami abo mandľami (šupky pred mixnutím preč). Slávnostná verzia - makadamové orechy ! Veľmi verná imitácia syra vznikne, ak túto hustú orechovú pastu necháme 9-10h fermentovať v malom plátennom vrecúšku - viac vo vitariánskych kuchárkach.