Rôzne

Smotana na šľahanie

katkapo - bez fotkykatkapo, 3. júla 2019

Poznáte to, keď sa snažíte zo smotany vyšľahať šľahačku a nič... nič... stále to nejde... Kde je chyba? Alebo sa šľahačka hneď zrazí? Prosím nejaké rady a tipy ako si s tým poradiť a aké značky šľahačky máte overené?

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
@Katkapo
Ak kupuješ čerstvú (v kelímkoch),deň vopred ju prevar a daj vychladiť.Na trhu sú kvalitné šľahačky aj s vyšším obsahom tuku (36-37%) a tie vyšľaháš bez problémov:vychladenú šľaháme na nižších otáčkach (nezakrytú!) a dávame pozor,aby sme ju neprešľahali,lebo nám vznikne maslo.Môžeš pozrieť aj túto diskusiu:
 varecha.pravda.sk/diskusie/slahackova-smotana/2150-forum....
haji
@Radox1 (3.7.2019 18:26)
Kamarádka koupila minulý týden do zmrzliny Pilos šlehačku, ušlehat nešla.
@Katkapo
U nás mám dobrou zkušenost se smetanou ke šlehání firmy Kunín /40,31%/, Olma /33%/, Madeta /33%/. Pravidelně kupuji KClassic šlehačku 33% v Kauflandu a tu také ušlehám vždy.
haji
@Katkapo ještě dovětek - vždy šlehám šlehačku dobře vychlazenou. Žádné oteplování na lince apod.
finczi
Používam aj smotanu na šľahanie z Lidla, nemám nikdy problém...
evanaaa
Hlavné, aby bola dobre schladená, a neprešľahať!
viera1
Napadlo mi,či problém nebude v tom,že šľahačkovú smotanu otváraš len cez uzáver a po vyliatí do misy máš tam len mlieko bez tuku,lebo tuk ostane usadený na stenách a mlieko nevyšľaháš.Ja krabicou potrasiem a zospodu vyrovnám založený kartón,ktorý odstrihnem a nožom vyškriabem zo stien tuk.Ten tuk je tam usadený viac u tých šľahačiek,ktoré sú skladované už v obchode v chladiacich vitrínach,UHT smotany by nemali byť v chladničke skladované,do chladničky patria až pred použitím,resp. po otvorení.Billa ich skladuje v normálnych regáloch,na tovare píšu skladovanie od +4°C do +24°C,takže ak máte v byte teraz do 24°C,neskladujte ju v chladničke.V linku,ktorý som dala,sa spomína Rajo,Rajo nemá dobrú technológiu UHT výrobkov,mlieko cítiť ako prihoreté,jogurty sú v podstate škrob,jedine maslo je dobré a aj to im robia Nemci ☻.Taká je moja skúsenosť.
kecupicek
Už mnoho rokov nepoznám problém s vyšľahaním šľahačky. Je to veľmi kvalitná šľahačka a volá sa Hollé. Na zákusku vydrží aj týždeň vo výške aj 5 cm. Bolo ju dostať v Kauflande. Ja ju kupujem u firmy IREKS.
pochlebovac
@Kecupicek (5.7.2019 08:29)

Nepoznáš problém s vyšľahaním šľahačky, pretože obsahuje chémiu. Niekomu ale chémia nevadí, hlavne že vydrží aj týždeň. Zloženie toho zázraku: stabilizátory: E420ii, E463, emulgátory: E472e, sójový lecitín E322, E472b, soľ, prírodná aróma, farbivo: E160a . www.toskania.sk/hole-rastlinna-slahacka-500ml/...

Naozaj veľmi kvalitná šľahačka.
katkapo
@Radox1 (3.7.2019 18:26)

Presne tuto som pouzila a nevyslahala sa mi:( bolo aj celu noc v chladnicke 2x som skusala. Mam robot mixer a otacky som dala najnizsie.. fakt neviem kde je problem. Syn bude mat narodeniny bojim sa ze to zase nevyjde.
mirop
Nikdy som nemal problem vyslahat akukolvek slahacku, napodobeniny ale @kecupicek by som nikdy nekupil, ale hadat sa je zbytocne, predsa tu uz doporucenie od @haji zaznelo
radox1
@Katkapo (5.7.2019 11:58)

tak neviem,ale je fakt ze som ju uz min. 2 mesiace neslahal.takze kvalita mohla ist dole,neviem.
viera1
Používam Melinu-extra krémovú šľahačku (36%),kupujem v Bille.Tieto horemenované hybridy Hollé,Meggle a i. rastlinné prípravky na šľahanie sa ani podľa zákona nemôžu nazývať šľahačkami,to je ako keby ste nazývali Ramu (margarín) maslom,bez ohľadu na to,že výrobcovia tam pridávajú chémiu ( maslová príchuť).Nerozumiem tomu,že toto je ochotný niekto dať do úst a používať ju v domácich podmienkach.Tak pre efekt (niekde na súťaž),ale nie na jedenie.
katkapo
@Viera1 (5.7.2019 21:37)

vyskusam tu slahacku do billi chodim casto dakujem, som zvedava na vysledok
kecupicek
Chémiu jeme vo všetkom čo je z obchodu, nechápem prečo vodíte svoje deti do cukrární na zákusky veď a tam používajú predovšetkým zahraničné šľahačky a výrobky najvyššej kvality z okolitých štátov EU. Keď ju dám na zákusok 2x do roka tak dúfam, že všetky tie éčka mi poškodia moje zdravie práve tak, ako šunka, salámy a pod. ktoré kupujete supermarketoch. Myslíte si, že tam uvádzajú všetko čo do toho dávajúMoji susedia mali 4 kravy a keď som doniesla 4- litrový pohár mlieka so smotanou, z takej smotany to bola šľahačka! Nezostáva nič iné, len tým super náročným zabezpečiť vlastnú kravičku. @Pochlebovac (5.7.2019 10:53)

majo51
ja davam vychladenu šlľahačku a ešte aspon hodinu dám vychladiť pohar a lopatky s ktorými budem šlahať vždy je nádherne tuhá šľahačka.