Kuchyňa a vybavenie

Sekacik/mixer na mandle - na pripravu marcipanu

suuzi - bez fotkysuuzi, 14. júla 2014

ahojte,

zhanam nejekau masinku, ktora mi poseka mandle a orechy uplne najemno /"na muku"/ - robievam totiz casto domaci marcipan a moj robot mi nechava vacsie kusky.

idelane by mi bol nejaky jednoucelovy sekacik, ale v zasade sa nebranim hocicomu, len nech to poseka fakt najemno.

plis dajte mi tipy
dakujem vopred velmi pekne
zuzana

@zareaguj


Diskusia k téme

katka78
Mandľovú múku si robím v mlynčeku na kávu, v ňom meliem aj rôzne semienka, ovsené vločky, čerstvú rascu do chlebíka. Už som v ňom mlela aj z ryže múku, z kryštál.cukru robila jemný práškový a pod. U mňa je to hádam najpoužívanejšia mašinka v kuchyni, aj sa o ňu príkladne starám. Neviem nakoľko by bola pre teba vyhovujúca, aké množstvá potrebuješ mlieť. Ja ju síce používam často, ale nie na veľké objemy. Ak ich aj náhodou mám, tak meliem v malom a na viackrát (naposledy napríklad z mandlí múku na makronky).


hanka56
také používám mlýnek na kávu a zkoušela jsem to na mlýnku na mak. Hodně jsem ho utáhla, ale tekl z mandlí olej :-))
babidka
Vyskusala som viacej druhov mixerov silnejsich aj slabsich a nakoniec sa mi najviac osvedcil - ten najlacnejsi maly sekacik /choper/ z Lidlu :-)))Stal nejakych 10 € , ma dost maly obsah a iba 2 rychlosti "rychlo/rychlejsie" :-))) Ale na pripravu marcipanu ho nic neprekona . Najprv dam trochu krystaloveho cukru, pomixujem na prasok a potom pridavam po lyziciach mandle . Ak nechces miesat do mandli cukor tak je potom lepsie postruhat mandle na mlynceku na orechy a potom mixovat . Ale moja mama nemala mixer a tak robila mucku na marcipan inak - najprv pomlela na orechovom mlynceku a nasledne na makovom .Nepamatam sa , aku to malo kvalitu ...ale robievali sme do vianocnych cokoladovych kolekcii marcipanove plnky, takze asi to fungovalo .
suuzi
baby, potrebujem posekat najemno asi 200-300 g - obcas, na potah an tortu.

babidka - ten chopper ti to poseka fakt najemno?
hanka56 + katka78 - mlyncek na kavu mam, ale tam mi zostavaju aj take vacsie kusky - vam to pomelie uplne najemno tie mandle? ja mam zn. orava Orava KM 800, ale on nema ostre noze, ale take tupe... no v kazdom pripade tam zostanu hrudky, co je potom na potahu skarede...

premyslam nad tymto
Sekáčik potravín Kenwood CH250
ale v navode pisu, ze mandle nepomelie uplne najemno:-(
zolik
Ja mam Kenwood CH580series 220-240V 50-60Hz -450W
Pomelie vsetko, co nepomelie jeho. Dufam, ze som trochu pomohla.
babidka
Poseka , naozaj . Nedavam naraz vela ale ani primalo -odhadujem , ze tak 50g naraz .Ked je toho malo tak to v tom iba lieta , ked privela tak ostanu aj vacsie kusky.Ale ked som to raz nechala pridlho , urobila sa mi az kasicka . Zdala sa mi vsak uz trochu prehriata .To sa ti moze stat aj v kavovom mlynceku - tou rychlostou a dlhym mixovanim sa to sice rozmelie na kasicku ale potom je to citit . Ako keby to bolo pripecene - pri takej rychlosti sa hmota doslova prehreje . Mne sa to podarilo podla mojej chuti az po niekolkych pokusoch .Ja mam este vacsi sekacik Kenwood K -Mix a ten ma vacsiu nadobu takze to naozaj neposeka .Drzim palce :-)
samanka
@katka78 aj ja mám tento mlynček, kávu som v ňom ešte nemlela, ale inak všetko, vrátane cukru, dokonca som v ňom mlela aj pohánku pre nášho celiatika, je cenovo dostupný a výkonný