Rôzne

Šaláty k pečenému prasiatku.

akeber - fotkaakeber, 24. novembra 2014

Žienky Varecháčky, potrebovala by som poradiť, recepty na šaláty k pečenému prasiatku aké druhy sa najviac hodia, vaše overené, obľúbené, tie ktoré vám a vašej rodine najviac chutia. Ja som dosť majonézová všade pchám Tatarku a majonézu... no nie som si istá či sa takéto šaláty k pečenému hodia. Prosím poradíte?

@zareaguj


Diskusia k téme

fanni
ja mam najradsej k pecenemu prasiatku jablkove pyre so skoricou :) a kedze ty si majonezova tak ako prilohu odporucam coleslaw: majoneza+biely jogurt+dijonska horcica+biela kapusta+mrkva+cibula. a vyborne su aj "baby"varene zemiacky s maslom a petrzlenovou vnatou
1x akeber
sovka62
Chuť prasiatka by som majonézou neprebíjala (ak sa niekto bez nej neobíde, podala by som ju zvlášť, nech si pridá kam chce a koľko chce). Podľa mňa sa k prasiatku hodia kyslé veci, nakladané, napr, uhorka, alma paprika sladká i pálivá, sterilizovaný kapustový šalát, kápia v oleji, feferónky, chren, horčica.....
marcel83
@akeber tiež by som, ako @sovka , nedával k prasiatku majonézové nič. Keď tak, osve do misy.

Nakladané feferóny, uhorky, kapustu, alma papriky plnené /včera som dostal pohárik, vraj podľa starého maďarského receptu nakladané do suda, od MUDr. Fričovej - ďakujem ;)/, Tiež nezabudnúť aj na čerstvú zeleninu /strúhaná mrkva s kúskami jabĺk, čerstvý hlávkový šalát, cibuľa, rajčiny,/ ;)



1x akeber
akeber
Aj som mala pocit že tá majonéza asi nie, kyslú kapustu & čalamádu, papriku, alma papriku, kápia, feferonky, chren to všetko mám v komore :-) ... tak už len čerstvú zeleninu, horčicu dokúpiť. Ďakujem za rady už v tom mám jasnejšie. Ešte že Vás mám :-)
soncya
ahoj @akeber , my zvykneme okrem zeleninky aj ovocie, nesmie chýbať čerstvý kapustový šalát z bielej ale aj červenej kapusty, ale hlavne plnka, pekne nakrájaná na kolieska (nahrádza nám chlebík)
Obrázok je z dcériných promócií, kde sme aj prasiatko nahradili pečenými kuracími nôžkami.


1x akeber
rulik
možno by sa nestratil nejaký zeleninový v kombinácii s chrenom, podľa mňa by to mal byť nejaký spaľovač tukov, nepridávať ďalšie kalórie majonézou
1x akeber
skillet
K pečenému prasiatku sa hodí najmä chren, horčica, feferóny, st.uhorky, alma paprika, kvasená kapusta, čalamáda a šalát kapustovo-mrkvový tatranský, z červenej kapusty hanácky.
1x akeber
perla61
@soncya , prosím,odkiaľ máš tú nádhernú dosku,či podnos na tie kuracie stehienka???
soncya
@perla ten nie je môj, ten si požičiavam od susedky, jej to vyrábal chlap. tiež rozmýšľam, že by bolo načase dať si spraviť svoju. :)
2010
Daj upiect plech, radsej dva co vidis a potom sa ozvi,


aroooo
doporučila by som aj na jemno strúhané jablká ošúpané s čerstvo tiež jemno strúhaným chrenom, trochu cukru, octu,/všetko podľa chuti a koľko štipľavého znesie/, zamiešať,skladovať v uzatvorenom pohári , šalát z kys. kapusty s nastrúhanou mrkvou, ak máš naloženú papriku plnenú kapustou na sladkokyslo...., vymeňme, je kyslé, ty z toho prasiatka....===:::)))
marcel83
:D no to hej. Ku "zdravému" pečenému prasiatku zdravá príloha :D