Varenie

Ryžovač do mikrovnky ..

elisticka - fotkaelisticka, 5. júla 2014

Milí varecháči nemáte niekto skúsenosti s týmto ryžovačom? rada by som nejaké recepty čo všetko sa dá v ňom variť ...kedže ja si robím natural ryžu stále je v ňom tvrdá .... viem že sa dajú aj jáhly robiť len neviem pomer .... dakujem pekne za odpovede

@zareaguj


Diskusia k téme

micanela
ja som robila ryzu v mikrovlnke v jenskej mise a potom som dostala ryzovar a neviem si ho vynachvalit - mala vecicka, nie draha, len das ryzu a vodu /plus co chces/, same sa to vypne a vzdy je dobra
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ elisticka ryža natural si žiada vopred namočiť aspoň na 6 hodín,najlepšie cez noc a potom už môže do ryzovaru :-)
jozka2
elisticka jahly by som nerobila v ziadno ryzovom hrnci oni nepotrebuju vela na uvarenie po premyti horucou vodou dat ich do vriacej vody povarit 1-2 a zatocit do uterky a nechat stat kym sa oblecies samo sa uvari len daj spravny pomer vody.
sovka62
@elisticka , ja mám nádobu na ryžu do mikrovlnky, skladá sa z troch častí. Miska, do ktorej sa naleje voda, do nej sa vkladá miska s dierkovaným dnom, do tej sa sype ryža a dekel na zakrytie. Ryžu som v ňom skúšala robiť presne podľa návodu tri razy. Akú som ju do MW dala, takú som ju vybrala, asi jej nikto neoznámil, že sa tam má uvariť.
Odvtedy miska odpočíva v pokoji a ryžu robím v rúre ako vždy.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ sovka len vyberte ryzovar a znovu vyskuste:-)
1diel ryža Parboleit 2 diel H2O zapnite MVL 14 minúta,skončí a nechať chvíľu a ryža bude oki..pridám soľ,korenie,cesnak podľa chuti..
V takom ryzovom hrnci možno uvariť aj cestoviny alebo zemiak.Verím že sa podarí:-)
elisticka
ano @ancicka aj ja ho mam presne ten isty :-) a prosim ta mohla by si mi napisat ako presne v nom robis pomer ryze a vody a cas ? aj ci robis natural ryzu vnom ,... dakujem :-)
ancicka
Ja si odmeriam tak 3 dl ryže,vsypem do ryžovar,v troške vody jú premyje.Potom v pomere 1:2 pridám vody,t.j 6 dl,za 1-2 čl soľ a 2 pl olej.premiešam a vložím do mikrovlnky.Nastavím časovač na 6 min.Po 6 mim.premiešam a vložím naspäť a taktiež nastavím na 7-8 min a nechám na najvyššej teplote .ja mám 750 W.Kto má 800W stačí 12 min.Tak ju nechám v mikrovlnke aj pol hod.alebo aj dlhšie,t.j.kýk sa nejde konzumovať.Natural ryžu som ešte nerobila,ale skús ju dopredu namočiť,ako Ti radia a tak ju uvariť.
ja som tento ryžovar kúpila aj mojím nevestam a sú s ním veľmi spokoné.