Rôzne

Nemá niekto z Vás zvyšné cibuľky knofi cesnaku?

elba - bez fotkyelba, 23. novembra 2017

Milí Varecháči, chcem Vás poprosiť - nemá niekto z Vás zvyšné cibulky knofi cesnaku? Posledná rada na odplašenie krtka. Ďakujem za odpovede.

@zareaguj


Diskusia k téme

mahreb
Co to je knofi česnek? Jinak mně pomohlo PePo - pevný podpalovač. Nastrkala jsem mu kousky do krtinců a byl pryč.
mahreb
Ještě jsem objevila toto - kontakt na Slovensku - 031 550 0505, 0918 138 893 info@sieberz.sk. Jinak je to moc hezká modře kvetoucí kytička. :) Přeji úspěch.
elba
Mahreb ďakujem za záujem je to skutočne krásny kvet presne ako píšeš , len som ho chcela potešiť (krtka/ na zimu a sieberz už neposiela ale skúsim pepko
afataga
Skus obycajny cesnak, na hrabose trochu ucinkuje, na krtka je tisic rad, ako ho vyhnat, ale udajne nic nefunguje, my to robime tak, ze pockame, kym sa odstahuje :-)
1x mitzy
mitzy
@Afataga (23.11.2017 11:32)

Ja som vedela, že ty si dobrý človek, čo ani krtovi neublíži. Len ma udivuje, že si mu neskúsila dať ku krtincu kečup alebo kukuricu z konzervy 3:-D
haji
@Mitzy (23.11.2017 14:54)
Holky, ještě by šlo na krtka vylézajícího na povrch udělat "bububu", on sa zlakne a odfrčí k susedom. haha
ubka
@Elba neviem,kde si získala informáciu o knofi cesnaku,že krtkovi nesmakuje, no nás by asi ten kečup a možno aj langoše k tomu chcel:-))) kotuha jedna normálne odignoroval aj draho kúpený knofi cesnak a trénuje naše nervy. Vyskúšam ešte to PePo lebo ani tablety do pisoaru,ktoré mi odporucali ako 100% účinné krtka neodradili a veselo si buduje sídlisko z krtincov v našom trávniku a vôbec nepoziadal o stavebné povolenie..hm, čo s ním? ..a to som mu ešte prihnojila hnojivom na odpustenie krtka,nič lacné,no žiaľ,tiež neúčinné.Prosto,krtko je pán! :-))
ubka
@Ubka (23.11.2017 19:04)

Hnojivo na odpudenie krtka, oprava*
afataga
@Mitzy (23.11.2017 14:54)

:-))) a keby sa este nasla dobra dusa a poslala by mi zo dve lyzice vegety, uz by sme doviedli k dokonalosti, nuz raz darmo, viac hlav, viac rozumu :-)
afataga
@Ubka (23.11.2017 19:04)

Ved presne ako hovorim - tisic sposobov a ani jeden nefunguje, ved oni sa raz odstahuju
1x ubka
ubka
@Afataga (23.11.2017 19:13)

Haaaaaá...alebo si nasťahuje migrantov :-) už som s ním boj vzdala a budem teda na tvoje odporúčanie čakať čo sa udeje.:-)

radost
@Elba
a je to určite krtko..??bo sú aj iné-a ešte drzejšie-podzemné po-tvory...my máme záhradu pri potoku-veľká výhoda aj pohoda-no zároveň si tam užíva aj hryzec vodný-domáci to tvor pri vodných tokoch..a ten si dohovoriť nedá...aj Brusel by pred ním kapituloval...:-)
syn kúpil drahé plašiče zvukové..potom pasty do dier..potom dáky posyp..aj knoty vydymovacie..aj splodiny z auta sme mu púšťali do obývačky..áno-presťahoval sa..vedľa..:-)
vlani sme našli dáke väčšie diery-čo to asi bude..??sme hádali..lasica..!!to je nepriateľ...požiadajte ju o pomoc..
keď chce pán boh potrestať človeka-dá mu zlého suseda..poznáš porekadlo...
a keď záhradkára..dá mu podzemného "parťáka"...
afataga
@Radost (23.11.2017 19:27)

Ja som netusila, ze nejaky hryzec existuje, tak som googlila a je to krasne zvieratko, vlastne taka mini vydra,
ale zije len pri vode, takze ak Elba nema pozemok pri potoku, vidim to na krtka.
1x radost
radost
@Afataga (23.11.2017 19:42)

áno..jasné..na obrázku krásne...
v reáli zničené obžraté korienky mladých sadeníc kríkov,stromčekov..a tých kopcov-oko naštvané..po zime cibuľoviny minimalizované-miluje tulipány..modrince..hlad je hlad..
verím-že na záhrade-nikto ho nemá rád...:-)
elba
milí varecháči ďakujem Vám za plnohodnotné a najmä vtžipné rady -potešili ste ma neviem čo mi máme v záhrade ,ale kopec je to poriadny,minule sme odtiaľ odniesli 4 kýble zeminy možno nejaký zablúdený baník a stým potokom ten je cez cestu asi50 m.
1x mitzy
mahreb
Ještě mne napadlo. prý je z krtinců nejlepší zem na přesazování kytiček. Kamarádka má vyzkoušené. Tak aspoň nějaký užitek. :)
mitzy
@Afataga (23.11.2017 19:11)

Jasne ja som zabudla, tvoja oblubena vegeta ;-D no nic, az budes v buducom zivote krtko, budem vediet, ako ta humanne vydurit. Az budem krtko v tvojej zahrade ja, nechaj mi pri krtinci nejake udene.