Rôzne

Romantická večera pre mladý pár

phillipsko - bez fotkyphillipsko, 12. septembra 2017

Ahojte, chcel by som vás poprosiť o rady, resp. recepty, pretože chcem prekvapiť priateľku večerou. Žiaľ nemám nejaký nápad, čo by som uvaril, pretože skoro všetko už odomňa pozná. Preto hľadám nejaký nápad.
Vopred pekne Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Ťažko radiť, keď nevieme, čo vám chutí.
Možno máte radi modernú kuchyňu, možno exotiku, možno ľudovú klasiku a možno niečo úplne iné.
A tiež nevedno, akú ligu kopeš
phillipsko
@Smejkad (12.9.2017 19:23)

Ahoj, tak myslím, že skôr z tej modernej kuchyne. Ak máš nejaký tip, tak sem s ním. Ďakujem
jojino
Navar kyslých zemiakov, faširku a zapáľ k tomu sviečku. A ako dezert kúp tatranku a postriekaj ju spreyovou šľahačkou. Určite kočka na večeru tak rýchlo nezabudna.
mitzy
Romanticka vecera moze byt v duchu francuzskej alebo talianskej kuchyne. Nieco lahke, kludne jednoduche ale chutne, spagety by som ti navrhla ja, k tomu dobre vino, ako dezert jahody, par sviecok. Moze to zniet ako klise :) skus sa poobzerat po nejakej dobrej kucharskej knihe, napriklad Mamma mia! nech sa vecer vydari.
radost
:-)
prežila som viac romantických večerov..nikdy to nebolo o večeri na tanieri..

nnoo..svet sa mení i ľudia v ňom..

užite si to..hoc aj lační..mladí romantický večer nie je večný..
:-)
2010
@Smejkad (13.9.2017 05:55)
Neviem ale mylis si manzelsku romantiku objest sa do nemoty.
Tuto je este zaciatocne stadium , ked vtacka lapaju pekne mu spievaju.
Chodte dakde na veceru alebo si daj poslat daco domov.
bubaya
Mne sa paci syrova fodue, to je rychlo hotove, len do toho musis dat kvalitny dobry syr, a zainvestovat do dobreho vina. Pri sviecke namacat si chlebik do jedneho kastrolika a kukat si do ocu, to je romanticke. Recepty su na vareche, nedaj sa odradit tromi druhmi syra, ak partnerka nie je expert. Staci kupit dobry emmentaler a raclette, a aby oba mali aspon 5% tuku.
kecupicek
Smejem sa, keď čítam vaše rady. Vidno, že sa vyznáte. Neverím, že dnešné super kočky naletia na romantickú večeru u priateľa. Majú celkom iné chute a poznajú mnohé luxusné podniky a autá. Naštartuj svoje niekoľkomiliónové auto a odvez ju do Monte Carla. Uvidíš, ako ťa bude mať rada......
mitzy
@Kecupicek (13.9.2017 12:32)

Co tak vypnut televiziu, zavriet bulvarne noviny a ist medzi ludi von a zistit na vlastne oci ake su mlade dievcata normalne (presne take ako pred sto rokmi)? Urazit takto nieciu priatelku, to chce riadne vajcia. Manzel priniesol zjavne pstrosie.
smejkad
@2010 (13.9.2017 08:08)

Ja som to myslela tak, že u nás romantika v tomto zmysle nikdy nebodovala. Každopádne s lapaním vtáčka súhlasím :-).
Ale : keď sa varí klasika, neznamená to, že sa musí človek zákonite najesť kopcom.
A áno, u nás sa diétam neholduje :-)
kecupicek
Nemala som úmysel nikoho uraziť, ak áno tak sa ospravedlňujem. Máš pravdu, sú aj dnešné mladé dievčatá dobré a skromné. Mám vlastné skúsenosti z blízkeho okolia a ešte nie som slepá. Cez leto som videla na dovolenke dosť dvojíc, kde ženy okolo tridsiatky objímali 50 ročných mužov, žeby to boli ich dcéry? Načo by im bol mladý romantik? @Mitzy (13.9.2017 17:04)

haji
Rybka, jahody. Je tu plno amatérských i profi receptů. Vybírej srdcem, to ti poradí nejlíp. Ať se daří!
haji
@Haji (14.9.2017 11:33)
Určitě filet či fileta!! Bo obírat kosti není až taková zábava.
1x bubaya
jojino
A čo tak kvargle? Alebo tlačenka, huspenina, cibuľa a ocot?
kecupicek
@Jojino (14.9.2017 13:57)
Počula som slovo kvargle, ale už neviem čo to je. Mali sme v práci upratovačku a tej sa naozaj stávalo, že si vždy pred nejakou akciou dala tlačenku s cibuľou. Sú ešte hrianky s cesnakom a tataráčik. Ten sme si dávali za mlada na rande v najlepšom hoteli v meste. Obaja sme voňali po cesnaku a ako krásne sme sa bozkávali. Každý podľa svojho gusta.
jojino
@Kecupicek (14.9.2017 18:23)

Kvargle sú predsa olomoucké syrečky.
A máš pravdy, tataráčiks cesnakovými hriankami je delikatesa a môže byť po nich aj celkom fajn bozkávanie, pokiaľ si ich dali obaja :-)
2010
Apon u nas kde nie su vegetariani to vyzera takto - co sa nevari kazdy den.
Kvalitny stejk, salat iny ako standartny a hranolky pomfrittes ( dietne pecene).
No a k tomu daake lepsie vino.





kecupicek
Perfektný nápad, poznáš recept na pštrosie vajcia? Dááááááááj recept na Varechu, romantičky možno super niečo navaria a prikryjú to zbierkou básní. Hovorí ti niečo slovo recesia? @Mitzy (13.9.2017 17:04)

kecupicek
Keď som bola malá nenávidela som túto vôňu, každé leto, keď som vystúpila z vlaku na stanici v Olomouci. Moja mama a teta to jedli každé ráno, ale museli počkať, kým sme odišli na kúpalisko. Nevedela som, že to Slováci tak volajú. @Jojino (14.9.2017 18:36)

mitzy
@Kecupicek (16.9.2017 21:40)

Ty si jednoducho cista provokaterka :D Recesiu a Secesiu si rozhodne netreba pomylit. (ale zas sa tu odbocuje od toho, co zakladatel temy chcel ako radu.) A to vies, postretavala si take pary, lebo mladi cestuju radsej po stopoch, vlakom a vyvalovanie na plazi je v takom mladsom veku predsalen nudnejsie ako preluskat zaujimavejsie miesta tejto planety a zazit dobrodruzstvo, stretnut ludi u ktorych sa da prespat na gauci. More a oddych pri nom, to je uz level 2. A co ty vies, mozno to boli patdesiatnici a patdesiatnicky, len dobre vyzerajuce. Recept na pstrosie vajcia nemam, ale az mi posles zopar, nieco vymyslim! Posli po kukucke trebars...
kecupicek
Zlatá moja Mitzy, chcela by som ťa vyviesť z omylu, mám vysokoškolské vzdelanie so špecializáciou výtvarná výchova a kus Európy som tiež precestovala, bulvár nečítam. Slovensko je také malé, že sa tu asi všetci poznáme a ver tomu, že by sa našli aj takí priatelia, čo by pre mňa pozháňali hocičo, nie len pštrosie vajce. @Mitzy (16.9.2017 22:32)

kajka04
Nechcem robiť reklamu ale osobne mám najlepšie skúsenosti s kuchynalidla.sk...
kecupicek
Chúďatenko naše, keď si prečíta čo všetko sme mu poradili asi prestane variť. Môj syn mal snahu variť, len keď bol zamilovaný. Potom prišiel k rozumu.
mitzy
@Kecupicek (17.9.2017 18:05)

Učila si výtvarku? To je super, ten predmet majú deti väčšinou najradšej ;)
jozka2
Filipisko,preco chces varit,bud moderny,objednaj z restauracie nieco lahke k tomu pohar dobreho vina,zapal sviecku a romantiku mas aj s dobrym jedlom.U nas v restauraciach varia skutocne dobre a aj na tanieri to vyzera velmi vkusne. Keby si tak pozval mna tak by som si dala kuraci stejk malo preljaty stavou ozdobeny rukolou a malu porciu zeleniny,aleho telacie medajlonky.Dobru chut.
olivika
@Phillipsko
Môj recept pre vás vyskúšaj bude Vám chutiť ,
1-2 kurčatá vykostíme dáme na dve hodiny do marinády ,môžeš použiť iba prsia,
Marináda : olej ,sójová omáčka, kari korenie ,čierne korenie,cesnak,vegeta, proveslánské korenie,
1: Pekáč vymastíme olejom .Na pekáč dáme 1-2 zelené papriky,červené a žĺté ,pór ,všetko nakrájané na pásiky .
Mäso krátko opečieme na oleji poukladáme na papriky a pór zalejeme 1-2 sladkými 33% smotanami posypeme strúhaným syrom ,pečieme v stredne teplej rúre pol hodiny.
radox1
pozvi ju sem,bude vdacna.odporucam sekanu s kyslym zemiakovym privarkom.