Kuchyňa a vybavenie

Robot, mixer, mlynček.....

bubaya - fotkabubaya, 23. februára 2015

Hľadám nejaký malý, šikovný prístroj, ktorý by namlel mäso, nastrúhal orechy, nastrúhal zemiaky na haruľu, alebo halušky..... Značka, prípadne cena veľmi nerozhoduje. Musí to byť prístroj extrémne skladný, pritom výkonný a odolný, varí sa často a pre 3-4 ľudí, musí sa doň aj niečo zmestiť. Ja mám veľký robot, takže nemám ani predstavu, čo mám hľadať. Nechcem kúpiť taký ten tyčový mixér s nástavcami, ten mala a napríklad mäso v tom nie je pomleté, ale rozdrvené na kašu, orechy na miagu posekané....Ak niekto viete čo vlastne hľadám, poraďte.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@bubaya , píšeš, že máš veľký robot. Ten by mal zvládať väčšinu toho čo požaduješ, nezvláda zrejme len mletie mäsa. I ja mám robot, hojne ho využívam a keďže mäso nemelie, mám k nemu mlynček, ktorý si s kilom mäsa poradí tak za tri minúty. Je k nemu prídavné zariadenie s valčekmi, ktoré strúhajú napr. syr a ten valček bez problémov zomelie aj orechy, ďalší strúha zemiaky, ďalší krája na hrubo a posledný zeleninu na plátky. Mám aj tyčový mixér. S týmto vybavením zvládam úplne všetko.
bubaya
Nejako mi to vypadlo z textu - hľadám malý a šikovný stroj pre sestru, ona má malú kuchyňu, takže aj stroj musí byť malý a spratný, taký aby mohol zostať stáť na linke a nezaberal všetko miesto, alebo aby sa niekde do skrinky zmestil, takže cca polovica z normálnych strojov.
nadia, tie stroje vyzerajú božsky, asi vymením ten môj, nemá mlynček na mäso, dávam si mlieť u nás v mäsiarni.
1x iwka80
micanela
podla toho kolko varia - ved maso nemelies denne, podla mna zbytocnost
ja mam moulinex robot, ktory vie vsetko ale... zaberie pol skrinky a pouzila som ho asi 3krat /a to umyvanie potom/ a hlavne vyuzitie ma malicky sekacik a ponorny mixer /tiez obycajny, bez zbytocnych nadstavcov/
1x elef
evanaaa
Správne, aj ja som túžila po dokonalom robote, ale potom som si to rozmyslela aj na základe týchto varecháčskych diskusií (vidieť, že sú dosť osožné, pomôžu, poradia.....), sme len dvaja starší ľudia, mäso si môžem dať pomlieť a na ostatné mi stačí sekáčik alebo stolný mixér, či ten tyčový. Napokon, tiež by som mala problém ho uložiť, i keď by sa mi zišiel struhák na kapustu, prípadne na zemiaky.......
hubata
Presne dievčatá: môj mixér je v škatuli aj so všetkými prídavnými onými. Mám malý ručný šľahač na miešanie krémov na zákusky, mlynček pôvodne kávový mi slúži na mletie maku a orechov a tyčový mixér na šťavy z ovocia. Chýba mi mlynček na mäso, ale čo už ďalší krám kupovať nechcem a tak ho meliem ručne, raz za čas posilujem.
marcel83
má aj nádstavce v balení:





čiže melie, strúha, plní a dá sa dokúpiť mlynec na mak:





marcel83
teda to je lis na ovocie /aj ten sa da dokupit :)/ a tu je ten spominany mlynec na mak :D



aroooo
ja mám ten z 1. linku Braun duo už asi 15 rokov a veľká spokojnosť...
bubaya
Vďaka za rady, aj odkazy. Asi sa na to naozaj vykašleme, kúpim taký malý sekáčik na mixovanie zemiakov do halušiek, videla som s dvoma nožmi, to podrví aj orechy, rožky.... a ostatné sa buď zomelie v obchode, alebo kúpi pomleté. Stroje sú všetky super, ale keď je mašina malá, tak je obrovské príslušenstvo, a naopak. Vyliečili ste ma z kupovania nejakého kompaktného gerétu. Ale zas pre mňa do veľkej kuchyne mám inšpiráciu. Čo by som si tak kúpila???? Pekný deń vám všetkým. B.
jozka2
Neviem ake mate vy skusenosti s el.mlyncekom na orechy,ale skusala som na viacerych a stale tie orechy su pomlete tak,ze su mastne a ja nemam rada taketo orechy do kolacov.Doniesla som si z domu mlyncek na orechy rucny a ostatne stoja v skrini.Je radost pozerat na tie krasne na drobno a na sucho ako muka pomlete orechy,ktore sa v rukach rozosypavaju a takto by vlastne aj pomlete orechy na kolace mali byt.
jozka2
Este som zabudla,mam mlyncek na mak a meliem na nom,ale to nie je mak taky aky som mala mlety rucnym mlyncekom.Vyvoj pokracuje,ale klasika je klasika.
bubaya
Aj ja som objavila taký mlynček raz v kuchynke, tak som ho ešte za 400 korún kúpila, aj strúhanka je z neho skvelá. A dodnes ho vyrába nejaká česká firma, dajú sa dokúpiť náhradné valce, na zeleninu. V bazáre som kúpila starý železný ručný mlynček na mak, môže mať dobre 50 rokov. Nakoniec budem mať kuchyňu vybavenú ako stará mama, heheheh.
luckam22
To je naozaj veľa podmienok naraz. Mlynček na mäso podľa mňa nejde skĺbiť s krájaním zemiakov. Hoci má sestra málo miesta v kuchyni, zvolila by som samostatne mlynček na mäso a klasický šikovný sekáčik pozri:.  www.gorenje.sk/vyrobky/male-domace-spotrebice/mixery-a...
Oba prístroje sú celkom skladné a výkon bude snáď sestre stačiť.
monicka8
ahoj,ja mám dve dcérky,majú rok,majú zavedené žaludočné sondy,kvôli zle vyvinutému tráviacemu systému.musím im všetku stravu mixovať úplne najemno.mám mixér ETA 0012.mixovanie najemno mi trvá 10minút.