Recepty so zdravími OVSENÝMI VLOČKAMI:)

6 komentárov
  • mrkvachren, 13. júna 2010 o 20:15
    Kúpili sme pol kila ovsených vločiek, ale neviem čo s nimi. Neporadíte mi nejaké chutné receptíky? Neviete náhodou, ako sa robí kaša? Ďakujem:):):)


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 13. júna 2010 o 21:36
    Receptov tu máme naozaj požehnane s touto surovinou, skús sa v tom trošku "pohrabať", nájdeš tam aj spomínanú kašu:
    » varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/ovsene-vlocky/...


  • kuchticka, 14. júna 2010 o 05:13
    @mrkvachren , s ovesnych vlociek mozes napr: varit polievku, kasu , piect susienky, alebo ine sladkosti. Mozes pridat osmazene vlocky na masle ako posypku na studeny salat, pridat trochu do drobenky ktoru davas na ovocny kolac atd...... Moznosti je vela a doporucujem ich vyuzit co mozna najviac, lebo vlocky su velmi vyzivne.
    Kasa: Odmeraj vlocky, nasyp do hrnca a pridaj vodu, stipku soli, postav na sporak a var asi 5-7 minut, obcas zamiesaj. Na 1 hrncek vlociek das 2 hrnceky vody. Vrari sa vlastne ako ryza, ale kratsi cas. Tak sa s chutou daj do varenia a pecenia. Urcite tu na Vareche najdejs plno receptov na vlockove susienky a kolacky.


  • tinca, 14. júna 2010 o 08:29
    @mrkvachren mám recept na jablkové koláčiky s ovsenými vločkami, sú dobré ak bude čas tak ho pridám na varechu. Ja pridávam aj do zemiakových placiek vločky sú potom ohromne chrumkavé. Ja ako kaše nemusím nemám to moc rada,ale keď bola mamina chorá, tak som ich míňala na kilá ona to mala rada napr. len zabariť mliekom a do toho akékoľvek ovocie. To mala vždy desiatu.


  • ludka10, 14. júna 2010 o 17:01
    ...ja z ovsených vločiek robievam kašu, obyčajne na raňajky, s vodou, tak ako kuchtička. Do hotovej už na tanieri pridám trošku mlieka ( rýchlejšie sa ochladí a je chutnejšia ) a moje vnúčatá ju majú radi posypanú grankom a poliatu javorovým sirupom. Za polievkovú lyžicu vločiek tiež pridám do zeleninovej polievky, keď sa mi zdá riedka, pretože zápražky do polievok som už dosť dávno prestala robiť. Alebo keď mám chuť na niečo sladké, zalejem si dve pol. lyžice vločiek bielym alebo ovocným jogurtom a nakrájam nadrobno kúsok jablka, banánu, alebo akékoľvek ovocie a pokvapkám trošku medom, alebo javor. sirupom.Robievam aj mafinky a keksíky - recepty pridám neskôr.


  • chorvatka, 14. júna 2010 o 22:44
    Opecenymi vlockami sa daju nahradit aj struhané orechy. Ja som na ovosnych vlockach prezila 4 roky na univerzite v 70-tych rokoch. Bola to najlacnejsia strava, rychla vecera, na dochutenie bol sladky med od mojho otca a navyse je to vyborna zivina na nervy (vitamin B).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist