Nápoje

Recept na zázvorovú pálenku

pcamaro - bez fotkypcamaro, 23. novembra 2015

Ahojte, nevie niekto poradiť recept na zázvorovú pálenku, moja dobrá susedka ju robievala, bohužiaľ zomrela a recept sa nezachoval, možno ani nebol, ona tak "od oka". Viem, že celý zázvor lúhovala v trochu režnej pálenky, ona to zarábala do 5 L demižona, varila do toho cukor - karamel, pridala zliatu pálenku z toho vyluhovaného zázvoru a zaliala to režným. Čo tam ale ešte dávala, to neviem, ale bolo to "one exkluziv" na žalúdok. Hľadám recept s pomermi jednotlivých ingrediencií , poradí niekto prosím?

@zareaguj


Diskusia k téme

pcamaro
ďakujem za rcp, samozrejme že som som prešiel internet a niekoľko rcp, a našiel aj tie ponúkané od 45678 a mojack, ale sú s medom a nie s karamelom. Dnes sa mi podarilo objaviť toto:  www.bohynekuchyne.cz/2014/12/20/zazvorovy-liker...

a to sa podobá tomu čo hľadám, musím vyskúšať. Ešte mám jednu nádej - manžel susedy žije v domove dôchodcov, pôjdem ho navštívíť, možno bude vedieť. Však keď ho susedka urobila, on demižón v pivnici strážil a chodil som mu "pomáhať".
rulik
Recept na Zázvorový likér “ZÁZVOROVICA”:
0,5 l vodky alebo kvalitnej domácej pálenky 
125 g medu (asi 6 PL), 
125 g čerstvo nastrúhaného zázvoru, 
1 olúpaný, na plátky nakrájaný citrón.
Necháme lúhovať / macerovať 3 dni, potom precedíme  cez sitko naspäť do fľaše a každý večer užívame polievkovú lyžicu až  5cl "panáka".
Celú zimu  nebudete prechladnutí a chrípka vás "obíde"
neviem či to malo byť toto