Varenie

Recept na nakladaný cesnak

ancicka - fotkaancicka, 6. júla 2019

Vedel by mi niekto poskytnúť rcp. na nakladanỳ cesnak, osvedčený.
Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Osvedčený a včera 5 chlapmi vychválený do neba. Ja nakladám spolu s uhorkami. Stačí 2-3 malé na flašu - 3 dl. Nálev robím ako na uhorky- " znojemský ". Nakladám ho vtedy ked uhorky a sterilujem spolu v hrnci . Po uležaní je tvrdý pekne chrumkavý. Korenie na 1 flašu : nové 1 -2 ks ,čierne 3-5 ks a bobkový list +- 2cm2- čiže malý kúsok. Niekedy pridám aj kúsok mrkvi. Nedávam olej. , to už je iná chut. Do nakladaných uhoriek tiež dávam cesnak a ked potom dám na tanier uhorky a je tam cesnak , tak prvý zmizne.Robila som aj bez uhoriek, ale nebolo to ono. Treba vyskúšat. každému chutná niečo iné.
dvorka
Neviem či som pochopila správne, ale ja keď mám veľa cesnaku robím z neho cesnakovú pastu. Cesnak prelisujem, pridám do neho soľ (na 500 g cesnaku 200 g soli). Vydrží veľmi dlho po otvorení v chladničke.
Je tu recept na cesnakovú pastu: cesnak so soľou a olejom. Na to sa chystám tiež, ale tento rok cesnak nemám, keďže som ho nesadila.
S cesnakom v uhorkách nemám dobrú skúsenosť. Neviem prečo, mne vždy zozelenie.
finczi
Tiež robím iba cesnak v soli. Občas som sa stretla s tým, že je strúčik pri uhorkách, ale nechutí mi to.
evanaaa
Cesnak som som si naložila len tak, do oleja, ale mám ho v chladničke už dlho, olej potom pridávam do niektorých jedál a dopĺňam v poháriku, čiže je ochutený cesnakom.....neviem, či by sa to dalo aj vo väčšom nožstve a zasterilizovať.
tomeska
Ten moj cesnak ide už len do úst.Je to taká jednohubka .Iné využitie som neskúsila .A aj mne semtam pár kusov zmodrá,či zozelená. - neviem či zlostou či čím,???????
Na jesen u nás byva výstava zeleniny a ovocia. každý sa pochváli ,čo mu vyrástlo a tam sa zídu aj všeliaké zaváraniny lekváre,kompoty a pod. no a ten cesnak som tam videla i v oleji. ,nechutnala som,neviem posúdit, .Ale bola tam i 7 dl flaša plná cesnaku,nie s olejom ale iný nálev. Ja robím do malých flastičiek,bud od výživy alebo nejakých iných pochutin, najviac tak 2-3 dl. Ak mám alma papriku tak aj tú tam prsknem .Uhorky som robievala s nálevom z Deka, teraz si robím znojemský , tam je i sladidlo, a to je o niečom inom. Chutná mi viac, a robím s nim všetko čo je na kyslo. a ked nemám kopor, tak nahradím saturejkou. (čerstvá alebo sušená)
Ale ako vravím, je treba vyskúšat, každý má iný mlsný jazýček. No a cesnak sa dá nakladat celý rok. m.
buchtabuchta
Ja cesnak mrazim, rozoberiem na struciky, niektore aj olupem, ak sa da, dam do krabiciek do mraznicky. Olupat ide lahko, je ako cerstvy, len je trochu sklovity. Vsetky ostatne konzervacne metody sa mi neosvedcili, alebo nechutili.
ancicka
Dakujem,určite vyskúšam aj od@ @ Kimla,aj ten od@ Tomeska ,aspoň po 2 fľaštičky.
Boli sme v Poprade a tám na námesti mali trh Taliani s rôznými produktami,či už sušené,alebo v oleji,taktiež rôzné syry,ryby a pod.
Zobrali sme si na okoštovanie z rôzných.Papriku a paradajky v oleji ,bola chuť skoro rovnaká ako robím ja,aj nam veľmi chutil cesnak.Bol čerstvy,chuť trocha kyselkavá,ale aj olejová.No proste bol výborny.
Bola by som rada,keby sa mi podarilo aspoň trocha napodobniť takúto chuť.
Pozdravujem.
1x 45678
dormella
@Ancicka (8.7.2019 13:47)

Ancicka, jsou ruzne italske recepty jak nalozit cesnek. Jen mi dej vedet, zda byl cesnek nalozeny v cistem oleji + bylinky, nebo v octove marinade + trochu oleje
ancicka
@Dormella (8.7.2019 15:23)

tak to neviem presne,ale zrejmä to bolo v octovej marinade s olejom,lebo bol jemne kyselkavý.