Varenie

Rebarbora/spracovanie

danja301 - fotkadanja301, 18. mája 2015

Dobrý deň,máme v záhrade jeden koreň trojročnej rebarbory.Nemám s ňou žiadnu kuchársku skúsenosť a preto bz som rada poradiť ,kedy ju obrezať a ako ,či až ku koreňu a či listy pred spracovaním olúpať,lebo nikde v recepte som sa stźm nestretla ,ale niekde som čítala,že stonky je potrbné olúpať.Dakujem:)

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
@danja301
rebarboru nerežem..listy so stonkami vylamujem rukou pri koreni-nie všetky-tie najmohutnejšie..nie naraz..postupne..sťahujem len tenkú vrchnú šupku so stoniek..listy nepoužívam..teraz je optimálny čas na konzumáciu..ja ju mám najradšej v džemoch..napr. nadstavujem ňou jahodový-pre nás je chutnejší-bo rebarbora krem hmoty pridá kyslosť..
kuchticka
Listry rebarbory su jedovate, nepouzivat k jedlu!!!
Niektory druh rebarbory sa nemusi olupat (stahovat vrchna supka). ja mam taku, nelupem.