Kuchyňa a vybavenie

Pyrolýza

janger - fotkajanger, 24. augusta 2016

Mili Varechaci,

chcem sa poradit...

Budem potrebovat vymenit ruru. V minulosti som si vzdy hovorila, ze ked to uz bude aktualne, tak kupim ruru s pyrolyzou. Rada by som od ludi s takouto rurou pocula, ze ake mate s tym skusenosti.

Moj muz hovori, ze ked to budeme mat pustene, budeme mat plny dom dymu, ze to bude smrdiet...
Jednoducho, odhovara ma.
Myslim, ze ludia, ktori to maju, tak vedia poradit najlepsie. Smrdi to, dymi to?

Mate pripadne skusenost s inou funkciou, ako napr. katalyticke cistenie, cistenie parou...

Dufam, ze mi pomozete pri mojom rozhodnuti.
Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

myalab
ja mam parnu ruru uz viac ako 10 rokov a nedam na nu dopustit, Jasne, ze aj s programi na pecenie obsahuje aj automaticke recepty a pod... Lahko sa udrziava
1x janger
andreac
Ruru s pyrolytickym cistenim mam uz niekolko rokov. Som s nou velmi spokojna, pri ani po cisteni nedymi ani nesmrdi. Ked vychladne, otvorim ju a na dne ostane po cisteni male mnozstvo cierneho prasku, ktory treba len jednoducho utriet.
Je tu vsak jedna nevyhoda: Z rury musim pred pyrolytickym cistenim odstranit vsetky nerezove rosty a drziaky - takze tie musim cistit manualne, co je dost neprakticke.
1x janger
janger
@andreac , Andrejka, dakujem, no to je presne rada, ktora sa mi velmi hodi :-). Poviem muzovi ;-)...
Existuju aj rury, ktore maju rosty vhodne na pyrolyticke cistenie, budem si davat na to pozor. Dokonca aj pekace...
@myalab , tiez dakujem pekne.
martamm
Dcera ma tiez ruru s pyrolyzou, uprimne strasne jej zavidim, genialna vec. Zaprisahala som sa, ze ak ja budem menit ruru, tak uz len s pyrolyzou, totiz ak nieco nenavidim, tak umyvanie rury, drhnem ju pekne na kolenach , co uz v mojom veku robi znacny problem Len manzel vzdy frfle, co sa stazujem, pritom on v zivote ruru necistil. Janger, nedaj sa odradit a kup si ruru, ktora Ti ulahci zivot :))))))))))))
1x janger
alexdidi
Mám rúru s katalytickým čistením a som veľmi spokojná. Neporovnateľné s bežným čistením. Príslušenstvo však tiež musím čistiť zvlášť. Nepoznám pyrolýzu, ale zdá sa mi to ešte lepšie.
1x janger
janger
@alexdidi , citala som aj o tom katalytickom cisteni, aj to sa mi pozdavalo. Ze v niektorych rurach to funguje len na zadnu stranu, v niektorych aj na bocne strany a vrch....Dakujem ti pekne za komentar. Ked to clovek pocuje od ludi, co maju s tym skusenost, tak je to lepsie, ako len citat.
lizatko
Treba zapriahnut do cistenia rury aj manzela. Fakt nechapem, preco mnohe slovenske zeny si akosi automaticky nalozili na plecia urcite neprijemne prace, a potom im akoby automaticky zostali. Pritom su to chlapi, ktorí hlavne vyzadujú váru, pecenie, a vlastne plné brucho, castokrát by sme sa my zeny kludne zasli bez pečenia a varenia aj pár dní.
A nevravte mi, že argumenty "vsak on zas robí iné veci", alebo "vsak on robí v záhrade" a podobne, sú namieste. Vsak zeny vselico "iné" robia tiez.
Nuz, kto chce kam ....
janger
@Lizatko (27.8.2016 12:09)

@lizatko , no ty si ale dovolujes! Ako ty vies, co moj muz robi a co nie? Ako vies, ci cisti, alebo necisti ruru? Ci on vari, alebo nevari? A ked niekto ma na nieco iny nazor, to neznamena, ze nic nerobi... No, ale to som ti tu ani neni povinna vysvetlovat.
jozka2
Janger,takuto ruru mam aj ja ani neviek kolko rokov,zatiahnem packu a venujem sa inej praci,je to na nezaplatenie.Co mne na tom vadi je,ze uz tu ruru tolko nepouzivam a preto ju nechavam pomaly zaspinit,cistenie sa asi neda ani robit po kazdom peceni ,ked sa troska uspini,manualne ano,ale nestoji mi to za namahu sa tym trapit,inac je to dobra vec a nesmrdi z rury,chemikalie ano,ak chcem cistit manualne nepouzivam chemikalie ale sodu bicarbonu.Zdravim
1x janger
janger
@jozka , dakujem za koment a ze si sa pristavila...Veru, treba si zivot ulahcit :-)
a cas vyuzit prijemnejsim sposobom. Som rada, ked tu pocujem, ze to nedymi a nesmrdi, o to nam slo...Aby sme nemali plny dom dymu. A tie chemikalie, to mas pravdu, niektore velmi silne vonaju (smrdia). To cloveka az hlava z toho boli. Pozdravujem.
1x seanka
bubaya
Ja mám rúru s vodným čistením. Keď dopečiem, dám dovnútra plech s horúcou vodou. Voda sa začne vyparovať, nechám ju tam, kým nie je vlažná. Potom handrou povytieram rúru, málokedy mám také pripálené, že potrebujem ešte použiť nejaké radikálnejšie metódy. To je pre tie, čo nemajú zázračné samočistiace rúry, a nemajú radi smrad chemikálií. Ale keď si budem kupovať novú, tak tiež tú s pyrolýzou.
1x janger
janger
@bubaya , prepac neskoru reakciu...Dakujem ti za komentar. Aj s tou parou to moze byt dobre. Ale ja som uz taka namaskrtena na tu pyrolyzu ;-). Uz aj viem, ktora rura to (pravdepodobne) bude.
janger
@martamm (22.3.2021 07:40) , no to je teda super!
Vidis, a ja este nemam nic :-). Len staru trubu :-))). Ale hlavne, ze este pecie.
Ale fajn, ze si napisala, dobre je podelit sa o skusenosti. Dakujem a pozdravujem.
2010
Lutujem ze som tento prispevok cital, nemal som ani sajnu o pyrolize a pochvalil som sa zene. Stahujeme sa riesime novu bielu kuchynu a vsetko zariadenie cierne, takze dakujem, uz tam bude aj cierna pyroliticka Bosh truba , skoro zadarmo...