Púpavový čaj- ako na to?

11 komentárov
  • baskag, 30. apríla 2013 o 13:10
    Dobrý deň, vonku sa to už začalo zelenieť a žltnúť od krásnych
    púpav a čítala som o skvelom púpavovom čaji, no nebol tam presný
    postup. Vie mi niekto poradiť?
    Vopred ďakujem :)
    Baška


  • mariamka, 30. apríla 2013 o 13:36
    3 čajové lyžičky vňate aj s koreňmi zalejte 3 dcl studenej vody a priveďte do varu. Povarte pár minút a následne nechajte 10 minút lúhovať, potom preceďte. Čaj je najlepšie piť vlažný, trikrát denne pred jedlom.
    celý článok tu: » zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/278918-natrhajte-si...



  • nadia56, 30. apríla 2013 o 16:26
    tu najdes recept podla marie trebenovej
    » www.zdraviezbozejlekarne.sk/pupavalekarska.html...



  • rulik, 30. apríla 2013 o 17:42
    @baskad nemyslela si púpavový med?


  • mariamka, 30. apríla 2013 o 17:57
    myslim ze med urcite nie.. ja mam celkom slusnu zbierku klnih o liecivych bylinkach vratane Marie Treben, a ked budes chciet, naskenujem ti tie stranky,... co sa tyka pupavy, tak na 90% sa preferuje koren a vnat, tie kvietky budu skor vizualna a aromaticka zalezitost, dokonca mozu byt aj alergen, kedze je tam pel, stale plati "Doveruj a preveruj" :)


  • rulik, 30. apríla 2013 o 20:04
    @mariamka - no zrovna Maria Treben nie je meradlo dôverihodnosti


  • kuchticka, 1. mája 2013 o 06:08
    @Baska ,preco tuzis varit pupavovy caj? Ja zberam listy pupavy hned od prvych ked zacnu rast a jem kazdy den vsetko co na zahradke nazberam (samozrejme nezberam inde krd neviem o prostredi-cistote miesta). davam mlade listky do kazdodenneho salatu z roznej zeleniny a byliniek, starsie listky nakrajam a zalejem horucou polievkou (stratia tak horku chut) a taktiez susim na zimne pouzitie do polievok (iba pre seba), Viem, ze koren je velmi zdravy ale nemam cas ho cistit tak, aby bol cuci pre pouzitie v kuchyni.


  • kuchticka, 1. mája 2013 o 06:13
    Mala som v umysle varit pupavovy med z kvetov, recept mam, ale nestojim o to jest tolko cukru co do toho madu ide, preto radsej jem zelene pupavove listy.


  • paploska, 1. mája 2013 o 18:00
    ja som alergik a mám jednu super radu pre všetkých kolegov alergikov :-) Na lačno každé ráno zjedzte dve mladé stonky (umyté) púpavy a raňajkujte tak po 30 min. S alergiou to potom bude ľahšie :-) Len ju nezbierajte popri ceste.


  • hannah22, 1. mája 2013 o 23:12
    kým som mala záhradku tak na jar som si zberala púpavové rastlinky celé ešte kým nerozkvitli,... umyté korienky a listy som usušila a používala na čaj,... nerozvinuté maličké púčiky a listy som jedla čerstve za zelena na ranajky, a šalátu.... pomáha to pri chorobách žlčníka , pečene a trávení.... pozor len malé množstvá... :))


  • baskag, 9. mája 2013 o 14:10
    Ďakujem za rady...premýšlam či a ako ide vydolovať zo zeme koreň púpavy... myslela som že stačí nahádzať kvietky do vody,uvariť,dochutiť a čajík je hotový



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist