Nápoje

Púpavový čaj- ako na to?

baskag - fotkabaskag, 30. apríla 2013

Dobrý deň, vonku sa to už začalo zelenieť a žltnúť od krásnych
púpav a čítala som o skvelom púpavovom čaji, no nebol tam presný
postup. Vie mi niekto poradiť?
Vopred ďakujem :)
Baška

@zareaguj


Diskusia k téme

mariamka
myslim ze med urcite nie.. ja mam celkom slusnu zbierku klnih o liecivych bylinkach vratane Marie Treben, a ked budes chciet, naskenujem ti tie stranky,... co sa tyka pupavy, tak na 90% sa preferuje koren a vnat, tie kvietky budu skor vizualna a aromaticka zalezitost, dokonca mozu byt aj alergen, kedze je tam pel, stale plati "Doveruj a preveruj" :)
kuchticka
@Baska ,preco tuzis varit pupavovy caj? Ja zberam listy pupavy hned od prvych ked zacnu rast a jem kazdy den vsetko co na zahradke nazberam (samozrejme nezberam inde krd neviem o prostredi-cistote miesta). davam mlade listky do kazdodenneho salatu z roznej zeleniny a byliniek, starsie listky nakrajam a zalejem horucou polievkou (stratia tak horku chut) a taktiez susim na zimne pouzitie do polievok (iba pre seba), Viem, ze koren je velmi zdravy ale nemam cas ho cistit tak, aby bol cuci pre pouzitie v kuchyni.
kuchticka
Mala som v umysle varit pupavovy med z kvetov, recept mam, ale nestojim o to jest tolko cukru co do toho madu ide, preto radsej jem zelene pupavove listy.
paploska
ja som alergik a mám jednu super radu pre všetkých kolegov alergikov :-) Na lačno každé ráno zjedzte dve mladé stonky (umyté) púpavy a raňajkujte tak po 30 min. S alergiou to potom bude ľahšie :-) Len ju nezbierajte popri ceste.
hannah22
kým som mala záhradku tak na jar som si zberala púpavové rastlinky celé ešte kým nerozkvitli,... umyté korienky a listy som usušila a používala na čaj,... nerozvinuté maličké púčiky a listy som jedla čerstve za zelena na ranajky, a šalátu.... pomáha to pri chorobách žlčníka , pečene a trávení.... pozor len malé množstvá... :))
baskag
Ďakujem za rady...premýšlam či a ako ide vydolovať zo zeme koreň púpavy... myslela som že stačí nahádzať kvietky do vody,uvariť,dochutiť a čajík je hotový