Púpavový čaj- ako na to?

baskag - fotkaBaskag 30. apríla 2013 o 13:10

Dobrý deň, vonku sa to už začalo zelenieť a žltnúť od krásnych
púpav a čítala som o skvelom púpavovom čaji, no nebol tam presný
postup. Vie mi niekto poradiť?
Vopred ďakujem :)
Baška

11 odpovedí:
  • mariamka - fotkaMariamka 30. apríla 2013 o 13:36

    3 čajové lyžičky vňate aj s koreňmi zalejte 3 dcl studenej vody a priveďte do varu. Povarte pár minút a následne nechajte 10 minút lúhovať, potom preceďte. Čaj je najlepšie piť vlažný, trikrát denne pred jedlom.
    celý článok tu: » zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/278918-natrhajte-si...

    @zareaguj
  • nadia56 - fotkaNadia56 30. apríla 2013 o 16:26

  • rulik - fotkaRulik 30. apríla 2013 o 17:42

    @baskad nemyslela si púpavový med?
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 30. apríla 2013 o 17:57

    myslim ze med urcite nie.. ja mam celkom slusnu zbierku klnih o liecivych bylinkach vratane Marie Treben, a ked budes chciet, naskenujem ti tie stranky,... co sa tyka pupavy, tak na 90% sa preferuje koren a vnat, tie kvietky budu skor vizualna a aromaticka zalezitost, dokonca mozu byt aj alergen, kedze je tam pel, stale plati "Doveruj a preveruj" :)
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 30. apríla 2013 o 20:04

    @mariamka - no zrovna Maria Treben nie je meradlo dôverihodnosti
    @zareaguj
  • kuchticka - fotkaKuchticka 1. mája 2013 o 06:08

    @Baska ,preco tuzis varit pupavovy caj? Ja zberam listy pupavy hned od prvych ked zacnu rast a jem kazdy den vsetko co na zahradke nazberam (samozrejme nezberam inde krd neviem o prostredi-cistote miesta). davam mlade listky do kazdodenneho salatu z roznej zeleniny a byliniek, starsie listky nakrajam a zalejem horucou polievkou (stratia tak horku chut) a taktiez susim na zimne pouzitie do polievok (iba pre seba), Viem, ze koren je velmi zdravy ale nemam cas ho cistit tak, aby bol cuci pre pouzitie v kuchyni.
    @zareaguj
  • kuchticka - fotkaKuchticka 1. mája 2013 o 06:13

    Mala som v umysle varit pupavovy med z kvetov, recept mam, ale nestojim o to jest tolko cukru co do toho madu ide, preto radsej jem zelene pupavove listy.
    @zareaguj
  • paploska - fotkaPaploska 1. mája 2013 o 18:00

    ja som alergik a mám jednu super radu pre všetkých kolegov alergikov :-) Na lačno každé ráno zjedzte dve mladé stonky (umyté) púpavy a raňajkujte tak po 30 min. S alergiou to potom bude ľahšie :-) Len ju nezbierajte popri ceste.
    @zareaguj
  • hannah22 - fotkaHannah22 1. mája 2013 o 23:12

    kým som mala záhradku tak na jar som si zberala púpavové rastlinky celé ešte kým nerozkvitli,... umyté korienky a listy som usušila a používala na čaj,... nerozvinuté maličké púčiky a listy som jedla čerstve za zelena na ranajky, a šalátu.... pomáha to pri chorobách žlčníka , pečene a trávení.... pozor len malé množstvá... :))
    @zareaguj
  • baskag - fotkaBaskag 9. mája 2013 o 14:10

    Ďakujem za rady...premýšlam či a ako ide vydolovať zo zeme koreň púpavy... myslela som že stačí nahádzať kvietky do vody,uvariť,dochutiť a čajík je hotový
    @zareaguj
  • ssissa - fotkaSsissa 6. apríla 2016 o 14:48



Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist