Rôzne

Prosím o radu

drajan - fotkadrajan, 21. apríla 2014

Robila som tortu, kde plnku tvoril jemný tvaroh s maslom a cukrom. Krém som podľa receptu vyšľahala, najprv maslo s cukrom a neskôr som pridala tvaroh. Pridala som trochu limetkovej šťavy (využila som radu z iného receptu)... krém bol fajn, ale len do doby, kým som tortu nevybrala z chladničky na druhý deň. (navrchu bolo ešte želé zo Zlatého klasu). Tvarohová plnka bola "zdrcnutá", akoby som použila namiesto hladkého tvarohu hrudkovitý. CHuť nebola zlá, no nechutulo mi to na "jazyk" a neviem si vysvetliť, kde sa stala chyba. Prosím o radu, lebo už sa budem báť taký typ koláčika piecť, že sa mi to stane znova. ĎAKUJEM pekne.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
limetková šťava
v tom inom recepte bola použitá určite inak v kombinácii s tvarohom ak vôbec

drajan
rulik- bola tam použitá citronova a presne ako som napísala.. jednoducho pridať do plnky....
stefik
limetková šťava ak sa zmieša z niečim mliečným tak spôsobuje zahustenie masy /v angličtine called thickening, v nemčine Säuerung po slovenský neviem jak sa tomu procesu hovorí/ toto sa napríklad využíva pri Key Lime Pie. nepíšeš konkrétny recept a množstva, ale predpokladam, že keď tam šlo len maslo, cukor a tvaroh nemalo sa čo zahustiť a zrazilo to trochu tvaroh.
drajan
@stefik. asi budeš mať pravdu... je len pre mna záhadou, že sa to nezrazilo hned po vymiešaní, pri izbovej teplote, ale až po schladení ----
arasid
mňa učila moja mama, že keď miešam tvaroh s maslom, alebo puding s maslom, masla musí byť vždy viac, lebo sa plnka zgrcne. Tak si na to dávam veľký pozor.