Rôzne

Prosím o radu.

an3da - fotkaan3da, 3. novembra 2012

Skúsila som sterilizovať paradajky a cviklu a sa mi podarilo. Zaujíma ma či by som mohla upečené mäso, ktoré je teraz v zmrazovači, prepiecť a sterilizovať do pohárov?

@zareaguj


Diskusia k téme

mijaita
@an3da samozrejme, perfektne a snadno! Tak jsem zavarovaly maso na dovolené abysme mely pro deti kdyz jsme byli pod stanem. Také se zavaruje veprove maso kdyz se zabiji cunik. Musis ale nejmene hodinu. Udelej to v troube! Jen na rost naskladej sklenice a nastav si teplotu na 100 - 120°C a nech to tam hodinu. Druhy den bych to opakovala. Stejne tak delam i houby.
Zkus, neboj se toho :-)
turistka
@mijaita , s tou rúrou -výborná vec, tiež niekedy vyskúšam takto sterilizovať mäso či huby, doteraz som iba v hrnci.
an3da
Ešte som sa zabudla opýtať ako mám mäsko natlačiť - s masťou či s vodou? Môže sa tam dať pomedzi aj cibuľa lebo paprika?
ubka
@an3da práve som minulý týždeň dávala do pohárov pečené mäso:
nakrájam na väčšie kúsky, nasolím a nechám asi hodinu postáť, potom vložím do pekáča pridám na štvťky pokrájanú cibuľu, rozkrojím celé dve hlávky cesnaku bobkový list , celé korenie čierne aj nové pár guličiek a dám piecť do rúry cca na 1 hodinu, potom mäsko ešte teplé vložím do pohára, precedím šťavu, rozdelím do pohárikov , uzatvorím víčkom a nechám vychladnúť, na druhý deň dám sterilizovať na jednu hodinu, ak sa nepoje vydrží aj celý rok :-))
evanaaa
Ja som mäso piekla a do pohárov som ho dala a zaliala výpekom - masťou. J akeď idem mäso piecť, nedávam olej ale dosť masti, ešte tam dám okrem cesnaku ( do plechu) aj paradajku , papriku a cibuľu, aby sme mali na chlieb dobrú mastičku, ale pri tomto sterilizovan ju rozdelím aj so šťavou do pohárov. A sterilizovala som dvakrát.
marika9
Takto sterilizované mäso mi vydržalo aj tri roky.Teraz to práve skúšam s michalkami. Verím, že aj tie prežijú.
hubata
Moja babka dávala upečené mäso do geletky a zaliala masťou. V chladnej komore vydržalo až do leta, len bolo treba dbať, aby mäso bolo zaliate v masti, aby sa tam nedostal vzduch. Takže sa na kraj sporáka postavila geletka aby mäso kleslo na dno a zaliala ho masť.
sovka62
Svokra odkladala pečené mäso po zabíjačke nesterilizované. Naukladal ho do hrnca, zaliala roztopenou masťou tak, aby ani kúsok neostal holý a nechala vychladnúť. Keď bolo treba, vybrala potrebné množstvo a hrniec postavila na slabý plameň, aby sa masť roztopila dostala nad mäso. Vydržalo celé leto.
an3da
Aj moja svokra zalievala masťou, a ked sme chodili na dovolenku vždy sme si do jednej nádoby zaliali upečené kuriatka. Dˇakujem všetkým za rady, od cistinky som si aj uložila recept.
gubics
My sme doma robili mäsové konzervy z kačíc, ktoré sme chovali, ale mali sme k tomu špeciálne poháre na konzervovanie tzv.mäsovky, v ktorých sa zakonzervované mäso udržalo veľmi dlho,len sa muselo sterilizovať aj 2krát, aby bolo bezpečne sterilizované. Žiaľ, už mám z tých fliaš len pár kusov a dnes sa už nedajú kúpiť.(tieto boli so skleneným viečkom, a dali sa použiť do nekonečna, kým tie dnešné viečka šrubovacie, ktoré sa niekoľko krát použijú začnú z vnútra hrdzavieť).
jeka
Ešte k tým vaším komentárom pripajám,že dá sa konzervovať aj klobaska,bud varená ,lalebo pečená...
an3da
@gubics , viečka je možné kúpitˇ a nie je to drahé, áno - rýchlo zhrdzavejú, a na tie sklenené viečka sa aj ja pamätám, ešte mali aj gumu, však? @jeka - ako tú klobásku, v masti alebo s čím,
an3da
Ešte raz pripomínam že mäsko mám upečené v zmrazovači. Ked ho vyberiem, stačí ak roztopím masť s trochu vody, dám tam soľ, natlačím mäsko do pohára, zalejem s tým, uzavriem viečkom a sterlizujem - 2 krát?
gordonko
.... do pohárou môžeš dať aj upečenú kačaciu či husaciu pečieňku a zaleješ tukom
jeka
@an3da ,áno, a pamätám si ,že ked sa u nás robila zabíjačka(to bolo už dávno ),tak otec daval do fliaš aj klobasu ,ako sa povie "surovú",podlial trocha vody a zavarál.