Rôzne

Prosba

denyany - fotkadenyany, 29. júna 2015

Zdravím Vás Varecháčky a Varecháči!
Chcem Vás poprosiť o pomoc. Príde mi návšteva zo zahraničia a chcem im ukázať Dobšinskú jaskyňu a Spišský hrad, mimo iného. No a keď už budeme na tom Spiši, chcela by som ich pozvať aj na dobré pirohy alebo halušky s bryndzou-nemajú s ňou problém, chutí im. Tak Vás chcem poprosiť, ak viete, boli ste v poslednej dobe na dobré jedlo v okolí Spišského hradu, napíšte mi. Poprípade aj ak ste len počuli od dôverydných ľudí o nejakom fajn podniku, kde im chutilo. A nemusí to byť len nejaký super podnik, ak ste jedli fajnové halušky hoc aj v slušne vyzerajúcej krčme, sem s tým!
Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
Salaš Zbojská, nie je to až tak ďaleko, myslím. Sú tam vraj vynikajúce tradičné slovenské jedlá vrátane bryndzových halušiek a dajú sa kúpiť výrobky.
1x vini55
rulik
na Dechtároch boli tiež celkom dobré, len tam vraj vykrádajú autá
1x vini55
smejkad
a ani uz nerobia dobre na dechtaroch, sama muka a sladke mlieko nabrznute :-(
radox1
je to loteria.vzdy do tatier sme sa zastavili v kolibe u dobreho pastiera,spokojnost,no a naposledy boli halusky tvrde ako ceske broky.no a inde,uz si nepamatam, ma chceli o..bat- zincica bola zriedena zakvasom,ktoru som hned vratil a este doteraz mozno na mna spominaju.
zuzanka1367
V tej kolibe naozaj niekedy varili presne tak ako vyzerá, ale to už je asi minulosť, ja som si myslela, že som rozmaznaná :) ale vidím, že nie som sama s takým názorom, ešte že tá dolina vyzerá tak dobre stále...
amelie
Naposledy mi najviac chutili bryndzové halušky v kolibe v Mýte pod Ďumbierom:-) ale to tiež nie je na Spiši...
mery8658
@Denyany keď už budete na Spišskom hrade tak od hradu asi 2-3km smerom na Levoču /ktorú im tiež choď ukázať/ je salaš - Sivá brada- tak tam sa zastavte na tie bryndzové halušky alebo spišské pirohy, dobré varia a pekné prostredie a zoberte si aj fľaše na dobrú kyselku ktorá pramení pod salašom.
cupcake
Navrh ria52 by so asi brala najskor, bola som doma a stavili sme sa na halusky cestou do B Bystrice, moja nevesta skonstatovala, ze moje halusky su lepsie ako tie v restike, a to sme tam chodievali vzdy cestou na obed do BB este s deckami, ked sne boli doma. Casy sa zmenili a asi aj vyroba halusiek-skoda, to bolo to najlepsie
denyany
Ďakujem všetkým!
Mali sme veľký časový sklz, tak sme obedovali asi kilometer od Dobšinskej jaskyne v Ranči pod Ostrou skalou. Sedeli sme na terase, drevené lavice a stoly, fajn vzduch, milá a pomerne rýchla obsluha. Spišské pirohy boli výborné, fazuľový guláš jemne pikantný a hustý, pivo studené. Ceny slušné. Celková spokojnosť.