Rôzne

Problémy so zubami

babizna - bez fotkybabizna, 22. júla 2015

Ahojte, snažím sa nájsť niekoho, kto mi v mojom probléme poradí. Už niekoľko rokov mám problémy so zubami, s častými zápalmi a puchmi, u zubára som na "koberčeku" každú chvíľu a nevravím, koľko ma to už stálo času a peňazí (bolestí a nervov), už som zmenila aj zubára, ale problém nie j e v ňom, ale bohužiaľ v mojich zuboch, a to si ich umývam 3x denne
snažil sa miprečisťovať korene, ale skoro všetky zadné zuby museli ísť na jednej strane preč. Včera mi povedal, že by sme to mali riešiť protézou, ja ju však ešte nechcem, preboha mama je o 25 rokov staršia a má svoje zuby :-((( čo by ste mi poradili???

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ja som mala problémy so zubami od mala, tam ani čistenie nepomôže, vždy keď mi ich trhali, som mala na nich hnisavé vačky, ani injekcia nezabrala, odtrpela som si, a aj keď som nebola stará, pomaly som prišla o všetky zuby ( no, jeden mám, aj ten má korunku), mám protézy a akože pokoj, aj keď aj s protézami určíté problémy sú, aspoň ma nebolia.......
jozka2
@babizna ,skor ako prides o zuby daj si vysetrit zaludok a vobec zazivaci trakt ci ho mas v poriadku a tiez alergiu na lepok.Alergie sposobuja sposobuje,ze ta bolia horne zuby a zaludok zase dolne zuby,hlavne dlhodoba alergia na lepok,ze o tom nevies.
Alebo naopak momentalne si nespomeniem,ale mozes po vycisteni zubov triet dasna v jemnou solou takze zoberies medzi prsty a budes triet okolo dasien.Budes spociatku mozna aj krvacat,ale to sa samo urovna.Potom si namacaj mokru zubnu kefku do peroxydu vodika a vycisti si zuby.Po vycisteni dobre oplachni usta.Neupravy sa ti to po prvom prevedeni,ale robit to mozes aj cely zivot I ked nebudes mat problem.Potom nemusi to byt denne,ale mozna 1-3 x za tyzden.
babidka
Skus najst specialistu stomatologa-paradontologa a porad sa s nim . Zatial si kup v lekarni bylinkovy roztok na liecenie ustnej dutiny /napr.Stomatosan/ a masiruj si nim niekolkokrat na den okraje dasien.Mozno mas parodontozu a s tym ti pomoze naozaj iba specialista , bezni stomatologovia nepoznaju vsetky liecebne postupy a pravdupovediac dost toto ochorenie podcenuju . Nevravim , ze ho mas aj ty , ale to ti povie iba paradontolog .Niekedy si paradontozu privodi clovek aj sam nespravnou ustnou hygienou napr .aj prilis castym a agresivnym umyvanim zubov a pod.Ak nenajdes v okoli paradontologa , skus navstivit aj dentalnu hygienicku , tie maju skusenosti s mnohymi ochoreniami dasien a zubov - mozno ti poradi.
2x rela a methi
rela
Na zápaly ďasien používame s manželom výluh z klinčekov v 40% liehu. Potierame neriedeným, preventívne vyplachujeme každý deň rozriedený trochou vody. S bežnými stomatológmi máme bohužiaľ obidvaja také isté skúsenosti ako píše @babidka. Minimálne raz do roka si dávame čistiť zubný kameň na dentálnej hygiene. @babizna , rozhodne si nechaj poradiť od @babidky
kuchticka
Rada od @babidka je spravna.
@rela , dentalna hygiene sa musi robit aspon kazdych 6 mesiacov, aby zubny kamen a ostatne usadeniny boly odstranene skor, ako zacnu sposobovat problem. mam trochu skusernosti.
jozka2
@babizna ,Alergia na lepok ma 1000 podob a kazda je ina a nevyspytatelna.V prvom rade ti pomaly poskodzuje zaludok,robia sa zapaly a uz sa s tym vlecie postupne cely organizmus.Vznikaju rozne herpesy,zapaly,zlate zily,vyrazky.Jedna tu, druha tam a nevies co sa deje.Ver mi,vsetko je v zazivacom trakte.Pisem ti to preto,ze som cosi podobne prezila/Mozna by som mala napisat TS,ale radsej nie nech to citaju aj dalsi/.Neustaly problem s 1 zubom ma stal $4000 dolarov.Robili mi resekciu,potom operaciu/rozrezal mi dentist-chirurg dasno a cistil okolo korena/a vysledok bol stale rovnaky problem pokracoval a lekar tam nic nevidel,vsetko bolo v poriadku.Bola som na vysetreni aj na Slovensku potvrdili to iste vsetko v poriadku,snimky nic neukazali.Tahalo sa to 2 rokyPostazovala som sa endokrinologovi,ze som uz zufala.Zaludok ma boli,slaba som a este ma aj zuby trapia.Otocil sa a povedal,ze je to od problemov so zaludkom a alergie,len tak ako som pisala nepamatam ci vrchne -zrejme- su od zaludka a spodne od alergie Problem je to,ze lekar ti povie ak kychas atd.alergia na pel a tym to konci da ti pilule a vec je vybavena a neurobia rozbor na lepok ci nieco ine.
Toto s tou solou mi poradil jeden starky,robim si to a mozem povedat,ze to funguje zuby skoro vobec necitim.Peroxidom si nerobim kazdy den ak je problem tak asi 2-3 x za tyzden.Ak nie je problem tak 1 x za tyzden.Peroxid vodika si davam 2 kvapky aj do solneho roztoku pri vyplachovani nosa.Mne sa nechce potierat solou prstami tak dam sol na mokru zub.kefku a tak umyvam,boli-neboli musi sa vydrzat,potom som zuby umyla pastou,dala na nu peroxide a pokracovala zase pasta a peroxide.Potom dobre vyplachnut teplou vodou.Ak mas paradentozu potieraj si dasna cesnakom.
abraka
Protéza??? Určite nie...ak ti zubár navrhuje len túto alternatívu, určite by si ho mala vymeniť. Skús sa kuknúť na toto - je to zaujímavá novinka, možno by to riešilo aj tvoj problém  zx-27.com/system-zx-27.html...
ubka
@abraka aj ked zadávateľka témy nerieši náhradu zubov :-)
Chcem sa Ťa opýtať,máš skúsenosti s touto novou metódou,na ktorú si zadala link? Ak áno,prosím Ťa v akých cenových reláciách sa to pohybuje a ako sa to znáša v ústach?
Vďaka.
abraka
práveže rieši aj náhradu, spomínala predsa protézu ;-) moja sestra má už vyše roka sklenený pilier, veľmi dobre to znáša... cenovo, no to ťažko povedať, asi každý zubný technik ti na to dá inú cenu, keďže to pravdepodobne neprepláca posiťovňa..