Rôzne

Príspevok pre poučeniea a hlavne pobavenie od @stefanm!

stefanm - fotkastefanm, 5. marca 2015

2. marca. 2015 som si prečítal recept, ktorý na túto stránku pridal @tassiedevil : „Kváskový chlieb z múky z veterného mlyna“. Krásny chlieb. Právom pochválený a obdivovaný.

Ale mňa zaujal mlyn ktorý mu pripravil túto, pre mňa zvláštnu a v živote nedostupnú múku a tak som začal pátrať kde sa ten mlyn nachádza a ako funguje. A ak má niekto z Vás záujem ísť si do tohto mlyna dať pomlieť múku tak vedzte, že musíte odletieť lietadlom do osady Oatlands v centrálnej Tasmánii a tam z ulice High st odbočiť do uličky Mill Ln. Tam už uvidíte točiace sa lopatky veterného mlyna a máte potrebnú múku.
A ak sa vám chlebík z tejto vzácnej múky vydarí upiecť tak ako autorovi, tak sa cestou späť zastavte na mojom sídlisku a ponúknite ma aspoň kôrkou. Vopred ďakujem a keby som Vám neotvoril ani po treťom zvonení som na pive!!!

P.S. ... krátke videjko s mapkou a v zrozumiteľnej reči pre všetkých pridám po zverejnení môjho príspevku.

@zareaguj


Diskusia k téme

rela
Ďakujem za poučenie, zase som o niečo múdrejšia :-))
janazjarku
@stefanm počuj a napíš už voľajakú knihu s týmito srandovinami ja by som aj napísala len čakám kedy ma vypíšu na dôchodok :-)
stefanm
milá @janazjarku , knihu nenapíšem ale tebe napíšem prečo?!. Lebo keby som napísal tak by to bol určite "besceler" a zo mňa by bola "celebrita"! A to by som musel chodiť variť do televíznych relácií a nechať si nafilmovať topánky do Smotánky!
Ja teraz radšej idem na pivo, lebo dnes máme "šťastnú hodinku" a ak si dáš malé pivo a poldeci tak zaplatíš o 50centov menej a dostaneš k tomu dva chlebíky so škvarkovou masťou a cibuľou. Tak idem na šesť chlebíkov a možno potom urobím nejaký klip o chlebíkoch :)
bubaya
Milý stefanm, môžeš kľudne písať, aj publikovať. Celebritizmu sa báť nemusíš, a do Smotánky a podobných relácií ťa určite nepozvú. Na to píšeš príliš dobre, nepoužívaš primitívny všetkým zrozumiteľný jazyk, nie je tam nič o sexe, vraždách, násilí, žiadne bizarnosti, sprisahania, vzťahy, troj-štvor-päť a viacuholníky, nevery. Bez toho to besceler nebude, a určite nie na Slovensku. Ta len do toho, píš ďalej.
hubata
@stefanm idem stebou tiež ľúbim chlieb s masťou a cibuľou. Aj to poldeci s jedným oroseným by som zvládla, len musí byť dobrý základ.
stefanm
Plním sľub ktorý som dal včera a pridávam mnou spracovaný klip o chlebíčkoch. Použil som v ňom foto mojich „chlebíčkov“ a pesničku od bratov Ebenovcov pretože moje chlebíčky sú pekné a veselú, humornú pesničku zaspievať so smútkom a nostalgiou v prejave považujem za dokonalé umenie.
Pána Ebena mám rád pre jeho inteligentný humor, všeobecný nadhľad nad životom a a inteligenciu. Kto to dopozerá do konca uvidí ako som sa im preto „prilepil“ na zástery. Nech majú na mňa pamiatku




janazjarku
milý môj kamarát@stefanm tak toto je ozajstná nádhera ešte šťastie, že už mám za sebou dnešné zdravé raňajky podľa Tónky Mačingovej a to banány s medom a mandlami, lebo by mi takie sliny tiekli, žeby som ani tie slová uznanie už nemala ako napísať, lebo by bola celá klávesnica vhodná na vyhodenie z okna :-) (samozrejme od tých slín, lebo Pavlov reflex je potvorská vec ) preto vy čo ste ešte neraňajkovali tak si to videjko nepúšťajte !! :-D
evusik
pobavil si ma hneď takto z rána... je zvláštne, že nad niektorými vecami sa človek vôbec nezamýšľa a potom ti niekto ponúkne pohľad z úplne opačnej strany a v človeku to až hrkne, napr. chlebíčková pesnička - nejako sa tie všakovaké chlebíčky vytratili z môjho života, alebo je fakt pravda, že sme ich robili za socíku a teraz už nie?? a pri tom ja som mala chlebíčky rada... asi to budem musieť napraviť a niekedy spraviť na večeru... pustíme si chlebíčkovú pesničku, zaspomíname :-)
kukulienka71
aj prvý aj druhý príspevok sa mi veľmi páči. Ak by si sa dostal do Smotánky, možno by som ju aj začala sledovať, bolo by prečo:-) No a tie zásterky pre Ebenovcov! :-))))
stefanm
Mojou snahou v tomto príspevku bolo pomocou zaujímavej poznámky v niektorom recepte (vybral som si chlieb z múky pomletej vo veternom mlyne v, pre nás Európanov, vzdialenej Tasmánii) zmeniť pochmúrnu atmosféru, ktorá v poslednom čase na tejto stránke nerobí dobrý dojem a odrádza jej členov od aktívneho prístupu pridávania kvalitných receptov. Netaktná kritika nepodstatnej drobnosti ustiaca do hanlivých urážok osôb pôsobí na mňa deprimujúco a tak som hľadal formu odľahčenia.
Jednoduchým, jemným humorom som v klipe k práci na recepte spracoval PC prekladačom komentovaný klip v ktorom som recept okomentoval v troch, na Slovensku najviac používaných jazykoch. A akej reakcie som sa dočkal?
Kritika žiadna, odporúčanie vydať knihu, zábavná diskusia o obložených chlebíčkoch, ktorá vyústila do spracovania nového klipu ale aj filozofickej úvahy o zvláštnosti pohľadu na veci z viacerých strán a nad zamyšľanim sa nad nimi. Nie je to krásne?
Alebo to nechápem a je to v niečom inom?
evusik
@stefanm veď práve pre to som sa zapojila do tvojej diskusie... negatívnej energie je okolo nás až-až, radšej sa nabijem pozitívne pri sledovaní tvojho videa.... radšej sa budem smiať ako hádať :-)
a ešte ma máta ten chlebík s oškvarkami v tvojej domovskej krčme... to sa mi veľmi páči taká akcia, musím navrhnúť aj u nás :-)
rela
@stefanm , všetko čo si chcel týmto príspevkom dosiahnuť si na 100% dosiahol :-)
mariamka
takyto nadhlad sa mi paci, prekladac pobavil :) a Ebena a "Na plovarne" mam vseobecne rada, nevedela som o tejto pesnicke, vdaka za inteligentnu vskuvku, vratane zastery, moze byt castejsie :)
kuchticka
@stefanm. napis castejsie taketo zujimavopsti, snad sa "vrati" nasa Varecha nazpat aka byvala.
Pozdravujem skalnych varechacov.
hubata
@stefanm - prečo ja nemám zvuk? Čo som ja horšia ako ostatní? Kde je chyba?
A tak môžem len pochváliť tvoje múdre slová na adresu škriepiacich sa varecháčov - o ničom a chlebíčky vo videu. Marek Eben má inteligentný humor, neuráža, vie počúvať hosťa, neskáče mu do reči ako niektorí moderátori. Dávam ti k receptu na toleranciu päť hviezdičiek *****.