Varenie

Prečo moje cesto na pizzu chutí ako knedlík?

kikussa - bez fotkykikussa, 29. apríla 2015

Poradíte mi nejaký naozaj dobrý recept na pizzu? ďakujeeem ;-)

@zareaguj


Diskusia k téme

vlasatka
Ponúknem môj najosvedčenejší recept je: 200 ml voda, 330-350 g hladká múka, 1/2 dl (aj menej) olej, troška soli a asi tretina kvasníc. Ja to zamiesim, nechám chvíľku podkysnúť. Potom cesto rozcapkám na najväčší plech, aký mám. Na pizzu dáš čo chceš a pečiem tak, že dám rúru vyhriať na 250°C, mriežku dám úplne na spodok. Keď je rúra vyhriata, vložím plech s pizzou a pečiem asi 10 minut. Pizza je perfektná, tenká, spodok prepečený ako na pravej pizze. Každému sa páčila, kto ju jedol.
1x omama1
smejkad
Pizza ako z pizzerie, nikdy nesklamala, dokonca som ju mala v miske v chladničke niekoľko dní, výborná je
Nájdeš ju tu pod týmto názvom
vlasatka
Ešte chcem poradiť, nedávaj polohrubú alebo hrubú múku, možno aj to robí cesto na pizzu knedlíkovým (neviem teda, akú si použila)
egreska
hladká múka a voda..nie iná a nikdy nie mlieko,potom chutí ako cesto na koláč...
vasek
Ak mozem poradit tak kamarat minuly tyzden pozeral na facebooku stranku ze royalfood a tam mu ponukly genialnu recepturu na pizza cesto .... Tam zevraj poradia s hocicim...
mariamka
toto mi pride ako vtip :) nerozumiem, ze si nevies poradit, das do guglu "pizza" a vyhodi ti Približný počet výsledkov: 648 000 000 (0,29 sekúnd)
xanadu1955
@kikussa možno Ti pomôže toto cesto, je to recept, ktorý bol priložený pri pizza kameni, robím ho odvtedy stále, pizza je výborná aj keď ho robím s malou obmenou.
Originál recept:
600 g pšeničnej múky T-405
400 g pšeničnej múky T-1050
1/2 kocky čerstvé droždie
600 ml vlažnej vody
1/4 ČL cukru
3 ČL soli
5 PL olivového oleja
múka na pomúčenie.

Ja robím:
500 g pšeničná múka špeciál hladká
500 g pšeničná múka T-650 hladká
1 kocka droždie čerstvé
ostatné nechávam podľa pôvodného receptu.
Spravíme kvások, ktorý zapracujeme s ostatnými ingredienciami, vodu pridávame podľa potreby, cesto je hustejšie , väčšinou spotrebujem všetku vodu. Necháme 2 hodiny podkysnúť. Z tohto množstva vyjdu 4 - 5 pízz.