Varenie

Pre fanúšikov receptu - Jednoduchá hrnčeková vianočka

margaretka28 - fotkamargaretka28, 23. novembra 2014

Z cesta som piekla bábovku aj makové uzle, ak sa chcete inšpirovať, pozrite recept.  varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrncekova-vianocka-f...

Prajem všetkým pekný a ničím nerušený nedeľný večer :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Ja teda som fanúšik a riadny, piekla som ju nespočetne razy, síce nie dve podľa receptu, ale jednu, riadne veľkú. Vždy sa podarila, vždy je rovnako dobrá.
Z cesta som piekla aj sladké rožky, boli lepšie ako kúpené, lebo boli vláčnejšie. Tak skúsim aj uzle a a hádam aj bábovku, ale len z polovičnej dávky, mám pomerne malú formu.
Veľmi pekne ďakujem, využívam viac receptov z Varechy, ale tento asi najčastejšie.
smejkad
touto technikou a z tohoto cesta som robila dvojfarebne rozky aj zavin, ale ta babovka vyzera excelentne :-)
vanilka111
Mne tá bábovka pripomína kupovanú kysnutú mramorovú bábovku spred 35 rokov asi. Moja babka piekla piškótovú,ale túto mramorovú vždy kupovala. Vždy ma fascinovala jej ľahkosť, štruktúra a hladký povrch bez múky,či strúhanky. Tiež bola veľmi málo sladká a bolo ju treba riadne pocukrovať.. Vyskúšam, dúfam, že mi pripomenie svojou chuťou krásne detstvo :-)) Ďakujem
salinka
U nás je tvoja vianočka už úplne udomácnená. Rozmýšľala som, že z toho cesta vymodelujem niečo iné, ale vždy som ostala pri vianočke. Mala som obavy, že iné tvary by nemuseli byť také mäkučké. Tak asi naberiem odvahu a @margaretka , ešte raz jeden veľký DÍK:-)
havino
jaj @margaretka , u nás je tvoja vianočka každý týžden, ine ani neskúšam, je to vianočka, ako sa patrí, nepremastená, nie suchá, proste vianočka a ja ti pridám foto, že aj kringel z tohto cesta pečiem, od škoricového, orechového, makového, rožky, naozaj jeden spolahlivý super recept. No ale bábovka ma vonkoncom nenapadla, jasné že bude aj tá, vdaka za daľšiu inšpiraciu. Ešte na záve,r ja ju pečiem aj diabetikovi, so zero cukrom, s ním cesto kysne (info pre DIA) a špaldovou múkou, bez zvýšenia cukru, v mraziaku má aj teraz na ranajky. vdaka
linda223
Tak toto je zaujímavý receptík, určite ho vyskúšam. Príde k nám na návštevu cez víkend svokra,tak ona je hlavný kritik všetkého
margaretka28
Dievčence všetkým Vám velmi pekne dakujem, som velmi rada, že vianočku pečiete a ste spokojné a tie čo sa ju len chystáte vyskúšať, tak nech sa podarí a potom dajte vedieť :-) Tá bábovka aj mne pripomína tú z čias detstva, vždy so ju mala rada s Vitakávou, alebo kakaom, myslím, že tá chuť je podobná :-)
@salinka , ja som cesto rozdelila, lebo na moju formu sa mi ho zdalo vela a preto som robila aj tie uzle, tu by teraz pomohla @havino , lebo vidím, že už viac krát piekla vo forme, tak dúfam, že sa tu ešte vráti a poradí ti, ale ak máš velkú formu, mohlo by ísť aj celé. Priznám sa, že čo sa týka času pečenia, tak na to som lajdák, ja to nikdy neodsledujem časovo, sledujem dianie v rúre cez okienko a ked už podla vone cítim, že už by to mohlo byť, otvorím rúru a pozriem, či sú oddelené kraje, podla toho viem, že je upečená a piekla som bábovku na 180 :-) Prajem všetkým, nech sa podarí a nech chutí :-)
salinka
@margaretka , tak to vyskúšam a dám vedieť. Ja mám troška náročnejšie pečenie, moja rúra nemá okno a aj stupne je ťažko odhadnúť, budem si už musieť dopriať novú:-)