Ako schudnúť

Potrebujem schudnut

silvi - fotkasilvi, 3. novembra 2014

Zasa som cez sviatky asi od nervov nakysla o 3 kg a potrebujem ich schudnut do buduceho tyzdna kym pride sef z dovoelnky. Mate nejake osvedcene recepty na jedla ako na to? nerada by som sa vzdavala masa a slakdkosti. Uz som zufala...

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne
a takto zhadzujem kila ja.Je nas plna tanecna 2 hodky v tyzdni,v tomto som len zaciatocnik,ale nacisto som tomu prepadla:





marcel83
@methi no ono sa hovorí, že "Keď si ľahne, bruško padne" :D

Ale tak, ak je to štádium, že sa to "zleje" na boky a prsia pod paže behnú, to už nieje pekný pohľad. To by som odporúčal ten trénning radšej, ako si ľahnúť na chrbát :D
jarbra
@marianne Dakujem pekne za videa, super,kroky sa zacnem ucit, ... ja stale musim byt v pohybe aj pri vareni prestupujem :-) zprava, dolava podla hudby, bez ktorej nemozem byt, pri sofeovani s rukami po volante poklepkavat apod. :-) ... takze ani chvila bez pohybu :-))))) Prajem pekny den.
marianne
@jabra u nas robia pravidelne kurzy,2x do roka, vzdy sa na to tesim a potom dobrusujeme v telocvicni,dobra partia ludi tam je...:-)
marianne
a musim povedat,ze najviac to vedia rozbalit panie okolo 70 a vyssie..neexistuje vekova diskriminacia:-))
huck
Ak chces schudnut , hlavne k voli sebe samej, tak na urcity cas vo svojom jedalnicku zabudni na chlieb, pecivo , cestoviny a kolace (vsetky druhy). Bud rasista - vsetko biele je pre nas organizmus nezdrave. Zabudni na biely cukor, sol, bielu muku a bielu ryzu. O slanine a mastnom mase asi nemusim nic hovorit. Zelenina , ovocie, syr, tvaroh, jogurty, kefir, jacmenne krupy, fazula, sosovica (strukoviny), maso ale nie masne vyrobky! Dodrzuj pitny rezim - voda a caje ! Na alkohol tiez zabudni. No a pohyb na cerstvom vzuchu. Najzdravsi pohyb je chodza, ale nie dochodcovska prechadzka. Pohybujeme sa takou rychlostou , aby sme sa poriadne pri nej zadychali. Prajem ti uspesne chudnutie. Vysledky sa dostavia coskoro. Brusko sa zarovna aj bez lezania :)
huck
PS: Nikdy nesmies pocitovat hlad - tak hura na zeleninu, ovocie, syr, tvaroh, jogurty, kefir, jacmenne krupy, fazulu, sosovicu (strukoviny), a maso
morenajea
Pekný nezmysel vynechávať pečivo, cestoviny. Tiež neviem čo je toxické na cukre, múke a ryži. Všetko sú to potraviny ktoré zasýtia a bez ktorých by tu ľudstvo dnes vôbec nebolo. Slanina ako dokonalý zdroj prírodných živočíšnych tukov konzumovaná v rozumnej miere nemôže zdravému jednincovi uškodiť, práve naopak. Keď sa niekto dlhodobo bude stravovať iba na šalátoch, orechoch a rôznom zrní, časom zistí že priberá aj z vody. Telo skrátka potrebuje všetky živiny a keď ich nedostáva, časom sa nám vypomstí. Ja skôr považujem za zdraviu škodlivé všetky chemicky vyrobené potraviny-produkty. Jem iba to, čo nemá na sebe štítok so zložením (konzervanty, chemikálie, éčka, neidentifikovateľné prvky). Napríklad taký francúzsky paradox - francúzi jedia zásadne vysokotučné syry a jogurty, všetky druhy mäsa, biele bagety, maslo a nikdy im k obedu nechýba pohár vína. A napriek tomu (alebo vďaka tomu) sú štíhli a majú o dve tretiny nižší počet úmrtí na srdcovo-cievne ochorenia.
pusta
@morenaja , čiastočne s tebou nesúhlasím, pretože voľný cukor, či už biely alebo iný, podobne ako soľ sa počíta medzi biele jedy, múka je v podstate zložitý cukor, ktorý sa v Krebsovom cykle mení na jednoduché cukry, potom tuky sa menia v tomto cykle glukoneogenézou na tieto cukry a naopak.viazané cukry obsahuje aj zelenina, najmä ovocie, veľa škrobov - zložitých cukrov, obsahujú práve zemiaky, ktoré sa glykogenolýzou štiepia na tieto jednoduché cukry a zase tie sa môžu meniť aj na tuky. viazané cukry sú aj v iných potravinách.
čo sa týka Francúzov, tí používajú často husaciu masť na konfitovanie a inú prípravu jedla, ten neobsahuje nezdravý cholesterol a v tom to práve spočíva, že ich úmrtnosť na kardiovaskulárne ochorenia patrí medzi najnižšie na svete napriek nestriedmej životospráve.
každá diéta na chudnutie je nezmysel a veľmi nebezpečná.
treba dodržiavať racionálnu stravu v rozumných dávkach, t. j. takú, kde sú správne zastúpené všetky živiny, jesť treba často a málo, aspoň 5X denne, strava má byť vyvážená a pestrá.
a čo je najdôležitejšie, treba pravidelne cvičiť a mať primeranú fyzickú aktivitu.
chudnúť sa dá rozumne, ak je to len 1 kg mesačne z hmotnosti dole, tak za rok je to až 12 kg straty na váhe, na kontrolu výborne poslúži sledovanie BMI indexu a iných parametrov a chudnutie má byť jednoznačne pod dozorom lekára, nie nárazovo a jednostranne.
pusta
@silvi , pozrela som si tvoj vek, tam určite spoluúčinkujú aj ženské hormóny, teda navštív lekára a porad sa s ním.
žiadne nezmyselné diéty nepodnikaj, je to veľmi nebezpečné!
1x pusta
mojack
... nema niekto kalanetiku na videu- v slovenčine? Mam pasku ale ta je už doživa :-(
sracz
... mám to odskúšané sám na sebe a ten týždeň aj Ty vydržíš!!! 5÷4 x denne mäso, mäso, mäso, ..., mäso (od párkov, godhaja, cez slaninu až po bôčik a "podharlinu s horčicou", teplé, studené, ..., nárezy a stehná); celý týždeň, pred obedňajším mäsom, hovädzí vývar s pokrájaným hovädzím mäsom, samozrejne bez cestoviny!!! Ovocie iba "mesiačiky" citróna, zelenina iba kyslá kapusta! Vydržať a uvidíš, že "neobanuješ", či neoľutuješ!
kukulienka71
@silvi , keďže ťa tlačí termín skorého príchodu šéfa, aj keď nie som toho zástanca (lepšie je chudnúť pomaly a trvalo), ale pomôže ti radikálne zníženie kalórií v strave(samozrejme rôznorodej a hlavne výživnej) a akýkoľvek svižný pohyb vo zvýšenej miere, najlepšie každý deň(rýchla chôdza, stacionár, beh, tanec,korčule atď) každý deň musíš ukončiť mínusom, teda vydať viac energie, ako jej prijať. Zloženie stravy si nakombinuj podľa chuti, môžeš aj tak, že obvyklú dávku obeda(polievka, mäso, príloha, šalát, dezert) si rozdelíš ako stravu na celý deň, t.j. budeš jesť 5x denne malé porcie, aby si nemala vlčí hlad. To cvičenie ale neodflákni, akýkoľvek pohyb spevňuje telo, tým aj držanie tela bude iné, bruško sa trochu vtiahne a keď si pridáš brušáky, efekt sa určite dostaví;-) radikálnejšie by sa dalo bez sladkostí rýchlejšie, ale keď sa ich nemieniš vzdať, musíš vydať oveľa viac energie. Skús chuť na sladké zahnať aspoň ovocím.
brambora
cez ake sviatky? ten jeden den co bol teraz 1.11.? a to ste mali hody alebo co? chudnut sa vam zrejme neoplati, kedze sa blizia dalsie sviatky. :D a pokial to robite kvoli sefovi, tak v tom je nieco ine ;) a ani minus 3kg vas nezachrania. :D ked ste sa mu lubili predtym, tak kvoli 3kg navyse vas urcite nevymeni. ;)
yogicek
Neviem či to sem môžem napísať lebo to nekorešponduje s témou diskusie alebo mám založiť novú ale ja mám opačný problém.
pusta
ale však fyziologicky väčšina žien prichádza po 40 -tke do klimaktéria , teda hormonálnymi a metabolickými zmenami, v tomto období priberá bez ohľadu na genetickú výbavu, najmä ak má deti, avšak je na nej, aby to nebolo priveľa a práve pre toto fyziologické obdobie rozkývaných hladín uvedených látok, ak potrebuje schudnúť vo väčšej miere, má to zásadne robiť pod kontrolou lekára, presnejšie v spolupráci gynekologa, endokrinologa a odborného lekára pre poruchy látkovej premeny a výživy.
nikdy nemá siahať k nezmyselným diétam, ktoré sú krajne nebezpečné, má mať dostatok aktívneho fyzického pohybu, o to skôr, ak má sedavé zamestnanie v kancelárii :-)
marianne
Aj to je rozumny dovod,aj ked to nemusi byt u kazdeho rovnake,po styridsiadke zacnu hormony saliet a treba ich dat do poriadku aj keby ste sa neviem ako zdravo stravovali.Hovorim z vlastnej skusenosti..Endokrinolog a gynekolog je tu na mieste.
pusta
@2010 , to vôbec nie DDDDD
len som upozornila na iné vybavenie ženy v 40 -tke, neverím, že ty si nepochopil. :-))))
klimax u ženy je natoľko pestrý, že vyžaduje spoluprácu týchto odborníkov, a ešte viac, ak tá žena chce chudnúť.
prečítaj si môj príspevok v tejto diskusii o cukroch a tukoch včera pre @morenaja o 16,07 hodine.
tam píšem o metabolizme cukrov a tukov viac.
nie sú lekári na vine, len sú tam zdravotné dôvody, pre ktoré je ich dohľad u 40 rr ženy nutný :-)
na vine sú ženy, ktoré sa zanedbajú :-)
súhlasím absolútne s tým, čo si teraz napísal DDDDD
myslím, že v tomto sme obidvaja určite za jedno a nie dnes. :-)
1x pusta
kukulienka71
myslím si, že všetko vyzerá tak, koľko času mu človek venuje, aj jeho telo:-) ak od mala športuje, alebo sa aspoň minimálne venuje pohybovej činnosti a neprejedá sa, ani vo vyššom veku nebude prekysnutý a s visiacou kožou s hrubou vrstvou tuku bez svalov:-) to je o sebakontrole. Vekom sa metabolizmus spomaľuje, ako píše @pusta , nastávajú hormonálne zmeny a je treba sa viac pričiniť o dobrý výzor a pevné zdravie.
Ale prečo tá neustála irónia @2010 ? veď toto je stránka plná vynikajúcich zákuskov, koláčov, ktorým ťažko odolať. Ja nevidím problém v striedmej konzumácii sladkostí s dostatkom pohybu. Aj tvoje šalátiky sú vynikajúce, treba ich jesť vo zvýšenej miere ale mohol by si si odpustiť tie poznámky k nim, pri všetkej úcte:-) Ohľadne výzoru, hmotnosti a zdravia,"na vine sú ženy, ktoré sa zanedbajú" veľká pravda!;-)
radost
tučnota..prečo..??
po prvé: genetika..predpoklad
po druhé: hormonálne zdravie..nezdravie
po tretie:životospráva
sú aj takí šťastlivci..čo sa nemusia vzdať sladkého..mastného..a sú zdraví i štíhli..
no..my..väčšina..:-(
tak sa rozhodni @silvi
inak:myslím si - že - si číslo..!!
:-)
marianne
@2010 ma pravdu v tom,ze geny nepusia,taktiez doba v akej zijeme.(malo pohybu,stres,dobry apetit). A urcitom veku,kto ma na priberanie nabeh a neovlada sa v jedle,bez pohybu ma pruser..mam trochu menej ako 25 BMI,ale tiez nie zadarmo a keby som spustila este nejake to kilo,tak som happy a vobec sa nenahnevam.Tiez nepatrim medzi stastlivky a musim sa merkovat, riadne hybat.Co nevytancujem,odrobim v zahrade.Od Boha stastie,ze vymyslel zeleninu,len ta slanina to klincuje:-))
kukulienka71
@2010 , nič nie je zadarmo a kto má genetickú predispozíciu k priberaniu+sedavé zamestnanie+cez 50 rokov, ten musí skrátka viac makať, aby si udržal dobrú figúru:-)
mne tvoja irónia nevadí pokiaľ sa jedná o teoretickosť komentárov, uznávam tvoju vlastnú skúsenosť s chudnutím.
Vadí mi, čo som si viackrát všimla, že tu hádžeš všetkých do jedného vreca: 2010, včera 23:19
@silvi vybrala si si zlu stranku toto je stranka tucnych ludi ako co najlahsie pribrat, vsak uz zacinaju orgie s pecenim -:).Ked mas normalnu geneticku stavbu, chuti ti jest, zopar deti... tak sa zmier s tym ze v 40 budes mat o 25 kg viac. Takze strata casu, kup si radsej vacsie cislo
huck
@morenaja , "nezmysel" - je siroky pojem.....A dolezita je aj jeho percepcia pojimania. No to co som napisala a doporucila nasej @silvi som "merala podla svijho lakta" - alebo zo svojej skusenosti. V priebehu 4 mesiacov som "zhodila " 10 kilogramov bez Jo-jo efektu. Teraz, ked je chudnutie mojou minulostou, udrziavam idealnu vahu, doprajem si v normalnych mnozstvach aj cestoviny integralny chlieb, sem tam kolacik. Uz viac ako 15 rokov mam stale jednaku idealnu vahu - 57 kg na 161 cm. Moja dcera mala zaciatkom leta problemi z nadvahou , no elegantne sa jej zbavila v priebehu leta, prave vdaka tomu ze posluchla moje rady a pri tom nehladovala 1 Len zmenila sposob stravovania. Netreba byt nejako zvlast mudry, treba len logicky mysliet, zmenit stare zvyky a byt vytrvaly... A hlavne nie je tu ani tak dolezita estetika ako zdravie dlhodobo...

pusta
@2010 , ešte také malé info pre teba.
existuje aj mužské klimaktérium a patrí pod dohľad lekára.
aj u muža sa rozkývu hormóny a metabolizmus, bežne sa dnes muži v určitom veku okolo 50 rokov a vyššie, na toto liečia, dnes toto nie je žiadne tajomstvo, ,len verejnosť o tom málo hovorí a málo vie.
morenajea
@huck "percepcia" = vnímanie, vnem "percepcia pojimania" = vnímanie pojímania. "integralny" = grahamový *vysvetlivky, zase som o niečo múdrejšia
pusta
@2010 , super DDDDD
aj ked si už nemusím robiť žiadne starosti v tomto smere :-)
z chuti by som si dala to dnešné tvoje menu s veľkým pôžitkom.
rea1
ja som kedysi čítala: žena po 40-tke si musí vybrať. vrásky alebo pár kíl navyše. (ja som si vybrala to druhé, aj keď nehovorím, že úplne dobrovoľne). :-))
a ozaj, všimli ste si, že keď vám niekto povie "ako dobre vyzeráš" po rozšifrovaní to väčšinou znamená "si tlstá"?
1x 2010
marianne
5 dni jem co chcem? daj pokoj, ako sa poznam to by nedopadlo dobre pri mojom apetite.A hladovat tiez nedokazem,dva dni by som to nevydrzala dobrovolne...jedine,ze by ma niekde zavreli a nedali mi jest.:-) zlozenie stravy.Polovica taniera zelenina, 1/4 uhlohydrat a 1/4 bielkovina.Toto mam odskusane,toto na mna plati,ak si povolim uzdu a nedodrzim to priberam...moje telo na to jednoducho reaguje.
kukulienka71
@2010 , :-)) moja skúsenosť je, že sa vždy radšej vrátim z kratšej cesty, aby som sa nemusela čudovať, kedy a ako sa na mňa to všetko nalepilo:-P tiež by som, ako @marianne , nemohla hladovať, to je moja smrť. Každí už máme na sebe vyskúšané, čo nám ide a čo nie.
jozka2
Kukulienka ma pravdu,lepsie je zacat zhadzovat 3 kg ako 13.Nerozumiem preco sa silvi neporadila s problemom s vlastnym manzelom,on by jej urcite rad poradil ako na to a este ak sa jedna o sefa.Vo dvojici sa lepsie chudne.
caterina
@2010...no ked myslis, ze jedine toto funguje...preco sa mi zda, ze si stale nervozny? dieta nic nevyriesi, zdravy zivotny styl neznamena jest iba salaty (ani hladovat). A prosim ta, ako si kritizoval Jozku pre jej alternativne recepty, nenavadzaj ludi ani na tvoju nezmyselnu dietu (hej, je mi jasne, ze je ta najsamlepsia. Cheers...ako hovoris ty
jozka2
Telo potrebuje vsetky latky,preto je potrbne jest vsetko v rozumnych davkach, jedlo nalozit na maly tanierik a aspon 1 den v tyzdni robit hladovku.Zacat s klistirom a pit iba vodu a cerstve stavy,tak si clovek nepomoze len k udrzaniu vahy,ale naviac vycisti telo od toxinov.
pusta
to je deastické :-)
myslím, že diéta od @2010 je rozumná a vyvážená v každom smere, najmä zo zdravotného hľadiska, má správne zastúpené všetky zložky.
len našincovi, uľpievajúcemu na domácich zvyklostiach alebo zástancovi moderných trendov a hitov nevyhovuje alebo sa vidí čudná.
pusta
len skonštatujem, že "zúfalá" autorka @silvi , ktorá diskusiu založila a potrebovala súrne radu, sa zatiaľ viac v tejto diskusii neobjavila.
ak som náhodou prehliadla, tak pardon.
pusta
v mojom komentári dnes o 05,15 h
@jozka2 ,
* to je drastické...
nič netreba preháňať.
pusta
rada bysom videla od @caterina , čo bude rozprávať o diéte a životnom štýle, ked bude ženou po 40 - tke a nad, vek, deti + rodina, zamestnanie, s pribúdajúcimi rokmi pribúdajúce ochorenia, iné obmedzenia, sociálne faktory...a iné
marianne
ludia ved sa nevadte:-) @silvi sa chce lubit sefovi a my sa tu ideme pretrhnut,aby sme jej pomohli:-)) Neviem ci nakoniec nepomoze rada od @methi z 3.novembra o 3:47:-)))))))))
@2010 prestudovala som,netvrdim,ze to nie je ucinne to IF,to urcite je,len mne sa to vidi riadny extrem.Ale kto ma na to,nech skusi,ale pre mna by to urcite nebolo.Aj ked pre mna je tazke odjakziva najst zlatu strednu cestu: u mna je nieco biele alebo cierne,dobre alebo zle,venujem sa niecomu naplno alebo to necham tak....tak v jedle,sa to znazim utrafit striedmost.Nie som, stihla ale ani nemam nadvahu.Ak nejake kilecko stratim,som rada,ale ak priberiam tak sa svet nezruti...je to v norme a snazim sa neprekrocit tych 25 BMI a to sa mi dari.
Tiez som v strese aj ked sa ho snazim eliminovat,najmladsia uz tiez nie som a nabeh geneticky po jednom z rodicov tiez mam,tam bolo vela obeznych,ale tak som sa toho zlakla,ze to nedopustim.
pusta
@marianne , cvičenie je žiadúce pri diéte, veľmi účinné, prospešné, len želaný efekt sa nedostaví hned.
musí byť pravidelné, niekoľkokrát denne a vykonávať dlhodobe, len vtedy má zmysel.
1x pusta
marianne
@pusta necvicim,nechodim ani do fitka, aj permanentku mam,nebavi ma to.Tento druh pohybu nie je pre mna.Ja som taky naturalny typ.Pohybu uznavam taky,ktory mi je vlastny a mam ho dost.:-) chodim vela pesi,naozaj kilometre prejdem,vytancujem a rada robim zahrade,ked ju zrylujem,mam dost:-))
2x methi a nany
methi
Ked tak citam tie rady, na tejto stranke tusim kazdy vyzera jak srna :D
pusta
@marianne , nemala som na mysli práve športovanie, či fitká :-)
prirodzený pohyb ako je tanec, prechádzky, pešia chôdza po rovine, do schodov...a podobne.
napokon cvičiť sa dá aj v kancelárii a doma 5x denne tých 15 minút, sama cvičím od operácie chrbtice týmto spôsobom túto zostavu z Brna, nuž a pokiaľ ide o tanec, mnohí neuveria, ale práve tancom a dá vynikajúco schudnúť a rozkývať prirodzeným spôsobom, myslím rekreačný tanec, schvaľujú veľmi lekári najmä u pacientov s ochoreniami pohybového ústrojenstva a pomerne pokročilým postihnutím..
možno málokto vie, že tanečníci, napr. z Lúčnice, majú oveľa lepšiu fyzičku a kondičku ako trénovaní aktívni športovci.
pusta
@methi , určite každý nevyzerá ako srna DDDDD
a medzi tie nie srny sa počítam aj ja sama DDDDD
ty snád áno??? :-))) nič v zlom :-)
ale môžem potvrdiť, že napr. @marianne vyzerá vynikajúco :-)
no akosi som sa rozkecala, však mi za to dajú na frak DDDDD
marianne
jaaj @miska od srn mame daleko,aspon ja,ved pisem,ze nie sme stihle a preto potrebujeme radu:-)
methi
Ja a srna? Akurat lezim na chrbte, takze momentalne som ;)
marianne
@pusta neprehanaj zase,ja nie som vobec fotogenicka,fotim sa len vtedy,ked mi prilozia pistol ku hlave.Vsede vyzeram vzdy o 5kg viac nez v skutocnosti.No nema ma kto orezat a zretusovat:-)) aj minule som take brucho vypulila,ze az...:-)) ale moje deckojezase nesmierne fotogenicke,no nespravodlive...xixi
pusta
@marianne , o vidím, to vidím dobre.
je iné, ked sa posudzuješ kriticky ty sama :-)
vidíš, ja mám presne opačný problém, som veľmi fotogenická a potom sa bojím ukázať v reáli DDDDD
marianne
a ono tu vobec asi ani nejde o to aby sme vyzerali ako srny....ale aby sme sa citili dobre vo vlastnej kozi..aj stihli ludia sa nemusia citit fit a mozu byt chori a trpiet civilizacnymi chorobami...
pusta
vmarianne, presne o tom to je :-)
súhlasím
smejkad
jaaaaaaaaaaaaaaj srna :-))))))))))))
trup valec, nozky palicky .... :-))))))))
moj otec mi hovorieval: keby nasa republika stala na takych zakladoch, ako mas ty, Svajciarsko schovame do vrecka :-))))))))))))))))))))))))
a suhlasim, ze prioritne je byt zdravy a dobre sa citit vo svojom tele, nech uz vyzera akokolvek
nedavno tu bola diskusia na temu ako stihnut zamestnanie, skolu, domacnost ....
myslim, ze je pliagou dnesnej doby tento zivotny styl - pol zivota nezit, lebo sa nahaname za karierou a peniazmi, druhu polku zivota nezit, lebo miname peniaze, cas a energiu na to, aby sme udrzali v ako tak funkcnom stave nase ubohe vystresovane JA
nechali sme si do hlav natlacit, ako a co mame robit, miesto toho, aby sme zili tak, ako je to prospesne pre nas
tak aspon sirme okolo seba pohodu, dobru naladu a porozumenie - myslim ze toho kazdy znesie viac, ako prave ma :-)
methi
Tak.. a preto si idem urobit jablkove lievance od @mariamky ;) A aby boli zdravsie, budem myslet na ten salat, co mam v chladnicke, ked ich budem jest.
marianne
mas recht @misicka a preto som si teraz natrela 3 krajce kornanskeho chleba s domacou mastou a cibulou.Zmastila som ich a az tak dobre mi je na dusi a dovecera uz len zeleninovu hustu polievku....:-))
mariamka
jaj baby :)) @methi @marianne clovek sa z vas pototo :)) tak to ma byt zdravo zit, aj si dopriat s mierou, aj dobra nalada sa dostavi, lepsie par endorfinov ako uzlik nervov :)
marianne
:-)) Boze baby este horuci od pekara bol....no co, budeme srny takeho pevnejsieho zakladu:-D
kukulienka71
Ak človek rieši svoju nadhmotnosť, nerobí mu asi dobre pohľad na sladkosti, ktorými sa Varecha len tak hmýri, myslím, že to je dôvodom nervozity a pichľavých komentárov od @2010. Plne chápem. Ale tými krásne naaranžovanými farebnými šalátmi a inými kvalitnými jedlami, ktoré sem vkladá, určite navnadí veľa ľudí k ich konzumácii, robí tu naozaj veľkú službu.
Čo sa toho týka, srnka teda nie som, mám BMI 25,48. V mojom veku s malým dieťaťom pri vysokej frekvencii pečenia, 20 rokoch sedavého zamestnania a manželom-mäsiarom, som s tým celkom spokojná. Kontrolovať sa treba celý život, ale aj si dopriať, to čo chutí, pohyb, ktorý nám robí radosť, aby sme žili bez nátlaku svedomia;-)
marcel83
@methi jeleň nemá škvrny :P
Ja som mal BMI keď som ešte fajčiarom bol 23. Teraz mám po dvoch rokoch abstinencie BMI 28 a myslím, že je to akurát. Tie tabulky sú naprd :P
marianne
@miska no moja kopia:-)) @kuku ja mam rovne 24 BMI ale sak uz som babinka...mojim snom je to stiahnut na 20,ale da sa? na vareche?:-)
methi
Tak je to asi kralik s rozstrapkanymi usami :) Ale proporcie srny pevnejsieho zakladu na ukazku sedia.
smejkad
koli vam sa oplati byt na vareche, baby, vonku fuka, ale ja mam krasny den :-))))))))))))
pusta
aj od smiechu sa riberá :-)
aby to bolo juste fine, upečiem sladký koláč DDDDD
marcel83
Žena s BMI 20 musí pri sexe pekne hrkať... To už nieje pekné...
jozka2
pusta pre teba je vsetko drasticke co ludia vo svete davno robia,ale tebe nevyhovuje tonevyhovuje.
kukulienka71
@methi , :-))), ten "jeleň" sa medzi vysokú zver nemôže rátať. To je poriadne vypasený Bambi:-D
@marianne , nerieš BMI, hlavne, že vieš, kedy sa musíš kontrolovať, môžeš jesť aj svoju obľúbenú slaninu a ten tanec ti normálne závidím;-)
Kým som pred takmer 10 rokmi prestala fajčiť, mala som BMI 22,39, úplný ideál:-) v priebehu pol roka som nabrala tých 8 kg, ktoré ma robia plnoštíhlou a nie a nie sa ich zbaviť:-) ale už to neriešim, hore mi váha odvtedy nejde a mužovi sa páčim práve takto;-)
pusta
@jozka2 , nie je pre mňa všetko drastické :-)
ale kristír by som zásadne použila iba v odôvodnených zdravotných indikáciách, nikdy nie pri chudnutí.
pusta
@jozka2 , okrem toho som veľmi zvedavá, kto by mimo zdravotnej indikácie by bol dobrovoľne "sebatrýzniteľ" ???
jozka2
nie je to tryznenie je to normalna ocista tela od klkov a roznej havede ktora sa v nas prizivuje,len treba chciet a hlavne vediet ako na to.No ...
jozka2
apropos,kazda ocista tela na baze byliniek ci uz hotovych pripravkov nie je ocistou ak si aspon tyzden nerobis denne klistir,neprejdes va lahku kasovitu a zivu stravu,ale ty asi ocistu nerobis,inac by so to ako lekarka mala vediet.
pusta
@jozka2 , ja viem, čo mám robiť, o to sa ty neboj :-)
s tvojou teóriou však nemôžem súhlasiť.
ak chceš, praktizuj na sebe tak často, ako odporúčaš a nechaj na každom, nech sa rozhodne sám.
jozka2
Este ak pridas stavu z pol citrona ci cajik z tvojej oblubenej bylinky citis sa ako znovuzrodena,noo nerobi sa kadzy den robi sa 7 dni-1 x do tyzdna a potom staci kazdy 1/4 rok.
pusta
@jozka2 , prepáč, ale ja určite nie.
nie som masochista a znesiem veľa.
čaj pijem, lipový s citrónom s medom, toto iste nie.
svedka
Tyzden denne klistir?Neblazni,ved to je nebezpecne .Ziadne vyplachy vnutornych organov,ktore maju svoju prirodzenu floru,ph atd ...pouziva sa,len ked sa musi...toto su mi moresy :D
jozka2
pocuvaj pusta tvoje zastarale nazory na veci ako lekarky ma uplne sokuju.Prestan mudrovat a odpovedat na moje koment,ja ti to nevnucujem ani nikomu napisala som,ze sa da za 3 dni schudnut.Prosim ta nebud pre mna matka Tereza.Ty si studovala ine a zaspala si dobu.Klistiri su veeelmi stare proceduri,ktore odporucal este Avicena.A uz koniec diskusie k mojim komentarom prosim!Este som nestihla pridat koment a uz mam odpoved od teba,co tu sedis cely den?
jozka2
Ano svedka TYZDEN S PRIDANIM STAVY Z I CITRONU,ALEBO ODVARU BYLINIEK A NAVIAC BYLINIEK TAKYCH AKE PRISLUCHAJU K TVOJEJ CHOROBE.Pozri si ocistu tela ako odporucaju odbornici.Ajurveda a cinska medicina a tibetska odporucaju liecit telo ako celok a zacinaju najprv klistirom.Neviem ci si si robila niekedy klistir ak ano potom som ticho.tieto veci treba prestudovat a ty si chytra na to,ze sa na to pozries.Neda sa urcite urobit klistir bez dychacich cviceni,vodu musis vediet ako do seba nasat prave dychanim.
obor123
@Jozka2 , prepáč, ale musím súhlasiť s @pustou , že týždeň aplikovať klistir je dosť drastické. Veď aj prehaňadlá sa ordinuju opatrne.
jozka2
Ale klistir nemozes robit svedka kedy sa ti zachce.Su na to vuhranene casy a hladny zaludok.
svedka
@jozka mam vyskusany,aj domaci,aj v nemocnici :/ Myslela som zdravotne veci atd....ale tyzden?
jozka2
mas pravdu obor123,nejdem nikomu oponovat,drasticke ak to nevies ako robit,vsetko treba z rozumom a pomaly a hlavne naucit sa ako.Nic si nenarusis ak to vies urobit spravne,telo trosku posokujes,ale priamo z vnutra mu dodas v podobe citr.stavy mnozstvo zasaditej tekutiny,ktora sa dostava priamo do krvi.Vycistis telo od neziaducej mikroflory a ta prava ostava obohatena o zasadu z citronu.Nikomu to nevnucujem,kazdy je panom svojho tela,ale takymi ocistami zbavis telo hemeroidov,herpesov ,virusov atd.
pusta
@jozka2 , a dosť.
stačilo tvojich zaručených metód, ktoré sú šarlatánske, nebezpečné, život ohrozujúce.
ja ich určite neriskujem.
ked ti niekto slepo verí jeho vec a túto somarinu chce odskúšať, prosím.
a tak na okraj, ja môžem komentovať presne tak ako ty, nemáš mi čo zakazovať!
jozka2
ano ,prvy krat by to malo byt tyzden.Vecer na hladny zaludok,alebo rano medzi 4-5 hod.rannou.
jozka2
prave tak vyzerame ako vyzerame,lebo nas liecia odborni lekari ako ty pusta,neliecite telo ako celok,ale niekto povie boli ma chrbat dostane utisujuce prasky a dalsi prosim a ide sa dalej.
jozka2
Neviem co tu stale pusta omielas ,,praktizuj na sebe"ved ja nepraktizujem na tebe a ani tebe ani nikomu to neordinujem,napisala som,ze sa da schudnut klistirmi.Stale pisem poradte sa u svojho lekara a ty asi u mna,ha,ha,ha.
pusta
@jozka2 , to si vyprosím tvrdo od teba!!!
ja nikoho tu neliečim. liečiš ty a nezodpovedne.
nemáš žiadne medicínske vedomosti a hovoríš o veciach, ktorým fihu rozumieš.
lekárov neurážaj láskavo!!! to by som si ja nikdy nedovolila.
ak nemáš ty osobne dobrú skúsenosť, to ešte neznamená, že máš na urážky akékoľvek právo!!!
môžeš hovoriť len o svojej skúsenosti nie o lekároch, za čo sa vlastne považuješ???
ja ťa neurážam, tak si invektívy na moju adresu nechaj pre seba.
dakujem.
methi
@jozka ty asi pises o tomto  www.evaidyaji.com/Ayurvedic/Ayurveda%20Treatment/Basti...
Podla toho, co je tam napisane to nie je klasicky klistir (neviem, nerozumiem tejto teme). Ja by som do toho nezachadzala a nechala to na odbornikov. Celkovo si myslim, ze tieto zdravotne rady (od vsetkych) by ste na vareche mali ukoncit, nepatri to sem a zbytocne sa tu vadite. Mozno by admini mohli trosku usmernit obcas.. ci naco? Nech je vzruso?
silvi
skoda ze sa neda vymazat ta diskusia len sa tu hadat. keby to bolo aspon kvoli mne ale ani toho sa nedockam
silvi
a ved ja vam mozem mazat komenty vy besne selmy
kittyweiss
3 kila ? To aj vidno na postave ? Ja shiftujem tri kila po akejkolvek prejedacke a rano zase naspet s prepacenim ale tri kila vykakas ak poriadne potlacis >)
maciatkokiki
Nestresuj, choď si zacvičiť, daj si šalát, vyčisti telo, bež sa posadiť do sauny, to tiež pomáha, trochu sa vypotiť :P
ninusikik
Pre mňa bol pri chudnutí veľmi dôležitý relax, vždy keď som sa vrátila z cvičenia, behania atd som si išla oddýchnuť do sauny a potom pekne na terasu s čajom a knihou. Mám dosť stresujúcu prácu a keby to bolo len práca, cvičenie, domácnosť tak by som to asi nedala
maciatkokiki
ja som si zvykla kazdy vecer chodit do posilky o siestej som tam naklusala a pekne kardio potom cvicenie na rozne partie sauna a spat domov, na obedik salaty a na veceru len nieco lahucke a dostala som sa na vahu 56 :3
ninusikik
dusankaokr áno normalné sme cez net u marimexu kúpili saunu, pekne ju doviezli ku nám a teraz si ju môôôôžeme úžívať koľko len chceme :P
kiki66
Ahooj, ja ti poradím, skús sa viac hýbať a potom si môžeš dovoliť aj sem tam "zhrešiť" bez výčitiek. Buď začni chodiť niekam von, ale to sa dá len keď je dobré počasie alebo do fitka alebo ak nechceš len tak vyhadzovať peniaze, tak si skús zakúpiť niečo na cvičenie domov. Ja som tak urobila a neľutujem. Dokážem sa skôr prinútiť, nemusím nikam chodiť, nikto na mňa nepozerá ako vo fitku, sama si určím kedy si zacvičím a ako často, hneď potom si môžem dať sprchu a má to jednoducho veeeeľa výhod.
gabona1
Ja držím diétu, snažím sa jesť delenú stravu a nepiť alkohol. V lekárni dr max som si kúpila Elancyl slim a tým si ponatieram stehná, zadok a brucho. Mám pocit, že sa mi už zlepšila aj celulitída. Kilá idú dole pomaly.
muska33
možno máš v sebe iba viac vody. Alebo ešte je možnost že ti zle váži osobnu vaha. Máš klasicku, alebo digitalnu?